Τρέχουσα προσφορά: 32.00€ από 64.00€
Έκπτωση: 50%

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ


Ι.Μ.ΧΑΤΖΗΦΩΤΗΣ

Μόνο 32.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
64.00€ 50% 32€


Η προσφορά λήγει:
06/01/2013

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣΙ.Μ. ΧΑΤΖΗΦΩΤΗΣΈνας τόμος , δεμένος , 271 έγχρωμες σελίδες τυπωμένες σε σκληρό ιλουστρασιόν χαρτί . Σχήμα 25Χ29 εκ. Εκδόσεις Τουμπής 2005


Το Bookoffers .gr με υπερηφάνεια παρουσιάζει , για 5 μόνον αντίτυπα , το μοναδικό αριστούργημα του Ιωάννου Μ. Χατζηφώτη , "ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ".


Ένα έργο που εξετάζει και παρουσιάζει τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα , από όλες τις πλευρές της ζωής , της τέχνης , της λατρείας , και της παράδοσης !


Τα Βυζαντινά Χριστούγεννα , η Γέννηση μέσα από την Ορθόδοξη Βυζαντινή ποίηση , τα Χριστούγεννα στην Νεοελληνική ποίηση , τα Χριστούγεννα στην νεοελληνική πεζογραφία , ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων , καλικάντζαροι , αερικά και πνεύματα των Χριστουγέννων , η Βασιλική της Γεννήσεως και το Θεόδεγμον Σπήλαιο , τα Τίμια Δώρα των Μάγων όπως σώζονται στο ΄Αγιον Όρος , Χριστούγεννα στο Άγιον Όρος με τα χιόνια , κείμενα Νεοελλήνων λογοτεχνών εμπνευσμένα από τα Χριστούγεννα , είναι λίγα από τα θέματα με τα οποία καταγίνεται με γλαφυρότητα ο συγγραφέας !Από τον αείμνηστο Ι.Μ. Χατζηφώτη , Διευθυντή και Εκπρόσωπο τύπου της Ιεράς Συνόδου από το 1984 μέχρι το 1995 .Διακοσμημένο με τις ωραιότερες αγιογραφίες της Ορθοδοξίας , με θέμα την Γέννηση !Αποκτήστε το τώρα στην Μισή Τιμή : Από 64 , μόνον με 32 ευρώ!


Δωρεάν τα έξοδα αποστολής , σε όλη την Ελλάδα !


ΜΟΝΟΝ 5 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ !

 

 

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ !!

 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΜΠΗΣ !

Πληροφορίες:

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 263

ΚΗΦΙΣΙΑ

 210- 8015113

 210-3815000

 

Δείτε περισσότερα


ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣΙ.Μ. ΧΑΤΖΗΦΩΤΗΣΈνας τόμος , δεμένος , 271 έγχρωμες σελίδες τυπωμένες σε σκληρό ιλουστρασιόν χαρτί . Σχήμα 25Χ29 εκ. Εκδόσεις Τουμπής 2005

 

Ενδεικτικά τα περιεχόμενα του τόμου :Οφειλή .


Πρόλογος .


Τα Χριστούγεννα τςη Ρωμιοσύνης .


Τα Βυζαντινά Χριστούγεννα .


Η Γέννηση μέσα από την Ορθόδοξη Πνευματικότητα .


Η Γέννηση στην Ορθόδοξη Βυζαντινή ποίηση.


Η Γέννηση στη Βυζαντινή Τέχνη .


Τα Χριστούγεννα στη Νεοελληνική ποίηση .


Τα Χριστούγεννα στη Νεοελληνική πεζογραφία .


Δένδρο , Καραβάκι , και Κάλαντα των Χριστουγέννων.


Ήθη και Έθιμα των Χριστουγέννων .


Καλικάντζαροι , Αερικά και Πνεύματα των Χριστουγέννων .


Η Βασιλική της Γεννήσεως και το Θεόδεγμον Σπήλαιον .


Τα Τίμια Δώρα των Μάγων σώζωνται στο Άγιον Όρος .


Χριστούγεννα στο Άγιον Όρος με τα χιόνια .


Κείμενα νεοελλήνων συγγραφέων εμπνευσμένα απο τα Χριστούγεννα:


Γεώργιος Αθάνας .


