Τρέχουσα προσφορά: 300.00€ από 400.00€
Έκπτωση: 25%

4 ΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ ΠΗΛΙΟΥ 4-7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018


με τον ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Μόνο 300.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
400.00€ 25% 100€


Η προσφορά λήγει:
04/01/2018

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ ΠΗΛΙΟΥ  

 

              ΝΕΥΡΟΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ :      

 

 ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ  ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ         ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ           

 

 

Το φετινό μας χειμερινό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Τσαγκαράδα το τετραήμερο των Φώτων ,  4-7 Ιανουαρίου 2018 .

 

Θα φιλοξενηθούμε σε ένα μαγευτικό κτήμα , με υπέροχη θέα στο Αιγαίο , όπου θα περάσουμε τέσσερις αξέχαστες ημέρες (τρείς διανυκτερεύσεις) , μελετώντας σημαντικά κείμενα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας που μας μαθαίνουν το πώς να προγραμματίσουμε την ζωή μας με τον τρόπο που εμείς επιθυμούμε .

 

 

Ο τρόπος αυτός περιλαμβάνει την σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας , την καθημερινή επαφή με τις ενδιάμεσες θεότητες και την ορθή αντιμετώπιση των γεγονότων που μας συμβαίνουν καθημερινά . Η θεωρητική κατάρτιση θα στηριχθεί στην αυθεντία σημαντικών έργων των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων , πλαισιωμένων από σύγχρονες θεωρίες ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης .

 

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές ασκήσεις διαλογισμού , περιπάτους στα καταπράσινα μονοπάτια του Πηλίου , επίσκεψη στις σπηλιές των Κενταύρων και παρακολούθηση της λειτουργίας των Φώτων στην Αγία Παρασκευή Τσαγκαράδας .


Πληροφορίες:

 

Εκδόσεις Γεωργιάδη

Τηλ.: ++30 210 3815 000

Fax: ++30 210 3828295

Δείτε περισσότερα


Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό σε 6 απλά βήματα  , και είναι το εξής : Ημέρα 1η  (Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018) :

 

Ξεκινάμε το πρωί από την Αθήνα (η μεταφορά γίνεται με δικά μας μέσα) , και το μεσημέρι φθάνουμε στο κτήμα , όπου τακτοποιούμαστε στα δωμάτιά μας. Εκεί μας περιμένουν 7 παραδοσιακά  δίκλινα δωμάτια , όλα εφοδιασμένα με το δικό τους ατομικό λουτρό.  Πρόχειρο φαγητό και ξεκούραση .

Το απόγευμα στις 17.30 αρχίζουμε το πρώτο μάθημα του σεμιναρίου , με θέμα

 

"ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ :  ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΠΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ;  "  

 

 Βήμα 1ο : Αναβαθμίστε την προσωπική σας ενέργεια .

 

Η πιο σημαντική νοητική αναβάθμιση είναι η συνειδητοποίηση ότι γύρω μας υπάρχουν ανώτερες συχνότητες , μέσω των οποίων μπορούμε να «ανεβάσουμε» την ατομική μας ενέργεια . Αυτές τις συχνότητες , οι αρχαίοι Έλληνες τις ονόμαζαν «Ολύμπιους Θεούς» . Δεν είναι κάτι έξω ή μακρινό από εμάς ,  και είναι πάντα διαθέσιμοι  να μας βοηθήσουν . Πώς συνδεόμαστε μαζί τους ; Μπορούμε να τους επικαλούμαστε συνεχώς ; Πως μπορούν να μας βοηθήσουν ; Η σημασία και η αποκωδικοποίηση των Ορφικών Ύμνων .

 

Θα ακολουθήσει πρακτική εφαρμογή με Ελληνικό Δια- λογισμό και απαγγελία Ορφικών Ύμνων . Γύρω στις 20.30 θα διακόψουμε για να  μεταβούμε στην πλατεία της Τσαγκαράδας για τσιπουράκι , μεζεδάκι και περαιτέρω ανάλυση ! Το βράδυ θα κοιμηθούμε νωρίς για να καθαρίσουμε το μυαλό μας από τις "τοξικές" σκέψεις της πόλης.

 

Ημέρα 2η (Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018) :   Ξυπνάμε πρωί και παίρνουμε το πρωινό μας στην τραπεζαρία του κτήματος. Βολευόμαστε στο σαλόνι του κεντρικού κτιρίου για να παρακολουθήσουμε το πρωινό μας μάθημα με τίτλο :

 

«ΠΩΣ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ κατά ΠΛΑΤΩΝΑ »

 

Βήμα 2ο: Ανακαλύψτε την εσωτερική σας υπόσταση.

 

Με ποιο τρόπο μαθαίνουμε ; Γιατί ξεχνάμε γρήγορα ; Τι είναι η Γνώση  ; Γιατί δεν εφαρμόζουμε αυτά που μαθαίνουμε ;  Πώς προγραμματιζόμαστε;  Ποια η σημασία των λέξεων και της γλώσσας στην διαδικασία της σκέψης  .Ο μηχανισμός του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού .

