Τρέχουσα προσφορά: 34.00€ από 169.65€
Έκπτωση: 80%

ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ


Απόδοσις στην Νεοελληνική: Απόστολος Τζαφερόπουλος

Μόνο 34.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
169.65€ 80% 135,65€


Η προσφορά λήγει:
31/07/2015

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ

 

Απόδοση στην Νεοελληνική : Απόστολος Τζαφερόπουλος

 

9 Τόμοι -Χαρτόδετοι , σχήμα κάθε τόμου 14x21 cm .

 

Ολόκληρο το έργο του "πατέρα της Ιστορίας" χωρισμένο σε 9 τόμους , καθένας αφιερωμένος σε μία μούσα: Κλειώ, Ευτέρπη , Θάλεια , Μελπομένη , Τερψιχόρη , Ερατώ , Πολύμνια, Καλλιόπη , Ουρανία .

Περιλαμβάνει όλες τις επιφανείς πράξεις των Ελλήνων και των βαρβάρων , οι οποίες έλαβαν χώρα μέσα σε 240 χρόνια .

Συμπεριλαμβάνει το αυθεντικό αρχαίο Ελληνικό κείμενο όπως έχει διασωθεί, αλλά και την Νεοελληνική απόδοση του κειμένου (μετάφραση) απο τον Απόστολο Τζαφερόπουλο (Φιλόλογο, τ. Σύμβουλο Εκπαιδεύσεως στο Γενκό Προξενείο της Κωνσταντινουπόλεως)

 

Με περίληψη κάθε τόμου για να κάνετε γρήγορη ανάγνωση.

 

Με ευρετήριο κυρίων ονομάτων σε κάθε τόμο για να βρίσκετε εύκολα ότι ζητάτε

 

Ο κάθε τόμος κοστίζει 13,85 ευρώ (με ΦΠΑ) . Συνολική τιμή 124,65ευρώ.

 

Τώρα στο bookoffers.gr στην μισή τιμή , μόνον με 34 ευρώ όλο!!

 

Δώρο : μια εκπληκτική προτομή του Λεωνίδα της Σπάρτης ή του Αριστοτέλους ή της Υγείας (κατόπιν διαθεσιμότητος), διαστάσεων 15x5x3 cm , αξίας 15 ευρώ !

 

Δωρεάν τα έξοδα αποστολής , σε όλη την Ελλάδα , αξίας 10 ευρώ!

 

Συνολική έκπτωση 135,65 ευρώ!!

 


Πληροφορίες:

ΛΕΝΟΡΜΑΝ 114

104.44 ΑΘΗΝΑ

210 3815000

FAX 210 3828295

Δείτε περισσότερα


Αναλυτικά οι τόμοι περιλαμβάνουν :

 

 

Α΄τόμος : ΚΛΕΙΩ

Προοίμιον του συγγραφέως : Σκοπός του έργου είναι η περιγραφή των αξιόλογων πράξεων των ανθρώπων και κυρίως των Ελλληνοπερσικών πολέμων , καθώς και η ανεύρεσις των αιτιών της σύγκρουσης αυτής . Οι πρώτες αφορμές για την ανάπτυξη της έχθρας μεταξύ Ελλήνων και βαρβάρων , κατά τους Πέρσες λογίους είναι μυθολογικές και οφείλονται σε αμοιβαία αρπαγή γυναικών.

Η ιστορία του Κροίσου. Η ιστορία της Περσίας προ του Κύρου, η υποταγή των μικρασιατικών πόλεων Καρίας και Λυκίας , η εκστρατεία του Κύρου εναντίον των Ασσυρίων.

 

 

 

Β΄Τόμος : ΕΥΤΕΡΠΗ

Η ιστορία της Αιγύπτου. Οι εφευρέσεις , η γεωφυσική περιγραφή της χώρας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Νείλου. Τα ήθη και τα έθιμα των Αιγυπτίων . Ο Χέοψ και η πυραμίδα του . Η Σαϊτική δυναστεία. Η Δωδεκαρχία και ο λαβύρινθος . Ο Άμασις , ο πρώτος που υπέταξε την Κύπρο.

 

 

 

Γ΄Τόμος : ΘΑΛΕΙΑ

Ο Καμβύσης εκστρατεύει κατά της Αιγύπτου . Η ιστορία της Σάμου και του τυρράνου αυτής Πολυκράτους. Ο Δαρείος γίνεται βασιλιάς . Ο χρυσός της Ινδίας και οι τρόποι συλλογής του. Οι μάγοι αδελφοί Παταζείθης και Σμέρδις . Η Αραβία και τα αρωματικά της φυτά. Η Αιθιοπία . Η Ευρώπη και τα όριά της. Οι Βαβυλώνιοι επαναστατούν εναντίον του Δαρείου .

