Τρέχουσα προσφορά: 30.00€ από 75.00€
Έκπτωση: 60%

ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ - (18ος ΑΙΩΝ.)


COMTE DE CHOISEUL-GOUFFIER. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΟΣ.

Μόνο 30.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
75.00€ 60% 45€


Η προσφορά λήγει:
30/06/2012

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ - (18ος ΑΙΩΝ.)


COMTE DE CHOISEUL-GOUFFIER


ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣΤα περίφημα περιηγητικά άπαντα για την Ελλάδα του 18ου αιώνος από τον Γάλλο Πρέσβυ στην Κωνσταντινούπολη Ντε Σουαζέλ- Γκουφιέ .


Ένας τόμος , δεμένος , 1055 σελίδες , σχήμα 25 x30 cm .Το έργο ζωής του Γάλλου ιστορικού, φιλοσόφου και χαράκτη Choiseul-Gouffier, ο οποίος περιηγήθηκε την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα και τα παράλια της Μικράς Ασίας στα 1776 και αποτύπωσε τους αρχαιολογικούς χώρους, τα κάστρα, τους ναούς, εκπόνησε χάρτες και σχεδιαγράμματα και κατέγραψε έθιμα των κατοίκων, τοπικές ενδυμασίες, φυσικά και αστρονομικά φαινόμενα. Οι περιγραφές του Choiseul-Gouffier είναι ζωηρές και πάλλουσες, ενώ το ύφος του απόλυτα εναρμονισμένο με τα θέματα που πραγματεύεται. Η έκδοση αυτή αποτελεί την πιο εμπεριστατωμένη μελέτη και καταγραφή του ελληνικού χώρου, κατά τον 18ο αιώνα, και είναι βασισμένη σε κείμενα αρχαίων ιστορικών και ποιητών και κυρίως, στην επιτόπια έρευνα του συγγραφέα, ο οποίος επάξια βραβεύτηκε για το έργο του από τη Γαλλική Ακαδημία Γραμμάτων.Με εκπληκτικά χαρακτικά , χάρτες και ενδυμασίες πολιτών και στρατιωτών του 18ου αιώνος .Με περιγραφή των σημαντικοτέρων μνημείων στην Ηπειρωτική , Νησιωτική Ελλάδα και την Μικρά Ασία !Μεταφρασμένο στην Νεοελληνική από τον Μπάμπη Λυκούδη !
Σε μια εκπληκτική τιμή : από 75 μόνον με 30 ευρώ !


Δωρεάν τα έξοδα αποστολής , σε όλη την Ελλάδα αξίας 8 ευρώ !ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ !!Πληροφορίες:

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 263

ΚΗΦΙΣΙΑ

 210- 8015113

 210-3815000

 

Δείτε περισσότερα


ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ - (18ος ΑΙΩΝ.)


COMTE DE CHOISEUL-GOUFFIER


ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣΤα περίφημα περιηγητικά άπαντα για την Ελλάδα του 18ου αιώνος από τον Γάλλο Πρέσβυ στην Κωνσταντινούπολη Ντε Σουαζέλ- Γκουφιέ .


Ένας τόμος , δεμένος , 1055 σελίδες , σχήμα 25 x30 cm .

 

Όταν επέστρεψε στη Γαλλία, εργάστηκε ακούραστα για την αξιοποίηση του σημαντικού και πλούσιου υλικού που είχε συλλέξει, με σκοπό να προσφέρει στο κοινό τον καρπό των λόγιων κατακτήσεών του. Εξέδωσε, έτσι, στα 1782 τον πρώτο τόμο από τα "Εικονογραφημένα Ταξίδια" του. Αυτό το έργο, που αναμενόταν με αδημονία, έγινε δεκτό και διαβάστηκε με σπουδή, ενώ τα εγκώμια που του επιφύλαξαν μπορούν να θεωρηθούν ως η ευγενική και δίκαιη ανταμοιβή του μόχθου, της εργασίας και του ταλέντου του συγγραφέα. Μιλά εκεί πράγματι για την Ελλάδα σαν άξιος μαθητής του διάσημου συγγραφέα που, από τότε, την ξετύλιξε ολόκληρη στα μάτια μας, ή μάλλον τη μετέφερε ανάμεσά μας, μας έκανε γνώριμους τους θεσμούς της, τα ήθη της, τους νόμους της, τις θεωρίες της και μας έφερε σε μια ουσιαστικότερη επαφή με όλους τους σπουδαίους άντρες του μεγάλου αιώνα του Περικλή.

Όλες οι αφηγήσεις του ντε Σουαζέλ είναι διαυγείς, περιεκτικές, δροσερές, πληθωρικές, χωρίς να μακρηγορούν. Οι περιγραφές του είναι ζωηρές και πάλλουσες, ενώ το ύφος του, απόλυτα εναρμονισμένο με τα διάφορα θέματα που πραγματεύεται, χαρακτηρίζεται από ευγένεια, απλότητα και ευκρίνεια. Την πολυμάθειά του την αισθάνεται κανείς διάχυτη περισσότερο σ' αυτό το πρώτο ταξίδι, δίχως εντούτοις να κυριαρχεί σε όλο το έργο του. Θα είχε ίσως το φόβο μήπως μια ισχυρότερη δόση προξενήσει στον κόσμο δυσφορία και έβαλε τόσο όση επιτρέπει η φιλοκαλία, σ' ένα έργο που πιο πολύ το ενέπνευσε ο ενθουσιασμός για τις τέχνες κα την αρχαιότητα και λιγότερο η πρόθεση να διευρύνει την ιστορική γνώση. Στην ιστορία όμως της τωρινής Ελλάδας θα βρούμε κάποιες βαθιές και φωτεινές παρατηρήσεις, κάποια γεγονότα που τα αγνοούμε ή που δεν τα καλοξέρουμε και που θα μπορούσαν να την αφορούν. [...]

(απόσπασμα από το σημείωμα του Dacie, ισόβιου γραμματέα της Βασιλικής Ακαδημίας Επιγραφών και Φιλολογίας)

 

Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1828: Η ελληνική κυβέρνηση παίρνει βοήθεια από την Ρωσία, για τις ανάγκες του αγώνα, 1.500.000 ρούβλια.
  • 1919: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει την Πέργαμο.
  • 1922: Ο Κεμάλ αρχίζει την επίθεσή του εις το Εσκί-Σεχίρ της Μ. Ασίας.
Εορτολόγιο...
Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
Ισαακίου ηγουμένου μονής Δαλμάτων, Βαρλαάμ οσίου