 

Για να αλλάξουμε πραγματικά στην ζωή μας , πρέπει να γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο έχουν αποτυπωθεί οι εμπειρίες της ζωής μέσα μας , όπως και  τον τρόπο με τον οποίο οι 3 εγκέφαλοί μας επεξεργάζονται αυτές τις αποτυπώσεις . Δεν είναι υπερβολή ότι ζούμε συνεχώς τα ίδια πράγματα που έχουν διαμορφωθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο μέσα μας , κάποτε στο παρελθόν .  Κατόπιν μέσω του Ελληνικού Δια-λογισμού θα συντονιστούμε με την ενδιάμεση θεότητα που λατρεύουμε προσωπικά και θα επιχειρήσουμε να αλλάξουμε αυτές τις αποτυπώσεις . Στις 13.00 σταματάμε για να γευματίσουμε όλοι μαζί σε μία φανταστική ψαροταβέρνα στον Άγιο Ιωάννη .

 

Πίσω στο κτήμα δύο ώρες αργότερα , ξεκούραση και στις 17.30 θα είμαστε έτοιμοι για το απογευματινό μας μάθημα με θέμα :

 

«ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΛΟΓΙΚΗ                          σύμφωνα με τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»  

 

Βήμα 3ο : Αλλάξτε τον τρόπο που σκέπτεσθε .

 

Τι είναι η Λογική και πώς σκεφτόμαστε ; Η δύναμη των λέξεων . Είναι δυνατόν οι λέξεις που προφέρουμε , επαναλαμβανόμενα με πίστη,  να επηρεάζουν σημαντικά την ζωή μας ; Τι είναι η ρητορική τέχνη και γιατί όλοι πρέπει να αποκτήσουμε ρητορικές ικανότητες. Γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους άλλους ; Πως θα μάθουμε να σκεπτόμαστε ορθά ; Η ορθή σκέψη ως εφαλτήριο της αλλαγής . Πώς να θέτουμε τους σωστούς στόχους για την ζωή μας . Mirror Work : Μπροστά στον καθρέφτη. Πώς απελευθερώνονται οι προσωπικοί μας ενεργειακοί πόροι.   Κατόπιν θα δειπνήσουμε όλοι μαζί και θα κοιμηθούμε νωρίς γιατί μας περιμένει μία ακόμη υπέροχη ημέρα .
Ημέρα 3η (Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 ) .       Όσοι το επιθυμούμε  ,θα ξυπνήσουμε στις 8.00 π.μ., για να απολαύσουμε την Θεία λειτουργία των Φώτων στην υπέροχη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Τσαγκαράδας .

 

Καφεδάκι και γλυκό  στην πλατεία και πίσω στο κτήμα για να απολαύσουμε το πρώτο μάθημα της ημέρας με τίτλο :

 

 

«ΣΤΩΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ : ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ                                                    ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ »


Βήμα 4ο : Αισθανθείτε  ελεύθεροι .


Από τι αποτελούμαστε εσωτερικά . Το πολλαπλό «Εγώ» . Τι είναι το «πονόσωμα» (κατά Eckhart Tolle) και πώς η φιλοσοφία των Στωικών μπορεί να μας βοηθήσει από το  να απαλλαγούμε από το «άχθος» που μας βαραίνει καθημερινά . Τι είναι ο φόβος , ο θυμός , οι ενοχές , ο εγωισμός , ο φθόνος , η ζήλια κλπ , και πώς μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε κάτι που θα δουλεύει συνεχώς  θετικά για εμάς . (Θυμηθείτε πώς όλα έχουν μία χρησιμότητα , και με το να είστε σε πόλεμο με τον εαυτό σας δεν κερδίζετε τίποτα) . Το μυστικό είναι στον τρόπο που μιλάμε στον εαυτό μας και στους άλλους . Στην διάλεξη αυτή θα δείξουμε εργαλεία για το πώς μπορούμε να «προγραμματίσουμε» τον τρόπο που μιλούμε έτσι ώστε να κερδίζουμε συνεχώς ενέργεια . Επίσης θα εξηγήσουμε αναλυτικά την πρακτική του δωματίου , όπως την δίδαξε ο Μάρκος Αυρήλιος στο έργο του «Τα εις εαυτόν» . Μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός   θα πάμε να περπατήσουμε , όπως οι περίφημοι «Περιπατικοί» μαθητές του Αριστοτέλους σε ένα καταπράσινο μονοπάτι του Πηλίου  . Στο τέλος της διαδρομής θα γευματίσουμε όλοι μαζί στην πλατεία των Αγίων Ταξιαρχών . Φυσικά θα υπάρξει χρόνος για ξεκούραση γιατί το απόγευμα θα πρέπει να συγκεντρωθούμε σε ένα  μοναδικό μάθημα :

 

    «Η ΗΔΟΝΗ ΚΑΙ Η ΛΥΠΗ κατά τον ΕΠΙΚΟΥΡΟ :  ΔΥΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ»

 

Βήμα 5ο : Ανακτήστε τον έλεγχο της εγκεφαλικής σας λειτουργίας και θέστε σημαντικούς στόχους .