 

 

Δ΄Τόμος : ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

Η εκστρατεία του Δαρείου εναντίον των Σκυθών . Η καταγωγή των Σκυθών. Οι Αμαζόνες. Η ίδρυση της Κυρήνης απο τον Θηραίο αποικιστή της Λιβύης Βάττο ύστερα απο επίμονη υπόδειξη του μαντείου των Δελφών . Περιήγησις της Λιβύης και οι λαοί αυτής .

 

 

 

Ε΄Τόμος : ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ

Η υποταγή της Θράκης . Η επανάσταση των Ιώνων . Η ιστορία των Αθηνών . Ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτων . Η εκδίωξις των Πεισιστρατιδών . Οι Ίωνες εξορμούν κατά του Ελλησπόντου. Η επανάσταση των Κυπρίων . Το τέλος του Αρισταγόρα , του πρωταγωνιστού της Ιωνικής επαναστάσεως .

 

 

 

Στ΄Τόμος : ΕΡΑΤΩ

Τα γεγονότα στην Χίο , Μϊλητο και Μυτιλήνη. Η ναυτική καταστροφή των Ιώνων. Το τέλος της Ιωνικής επαναστάσεως . Οι Πέρσες στρέφονται κατά της Ελλάδος με στρατηγό τον Μαρδόνιο . Η καταστροφή του στόλου των Περσών στον Άθω . Ο Δαρείος απατεί "γήν και ύδωρ" απο όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Η ιστορία της Σπάρτης , ο βασιλιάς Δημάρατος και ο θάνατος του Κλεομένη . Η εκστρατεία των Περσών εναντίον της Ελλαδος με στρατηγούς τον Δάτιν και τον Αρταφρένην. Η μάχη του Μαραθώνος . Ο θρίαμβος του Μιλτιάδη και η φυγή των Περσών πρός την Ασία .

 

 

 

Ζ΄Τόμος : ΠΟΛΥΜΝΙΑ

Η εκστρατεία του Ξέρξου κατά της Ελλάδος . Η ζεύξις και η διάβασις του Ελλησπόντου . Οι Ελληνικές πόλεις ετοιμάζονται για να αποκρούσουν τον επερχόμενο εχθρό. Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών . Η προδοσία του Εφιάλτου. Η αποφασιστική μάχη. Συνομιλία του Ξέρξου με τον Δημάρατο και τον Αχαιμένη.

 

 

Η΄Τόμος; ΟΥΡΑΝΙΑ

Η ναυμαχία στο Αρτεμίσιο. Οι Πέρσες καταλαμβάνουν και πυρπολούν την Αττική . Η δραματική σύσκεψις των Ελλήνων στρατηγών . Το θαύμα της Ελευσίνας . Η ναυμαχία της Σαλαμίνας . Ο Ξέρξης αποσύρεται στην Θεσσαλία . Οι Έλληνες βραβεύουν τους πρωταγωνιστές της νίκης Ευριβιάδη και Θεμιστοκλή.

 

 

 

Θ΄Τόμος : ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Ο Μαρδόνιος με ορμητήριο την Θεσσαλία επιστρέφει και εισβάλει για δεύτερη φορά στην Αττική. Οι Αθηναίοι ζητούν την βοήθεια των Σπαρτιατών και εκείνοι ανταποκρίνονται . Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών μεταφέρει προσωπικώς την είδηση ότι ο Μαρδόνιος αποφσίζει επίθεση . Η μάχη των Πλαταιών . Οι Έλληνες φθάνουν στην Μυκάλη και νικούν τους Πέρσες . Η άλωσις της Σηστού απο τους Αθηναίους , ως η τελευταία πολεμική πράξις ολόκληρου του έργου του Ηροδότου .

 

 
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1825: Ο Μιαούλης κατορθώνει να σπάσει τον κλοιό του Χοσρέφ εις το πολιορκημένο Μεσολόγγι και τροφοδοτεί τους πολιορκημένους.
  • 1921: Ο Κεμάλ συγκεντρώνει εις τον Σαγγάριο 40 με 50 χιλιάδες στρατό.
  • 1943: Οι Γερμανοί καίνε ζωντανούς μέσα εις φούρνους δύο πατριώτες ιερείς, τον Γ. Σούλη από το χωριό Μπαούσια και τον Δ. Τομαρά από τον Χορτιάτη.
Εορτολόγιο...
Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
Ιεζεκιήλ προφήτου, Φωκά και Απολλωνίου ιερομάρτυρος, Πελαγίας οσίας της εν Τήνω