Τρέχουσα προσφορά: 14.00€ από 40.00€
Έκπτωση: 65%

ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ - Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - ΜΑΓΚΑΣ


ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ

Μόνο 14.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
40.00€ 65% 26€


Η προσφορά λήγει:
31/12/2013

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

 

ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ

ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΜΑΓΚΑΣ

 

 

Τρείς τόμοι , 1472 σελίδες , σχήμα 14 Χ 21 εκ. Εκδόσεις Σμυρνιωτάκη

 

 

Τρία αριστουργήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας από την μεγίστη Πηνελόπη Δέλτα !

 

Σε ειδική έκδοση , με πολλές εικόνες , εύκολη και φιλική για τα παιδιά !

 

Νέα έκδοση , στο μονοτονικό σύστημα !

 

ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ !

 

Αποκτήστε και τους τρείς τόμους μόνον με 14 ευρώ !

 

Δωρεάν τα άξοδα αποστολής , σε όλη την Ελλάδα !

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ !

 

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ !


Πληροφορίες:

ΛΕΝΟΡΜΑΝ 114

104.44 ΑΘΗΝΑ

210 3815000

FAX 210 3828295

Δείτε περισσότερα


 

ΠΗΝΕΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΑ

 

 

ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ

 

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

ΜΑΓΚΑΣ

 

 

Τρείς τόμοι , 1472 σελίδες , σχήμα 14 Χ 21 εκ. Εκδόσεις Σμυρνιωτάκη

 

 

Τρία αριστουργήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας από την μεγίστη Πηνελόπη Δέλτα !

 

Σε ειδική έκδοση , με πολλές εικόνες , εύκολη και φιλική για τα παιδιά !

 

Νέα έκδοση , στο μονοτονικό σύστημα !

 

ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ !

 

Ενδεικτικά τα περιεχόμενα των τόμων :

 

ΤΟΜΟΣ Α΄:  ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ  , σελ. 668

 

Μέσα από τις περιπέτειες των δύο παιδιών, η Πηνελόπη Σ. Δέλτα αποκαλύπτει ηρωικές στιγμές μεγάλων ιστορικών φυσιογνωμιών, όπως του Τέλου Άγρα και του καπετάν Νικηφόρου αλλά και άγνωστες πτυχές του Μακεδονικού Αγώνα.

 

Προλόγισμα - Πρός τον Βάλτο - Η Λίμνη των Γιαννιτσών - Δύο παιδιά - Κάτω καλύβες - Η κυρία Ηλέκτρα - Κατασκοπεία - Δουλειά - Μάχη στην κεντρική καλύβα - Θεσσαλονίκη κ.α.

 

 

ΤΟΜΟΣ Β΄:  Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ   , σελ. 470

 

Η Δέλτα αφηγείται τις παραβολές και τα θαύματα του Ιησού, την Κυριακή των Βαΐων και τη θριαμβευτική είσοδο του στα Ιεροσόλυμα, καθώς και το χρονικό της Μεγάλης Εβδομάδας έως τη σύλληψη, τη δίκη, την καταδίκη, τα βασανιστήρια και τον εξευτελισμό του, τη Σταύρωση, το Θάνατο και την ταφή του, την Ανάσταση και την Ανάληψη.

 

Βηθλεέμ - Γαλιλαία και Ναζαρέτ - Πρώτοι Μαθητές - Γάμος στην Κανά - ιερουσαλήμ - Νικόδημος - η Σαμαρείτισσα - Ιησούς και Ναζαρηνοί - Καπερναούμ - Πέτρος και Ματθαίος - Το μύνημα του Ιωάννη - Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής - Μητέρα και αδέλφια - η ομολογία του Πέτρου - η Μεταμόρφωση κ.α.