 

Τι ονομάζουμε Ηδονή κατά Επίκουρο ; Τι ζητούμε από την ζωή μας ; Η έννοια της Ευδαιμονίας και σε τι συνίσταται. Γιατί δεν είμαστε ποτέ ευτυχισμένοι; Οι αρχετυπικές μας αποτυπώσεις και πως αυτές ελέγχουν τον τρόπο που αισθανόμαστε  . Τελικά , η ηδονή και η λύπη δεν είναι παρά οδικά σήματα που μας δείχνουν τον δρόμο και τις αλλαγές που θα πρέπει να επιβάλλουμε  στον εαυτό μας για να πετύχουμε τους στόχους μας . Ο εαυτός μας είναι κάτω από τις διαταγές μας , εάν το συνειδητοποιήσουμε αυτό όλα θα είναι πιο εύκολα . Τι είναι οι «άγκυρες» και πώς χρησιμοποιούνται . Η αξία της ώρας του φαγητού και πώς θα πρέπει να τρώμε και να πίνουμε . Το βράδυ θα ακολουθήσει επικούρειο δείπνο με όλη την παρέα .

 


Hμέρα 4η (Κυριακή 7 Ιανουαρίου - του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού). Στο τελευταίο μας πρωινό θα το περάσουμε πιό χαλαρά , με ελεύθερο ξύπνημα και πρωινό όποτε θέλει ο καθένας ,  και όταν μαζευτούμε με το καλό, θα πούμε Χρόνια Πολλά στην Γιάννα και στον Γιάννη και θα κάνουμε το τελευταίο μάθημά μας με τίτλο

 

 

«ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ «ΧΡΥΣΟ ΓΕΝΟΣ» κατά ΠΛΑΤΩΝΑ» ;»

 

Βήμα 6ο: Δημιουργήστε συνήθειες που φέρνουν φυσιολογικά και καθημερινά αυτά που θέλετε.

 

Ο Πλάτων στους «Νόμους» εξηγεί τον τρόπο δημιουργίας του «Χρυσού Γένους» ,δηλαδή μία νέα εσωτερική υπόσταση που αυτοματοποιεί τα θετικά αποτελέσματα στην ζωή μας . Παίρνοντας τον έλεγχο των συνηθειών μας  και μαθαίνοντας τον επιθυμητικό εγκέφαλο να δρα  σύμφωνα με τις ΑΞΙΕΣ μας  συνειδητά, δημιουργούμε μία νέα ταυτότητα  η οποία έχει επίγνωση των εσωτερικών διεργασιών της , σκέφτεται και αισθάνεται χωρίς να χάνει την πυξίδα της και συνεχώς αντλεί ενέργεια από ανώτερες συχνότητες , επενδύοντάς την στο  μέλλον της ψυχής μας . Ο νέος μας εαυτός , το «Χρυσούν Γένος»  δημιουργεί συνεχώς   για εμάς μια νέα πραγματικότητα , που φυσιολογικά απελευθερώνει , μέρα με την ημέρα , τις αστείρευτες ικανότητές μας . Για όσους το επιθυμούν , θα ακολουθήσει εκδρομή στις σπηλιές των Κενταύρων και κατά το απογευματάκι θα ξεκινήσουμε για την Αθήνα . Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι 300 ευρώ το δίκλινο (για δύο άτομα) ! Συμπεριλαμβάνει πρωινό και δίδακτρα . Δεν υπάρχει μονόκλινο δωμάτιο , οπότε όποιος θέλει να μείνει μόνος του θα πρέπει να καλύψει την διαφορά . Η μεταφορά θα γίνει με δικά μας Ι.Χ. , αλλά θα υπάρξουν αρκετές κενές θέσεις οπότε όλοι θα χωρέσουν κάπου . Για το φαγητό ,υπάρχουν πάρα πολλές ταβέρνες κοντά στο κτήμα και θα μπορούμε να τρώμε όλοι μαζί !

 

 

Κλείστε θέση τώρα στο 210 3815000 και στο 6946555992 ή στο

panoptis@outlook.com . ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ! 
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1825: Μάχη εις το Μανιάκι και ηρωϊκός θάνατος του Παπαφλέσσα.
  • 1929: Αρχίζει τις εργασίες του το Συμβούλιο της Επικρατείας.
  • 1941: Εις τις 05:30 το πρωΐ αρχίζει η γερμανική επίθεση εναντίον της Κρήτης.
  • 1966: Ολική έκλειψη ηλίου εις την Ελλάδα.
Εορτολόγιο...
Κυριακή 20 Μαΐου 2018
Θαλλελαίου μάρτυρος του Ιαματικού, Λυδίας της Φιλιππησίας