Τρέχουσα προσφορά: 20.00€ από 26.00€
Έκπτωση: 23%

ΥΠΑΤΙΑ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ - ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ


MARIA DZIELSKA

Μόνο 20.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
26.00€ 23% 6€


Η προσφορά λήγει:
16/01/2012

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΥΠΑΤΙΑ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ

 

 

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ -Στον Μύθο και στην Ιστορία

 

Maria Dzielska

 

 

Δύο τόμοι , χαρτόδετοι . Σχήμα 14 x 21 cm . 480 σελίδες .

 

 

 

Δύο συναρπαστικές βιογραφίες ! Δύο εκπληκτικές προσωπικότητες της Ελληνικής Φιλοσοφίας !

 

 

Ο Απολλώνιος ο Τυανεύς , ο μυστηριώδης Έλληνας γητευτής , μάγος και θεραπευτής , υπήρξε ιερέας του Ασκληπιού και οπαδός της φιλοσοφίας του Πυθαγόρα . Έζησε ζωή ενάρετη , λιτή αφοσιωμένος στην διδασκαλία με μεγάλη απήχηση στις λαϊκές μάζες . Περιβαλλόταν από πιστούς μαθητές και έκανε πολλά θαύματα , όπως και ο Ιησούς . Οι προφητικές και τηλεπαθητικές του ικανότητες ήταν τέτοιες , που η φήμη του απλώθηκε στον τότε κόσμο !

 

 

Η Υπατία η κόρη του φιλοσόφου Θέωνος , σπουδαία μαθηματικός και νεοπλατωνίστρια φιλόσοφος , μια γυναίκα φημισμένη για το κάλλος και ωραιότητα της ψυχής της , δολοφονήθηκε άγρια απο έναν φανατισμένο όχλο χριστιανών στην Αλεξάνδρεια το έτος 415 μ.Χ.

 

 

 

Η Μαρία Τζιέλσκα , είναι καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας , ειδική συνεργάτις του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ , του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών της Ουάσιγκτον και του Πανεπιστημίου Μέρτον της Οξφόρδης . Συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου , ενώ είναι μέλος της Πολωνικής Ακαδημιας .

Στα έργα αυτά , ερευνώντας πέρα από τον θρύλο και την ιστορία , μας δινει μια ανάγλυφη εικόνα των δύο μεγάλων μορφών της Φιλοσοφίας και συναρπαστικές πτυχές των προσωπικοτήτων τους !

 

 

Στην χαμηλότερη τιμή που μπορείτε να τα βρείτε :

 

Από 26 ,63 μόνον με 20 ευρώ και τα δύο μαζί !!!

 

 

Δωρεάν τα έξοδα αποστολής ,σε όλη την Ελλάδα , αξίας 7 ευρώ !!

 

 

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ !

 

 

 

 


Πληροφορίες:

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 263

ΚΗΦΙΣΙΑ

 210- 8015113

 210-3815000

 

Δείτε περισσότερα


Υπατία η Αλεξανδρινή

Maria Dzielska

επιμέλεια: Ελένη Κεκροπούλου
μετάφραση: Γιώργος Κουσουνέλος

Ενάλιος, 1997
210 σελ.
ISBN 960-536-019-5, ISBN-13 978-960-536-019-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 13,85

 

 