 

ΤΟΜΟΣ Γ΄: ΜΑΓΚΑΣ  , σελ. 334

 

Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αρχές του 20ου αιώνα: στο όμορφο σπίτι μιας πολυμελούς ελληνικής οικογένειας ζει ο Μάγκας, ένα πανέξυπνο, αλλά ατίθασο φοξ τεριέ. Μέσα από τα μάτια του παρακολουθούμε τις διασκεδαστικές του περιπέτειες: τις αταξίες του, τα παιχνίδια του, τις παρεξηγήσεις που γεννούν οι διαφορές ανάμεσα στη σκυλίσια αντίληψη και τους κανόνες του ανθρώπινου πολιτισμού. Όταν ο Μάγκας αποδράσει από την ασφάλεια του σπιτιού του προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, θα περιπλανηθεί στις φτωχογειτονιές της Αλεξάνδρειας· θα γνωρίσει έναν αδέσποτο σκύλο, με διαφορετική κοσμοθεωρία, τον Αφράτο· θα ωριμάσει και θα αναλάβει μια ηρωική αποστολή!

 

Οι πρώτες μου απορίες - ο φίλος μου ο Μπόμπης - Χιώτικο νοικοκυριό - Το σπίτι μας - Πρώτη νίκη - Βασίλης - Η Γιαγιά - η ποντικοφωλιά - η πολυθρόνα - ο καπετάν Μανόλης - Μεσολόγγι  - Ψαρά κ.α.

 

 

Βιογραφικό Σημείωμα

 

Η  Πηνελόπη Δέλτα γεννήθηκε το 1874 στην Αλεξάνδρεια. Εκεί έζησε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια σ' ένα αρχοντικό οικογενειακό περιβάλλον, αυστηρά πατριαρχικό, με έντονες τις πατροπαράδοτες ελληνικές αρχές και συνήθειες. Με δασκάλους στο σπίτι, απέκτησε γενικές σχολικές γνώσεις και έμαθε ξένες γλώσσες και "ελληνικά" που τα αντιπάθησε, επειδή τα βιβλία ήταν γραμμένα στην καθαρεύουσα. Το 1895 παντρεύτηκε το Στέφανο Δέλτα, με το οποίον απέκτησε τρεις κόρες. Το 1916 η οικογένεια Δέλτα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ο κοινωνικός και ο φιλικός τους κύκλος ήταν οι πιο καλλιεργημένοι λογοτέχνες, εκπαιδευτικοί και σκεπτόμενοι άνθρωποι του καιρού τους, αλλά και σπουδαίες πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Ελ. Βενιζέλος και ο Νικ. Πλαστήρας. Τόσο στους Βαλκανικούς πολέμους, όσο και στον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο, η Πηνελόπη Δέλτα προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες, περιθάλποντας πρόσφυγες και τραυματίες. Η ίδια υπέφερε από παράλυση, που είχε αρχίσει από το 1925, και είχε γίνει ολική προς το τέλος της ζωής της. Ίσως η πάθησή της αυτή, σε συνδυασμό με το πλήγμα που της προκάλεσε η είσοδος των γερμανών στην Αθήνα, να την οδήγησαν στην απελπισία : Αυτοκτόνησε στις 2 Μαΐου του 1941. Η Πηνελόπη Δέλτα υπήρξε σπουδαία συγγραφέας. Έχουν περάσει 60 και περισσότερα χρόνια από τότε που έγραψε τα βιβλία της για παιδιά. Κι όμως, αυτά τα βιβλία εξακολουθούν να ενθουσιάζουν τους μικρούς αναγνώστες, με τη ζωντάνια τους, τις συναρπαστικές τους περιπέτειες, και τις γλαφυρές περιγραφές ιστορικών γεγονότων .

 
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1906: Διακόπτονται οι σχέσεις Ελλάδος-Ρουμανίας, ένεκα της στάσεως της Ρουμανίας εις το ζήτημα των Κουτσόβλαχων.
  • 1908: Θεμελιώνεται ο ναός του Αγίου Ανδρέα εις την Πάτρα, όπου παρευρέθησαν ο βασιλιάς και πλήθη κόσμου.
  • 1932: Αιματηρή σύγκρουση με πολλούς τραυματίες εις την Πάτρα, μεταξύ διαδηλωτών εργατών απεργών και αστυνομίας.
Εορτολόγιο...
Σαββάτο 3 Ιουνίου 2023
Λουκιλλιανού μάρτυρος και των 4 συν αυτώ νηπίων, Παύλης μάρτυρος