Κώστας Καιροφύλας .


Φώτης Κόντογλου .


Πέτρος Λινάρδος .


Κωστής Μπαστιάς.


Αλέξανδρος Μωραϊτίδης


Ανδρέας Νομικός .


Κωστής Παλαμάς .


Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης .


Περικλής Παπαχριστοδούλου .


Αθανάσιος Πετσάλης - Διομήδης .


Φώτος Πολίτης .


Βιβλιογραφία .


Πηγές εικονογράφησης.

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

 

Ο Ι. Μ. Χατζηφώτης γεννήθηκε το 1944 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από γονείς Δωδεκανησίους και έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2006 στην Αθήνα. Έκανε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Αβερώφειο και έχει σπουδάσει φιλολογία στην Αθήνα και κοινωνιολογία της θρησκείας στην Κατάνη της Σικελίας.
Διετέλεσε Μέγας Άρχων Υπομνηματογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Μέγας Άρχων Ιερομνήμων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Από το 1982 έως το 1998 σύμβουλος και εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ και από το 1983 διευθυντής του επισήμου οργάνου της Εκκλησίας της Ελλάδος "Εκκλησιαστική Αλήθεια". Διευθυντής και εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου από το 1984 έως το 1995.
Ασχολήθηκε με την ποίηση, την κριτική βιβλίου, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το θέατρο. Μελετήματά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα ιστορικά, λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά. Στο πολύπλευρο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται εισηγήσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, δημοσιεύματα σε τιμητικούς τόμους και επετηρίδες και βιβλία με θέμα τη νεοελληνική ιστορία, όπως τα αναφερόμενα στον Άνθιμο Γαζή, τον Θ. Α. Πασχίδη, τον Ν. Δημητρακόπουλο, το Άγιον Όρος, την Πάτμο και τα Μετέωρα, τη Δωδεκάνησο, τους εθνικούς αγώνες της εκκλησίας, τον Γρηγόριο Ε΄, την Αλεξάνδρεια. Έφερε στο φως πλήθος ανεκδότων εγγράφων από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και άλλα ιστορικά αρχεία. Το έργο του "Αλεξάνδρεια (Οι δύο αιώνες του νεότερου ελληνισμού, 19ος-20ός)" βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Βυζαντινών Σπουδών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρίας Ιστορικών Μελετών επί του Νεοτέρου Ελληνισμού, του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", τακτικός εταίρος της Εταιρίας Βυζαντινών Σπουδών, της Μεσογειακής Ακαδημίας της Ρώμης, της Ελλ. Βιβλιογραφικής Εταιρίας, αντιπρόεδρος της Έκκλησης της Ακρόπολης, γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημοσιογράφων - Ιδιοκτητών Επιστημονικού Περιοδικού Τύπου, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβούλων Δημοσίων Σχέσεων, αν. γεν. γραμ. της Ελληνικής Επιτροπής των Φίλων της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.
Υπήρξε τακτικός συνεργάτης όλων σχεδόν των ημερησίων αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών: "Έθνους", "Νέων", "Ελευθεροτυπίας", "Βραδυνής", "Εστίας", "Καθημερινής", "Απογευματινής", "Ακρόπολης", "Εικόνων", "Επικαίρων", "Ιστορίας εικονογραφημένης" και αρθρογράφος του "Ελεύθερου Τύπου" στο ένθετο "Ορθοδοξία και ελληνισμος " Απεβίωσε το 2006 . 
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1906: Διακόπτονται οι σχέσεις Ελλάδος-Ρουμανίας, ένεκα της στάσεως της Ρουμανίας εις το ζήτημα των Κουτσόβλαχων.
  • 1908: Θεμελιώνεται ο ναός του Αγίου Ανδρέα εις την Πάτρα, όπου παρευρέθησαν ο βασιλιάς και πλήθη κόσμου.
  • 1932: Αιματηρή σύγκρουση με πολλούς τραυματίες εις την Πάτρα, μεταξύ διαδηλωτών εργατών απεργών και αστυνομίας.
Εορτολόγιο...
Σαββάτο 3 Ιουνίου 2023
Λουκιλλιανού μάρτυρος και των 4 συν αυτώ νηπίων, Παύλης μάρτυρος