Η Υπατία, η Αλεξανδρινή, κόρη του φιλοσόφου Θέωνος, σπουδαία μαθηματικός και νεοπλατωνίστρια φιλόσοφος , μια γυναίκα φημισμένη για το κάλλος και την ωραιότητα της ψυχής της, δολοφονήθηκε άγρια από έναν φανατισμένο όχλο χριστιανών στην Αλεξάνδρεια, το έτος 415. Από τότε έγινε θρύλος και πέρασε στην ιστορία. Ποιητές, ιστορικοί, μυθιστοριογράφοι, είδαν την Υπατία σαν το σύμβολο της κλασική παιδείας και της ελευθερίας της σκέψης. Την είδαν σαν τον αντίποδα του θρησκευτικού φανατισμού, την ταύτισαν με την ελευθερία της σκέψης και την πνευματική ανύψωση. Η Υπατία με το ανοιχτό πνεύμα, με την επιμονή της στην ελληνική φιλοσοφία και παιδεία, με τον ρηξικέλευθο τρόπο ζωής που ακολουθούσε, ήταν επόμενο να έρθει σε σύγκρουση με την πολιτική και θρησκευτική εξουσία της Αλεξάνδρεια την οποία ασκούσε ο φιλόδοξος πατριάρχης Κύριλλος. Μέσα από τις επιστολές που τις έστελνε ο αφοσιωμένος της μαθητής, ο Συνέσιος ο Κυρηναίος, διαγράφεται καθαρά το μέγεθος της προσωπικότητας της. Υπήρξε η γνήσια καθηγήμων , μιας ομάδας λογίων, φιλοσόφων μαθηματικών και αστρονόμος. Το κύρος της ήταν τέτοιο ώστε συγκέντρωνε γύρω της ένα σημαντικό πλήθος αφοσιωμένων οπαδών. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο πατριάρχης Κύριλλος που ήρθε σε σύγκρουση μαζί της, ευθύνεται για την φρικτή δολοφονία της. Ωστόσο, δεν μπορούν να αγνοηθούν και οι κοινωνικές συνθήκες μιας εποχής που είχε φτάσει στο τέλος της .

 

 

 

Απολλώνιος ο Τυανεύς
Στον μύθο και στην ιστορία

Μαρία Τζιέλσκα

μετάφραση: Γιώργος Κουσουνέλος

Ενάλιος, 2000
270 σελ.
ISBN 960-536-046-2, ISBN-13 978-960-536-046-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 12,78

 

 

Ο Απολλώνιος ο Τυανεύς , ο μυστηριώδης Έλληνας γητευτής , μάγος και θεραπευτής ,με την μακρυά κόμη και τα γαλανά μάτια έζησε την ίδια περίπου εποχή με τον Χριστό . Υπήρξε ιερέας του Ασκληπιού και οπαδός της φιλοσοφίας του Πυθαγόρα . Έζησε ζωή ενάρετη , λιτή αφοσιωμένος στην διδασκαλία με μεγάλη απήχηση στις λαϊκές μάζες . Περιβαλλόταν από πιστούς μαθητές και έκανε πολλά θαύματα , όπως και ο Ιησούς . Οι προφητικές και τηλεπαθητικές του ικανότητες ήταν τέτοιες , που η φήμη του απλώθηκε στον τότε κόσμο !

Ο μεγάλος Βεττανός Ιστορικός Έντουαρντ Γκίβων , αλλά και συγγραφείς του Μεσαίωνος και της Αναγέννησης , διατύπωσαν την άποψη ότι ο Ιησούς δεν ήταν άλλος από τον Απολλώνιο τον Τυανέα . Οι Άραβες συγγραφείς τον αποκάλεσαν Μπαλίνα και σώζονται στην Αραβική γλώσσα κείμενά του .

 

 

 

 

 

Η Maria Dzielska , πολωνικής καταγωγής , είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ιστορικός σε θέματα που άπτονται του αρχαίου Ελληνικού και Ρωμαϊκού κόσμου . Σήμερα είναι καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας , ειδική συνεργάτις του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ , του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών της Ουάσιγκτον και του Πανεπιστημίου Μέρτον της Οξφόρδης . Συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου , ενώ είναι μέλος της Πολωνικής Ακαδημιας .

Στα έργα αυτά , ερευνώντας πέρα από τον θρύλο και την ιστορία , μας δινει μια ανάγλυφη εικόνα των δύο μεγάλων μορφών της Φιλοσοφίας και συναρπαστικές πτυχές των προσωπικοτήτων τους !

 

 

 

 

 

 
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1825: Ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος καταφθάνει εις το Ναυαρίνο και αποβιβάζει στρατό και εφόδια.
  • 1924: Ζητείται η παραπομπή εις δίκη των υπευθύνων αξιωματικών της Μικρασιατικής Καταστροφής.
  • 1979: Κηρύσσεται έκπτωτος ο μητροπολίτης Πρεβέζης για ηθικά σκάνδαλα.
Εορτολόγιο...
Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Αριστοκλέους, Δημητρίου και Αθανασίου μαρτύρων