Τρέχουσα προσφορά: 12.00€ από 20.00€
Έκπτωση: 40%

1922 Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

Μόνο 12.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
20.00€ 40% 8€


Η προσφορά λήγει:
03/10/2014

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

1922 Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

 

Βασισμένο στην μελέτη « Η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία» του Μέλβιλ Τσάτερ , που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «National Geographic" το 1925

Μετάφραση : Παυλίνα Μπαλουξή

Ένας τόμος δεμένος , 126 σελίδες , 28 Χ 24 εκ. Εκδόσεις Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη 2007

 

Μιά εκπληκτική μελέτη από τα αρχεία του National Geographic που  περιέχει αυθεντικό υλικό εποχής , κείμενα , φωτογραφίες ,πίνακες ,  κινηματογραφικά ντοκουμέντα !

 

Περιλαμβάνει το DVD « Ο Μεγάλος Ξεριζωμός» με όλη την ιστορία του ξεριζωμού και κινηματογραφημένα επίκαιρα της εποχής !

 

Με τις ωραιότερες , πιστές φωτογραφίες από τους σπελιαλίστες του National Geographic !

 

"Ένα από τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου, που τον βοηθά να εξελίσσεται, είναι ότι ξεχνά γρήγορα. Αυτή η ικανότητά του είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, διότι, αν βασανιζόταν από τις μνήμες του παρελθόντος, όπως, π.χ., η απώλεια προσφιλών προσώπων ή άλλα δυσάρεστα συμβάντα, θα ήταν σίγουρα δυστυχισμένος. Από την άλλη, δεν πρέπει να είμαστε αποκομμένοι από τα γεγονότα του παρελθόντος και την ιστορία των προγόνων μας, διότι, αν στηριχτούμε σε αυτά, θα πορευτούμε καλύτερα στο μέλλον. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να έχουμε πάντα υπόψη μας το γνωστό ρητό "Το πάθημα γίνεται μάθημα".
Πριν από μερικά χρόνια διαπιστώσαμε πόσο έγκυρο και επίκαιρο ήταν το άρθρο του Μέλβιλ Τσάτερ που αφορά την ανταλαγή πληθυσμών, το οποίο δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο του 1925 στο Νational Geographic.Έτσι, συζητήσαμε με το Νational Geographic την ιδέα της "παραγωγής" του λευκώματος, αλλά και τη δημιουργία ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάζει τα γεγονότα του "Μεγάλου Ξεριζωμού" με την ανυπέρβλητη ποιότητα και εγκυρότητα που διακρίνει το μεγαλύτερο μη κυβερνητικό εκπαιδευτικό οργανισμό του κόσμου. Η Νational Geographic θεώρησε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αλλά και προκλητική αυτή μας την ιδέα, οπότε, μετά από μακροχρόνια προσπάθεια, καταλήξαμε στα προϊόντα που σας παρουσιάζουμε στο λεύκωμα που κρατάτε στα χέρια σας." ( Από την εισαγωγή του βιβλίου) 

 

Αποκτήστε το τώρα μόνον με 12 ευρώ !

 

Δωρεάν τα έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα !

 

ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΟΝΟΝ 4 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 !  ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ !!!


Πληροφορίες:

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 263

ΚΗΦΙΣΙΑ

 210- 8015113

 210-3815000

 

Δείτε περισσότερα


 

1922 Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

 

Βασισμένο στην μελέτη « Η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία» του Μέλβιλ Τσάτερ , που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «National Geographic" το 1925

 

Ένας τόμος δεμένος , 126 σελίδες , 28 Χ 24 εκ. Εκδόσεις Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη 2007

 


 

Ενδεικτικά τα περιεχόμενα του τόμου :

 

 

Εισαγωγή από τον Νίκο Μάργαρη

 

Μέλβλ Τσάτερ :Ένας αυτόπτης μάρτυρας

 

Το Ιστορικό πλαίσιο

 

Οι Βαλκανικοί πόλεμοι - Η συμμετοχή της Ελλάδας στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο - Οι Ελληνικές Διεκδικήσεις - Ο Ελληνικός Στρατός  στην Σμύρνη - η επέκταση της ζώνης Ελληνικής κατοχής - η Τουρκική Αντίδραση - Η Συνθήκη των Σεβρών - η πτώση του Βενιζέλου - η επιστροφή του Κωνσταντίνου - προς την Άγκυρα - η Ελληνική επίθεση - η μάχη του Σαγγαρίου - η τελευταία νικηφόρα μάχη - η διπλωματική αντεπίθεση του Κεμάλ - λίγο πρίν την καταιγίδα - η κατάληψη της Σμύρνης - ο εμπρησμός της Σμύρνης - η επανάσταση Πλαστήρα - Γονατά - η δίκη και εκτέλεση των έξ - οι διαπραγματεύσεις της Λοζάνης - η ανταλλαγή των πληθυσμών και το προσφυγικό πρόβλημα -  οι πρόσφυγες στην Ελλάδα πρίν από το 1918.

 

 

1922 η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία

 

Τα πρώτα θύματα - χορός από φλόγες καταλήγει σε πύρινη λαίλαπα - χιλιάδες άστεγοι σε υπόγεια και προκυμαία - η φυγή χιλιάδων κατοίκων της Θράκης - η φυγή των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη - μια ματιά στην ζωή των προσφυγικών κατακλυσμών - χωρίς ιστορικό προηγούμενο η φυγή στην Ελλάδα - η ανταλλαγή πληθυσμών γίνεται δεκτή και από τις δύο χώρες - η μεγαλύτερη πληθυσμιακή μετακίνηση της ιστορίας κόστισε 300.000 ζωές και 100.000.000 δολάρια .

 

 

Το έπος της ανάκαμψης

 

Τα γεγονότα από το 1922 μέχρι το 1930

 

 

Οι Πρωταγωνιστές

 

Αλέξανδρος  -  Βενιζέλος - Γεώργιος Β΄- Γονατάς - Γούναρης - Θεοτόκης - Κουντουριώτης - Κωνσταντίνος Α΄- Μεταξάς - Μόργκεταου - Πλαστήρας - Πρωτοπαπαδάκης - Χατζηανέστης - Χρυσόστομος κ.α.

 




Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1453: Ο ήρωας Φλαντανελλάς με τέσσερα ελληνικά πλοία ναυμαχεί με 145 τούρκικα εις την Προποντίδα, έμπροσθεν της Κωνσταντινουπόλεως, επιφέρουν μεγάλες ζημιές εις τον εχθρό και τελικά σώζονται.
  • 1941: Η γερμανική αεροπορία βομβαρδίζει από το πρωί τα Γιάννενα και την Άρτα και δυο βόμβες κτυπούν το χειρουργείο του Νοσοκομείου και σκοτώνουν πολλούς τραυματίες.
Εορτολόγιο...
Σαββάτο 20 Απριλίου 2024
Θεοδώρου οσίου Τριχινά, Ζακχαίου αποστόλου, Αθανασίου Μετεωρίτου, Ζωή, Πηγή