Τρέχουσα προσφορά: 300.00€ από 400.00€
Έκπτωση: 25%

4 ΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ ΠΗΛΙΟΥ 16-19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018


με τον ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Μόνο 300.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
400.00€ 25% 100€


Η προσφορά λήγει:
16/08/2018

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΘΕΡΙΝΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ ΠΗΛΙΟΥ  

 

       ΕΥ  ΖΗΝ : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ   

 

   Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ !

 

 
  Α΄περίοδος :  ΠΕΜΠΤΗ 16 - ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
           Β΄περίοδος :  ΠΕΜΠΤΗ 23 -  ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

 

Το φετινό μας θερινό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Τσαγκαράδα στις 16 (και 23)   Αυγούστου . Θα φιλοξενηθούμε σε ένα μαγευτικό κτήμα , με υπέροχη θέα στο Αιγαίο , όπου θα περάσουμε τέσσερις αξέχαστες ημέρες (τρείς διανυκτερεύσεις) , βιώνοντας την φιλοσοφία του "ΕΥ ΖΗΝ"  , πραγματοποιώντας ασκήσεις και διαλογισμούς με σκοπό να δραπετεύσουμε από την καθημερινότητά μας και συντονίσουμε τον νου μας με μία ανώτερη δονητική κατάσταση .

 

Ο Μέγας Αλέξανδρος έλεγε ότι στον πατέρα του όφειλε το "Ζήν" , στόν δάσκαλό του όμως όφειλε το "Εύ Ζήν" !     

 

Από τι αποτελείται όμως η ευδαιμονία του ανθρώπου ;  Υγεία ; Χρήματα ; Καριέρα ; Επιτυχία ; Σχέσεις ; Η μήπως είναι η ικανότητα να ζούμε την κάθε μας στιγμή με μία αίσθηση πληρότητας και ισορροπίας ; Στο φετινό μας θερινό σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε την αρχαία  ελληνική γνώση για να πετύχουμε : 

 

      -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ 


        -ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ               

        - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ


        - ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ


          - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ


                       -ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΜΑΣ


Πληροφορίες:

 

Εκδόσεις Γεωργιάδη

Τηλ.: ++30 210 3815 000

Fax: ++30 210 3828295

Δείτε περισσότερα


Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου  είναι το εξής :

 

Ημέρα 1η  (Πέμπτη 16 Αυγούστου  και Πέμπτη 23 Αυγούστου) :

 

Ξεκινάμε το πρωί από την Αθήνα (η μεταφορά γίνεται με δικά μας μέσα) , και το μεσημέρι φθάνουμε στο κτήμα , όπου τακτοποιούμαστε στα δωμάτιά μας. Εκεί υπάρχουν 5 δίκλινα δωμάτια , όλα εφοδιασμένα με το δικό τους ατομικό λουτρό.  Πρόχειρο φαγητό και ξεκούραση και το απόγευμα στις 17.30 αρχίζουμε το πρώτο μάθημα του σεμιναρίου , με θέμα

 

Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

 

Ξέρετε γιατί γερνάμε ; Γιατί αισθανόμαστε κούραση ; Γιατί πολλές φορές απογοητευόμαστε χωρίς λόγο; Απλά γιατί συνηθίζουμε τον οργανισμό μας να λειτουργεί με χαμηλά επίπεδα ενέργειας . Αυτό προτείνει την δημιουργία του σωματικού στρές , που είναι η αιτία όλων των ασθενιών . 

 

Σήμερα υπάρχουν επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι εάν προσέξουμε λίγο την ενεργειακή μας κατάσταση μπορούμε να ζήσουμε πάνω από 100 (και πλέον!!) χρόνια σε άκρα υγεία . Ο Ιπποκράτης είχε αναπτύξει μία φιλοσοφία Διατροφής ,  Σκέψης καί Ασκησης που δέν αφήνει το ανοσοποιοτικό και θεραπευτικό σύστημα του ανθρώπου να μπαίνει σε καταστολή και μας παρέχει την καθημερινή ευεξία που χρειαζόμαστε . Στο μάθημα αυτό θα μάθουμε να χρησιμοπούμε συγχρονες ενεργειακές θεραπείες σε συνδυασμό με τους Ορφικούς Ύμνους για γρηγορότερα αποτέλεσματα .     

 


Γύρω στις 20.30 θα διακόψουμε για να  μεταβούμε στην πλατεία της Τσαγκαράδας για τσιπουράκι , μεζεδάκι και περαιτέρω πρακτική !

 


Ημέρα 2η (Παρασκευή 17 και Παρασκευή 24 Αυγούστου ) : Ξυπνάμε πρωί και παίρνουμε το πρωινό μας στην τραπεζαρία του κτήματος. Βρίσκουμε έναν ωραίο , σκιερό χώρο για να παρακολουθήσουμε το πρωινό μας μάθημα με τίτλο :

Η ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ   

Αντίθετα από ότι πιστεύουν οι σύγχρονοι διανοητές εμείς δεν είμαστε ένα σώμα που διαθέτει ψυχή , ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΥΧΗ  η οποία διαθέτει ένα σώμα . Η Ψυχή μας , κατά τον Πλάτωνα , διαθέτει τρία μέρη τον Νού , το Συναίσθημα και την Συνήθεια (παρομοιάζονται με ένα άρμα και δύο άλογα) . Η ευθυγράμμιση των τριών αυτών εγκεφάλων δημιουργεί κάθε στιγμή  το μέλλον που θα βιώσουμε αύριο. Πώς όμως θα αποδεσμευθούμε από το παρόν που δημιουργήσαμε χθές ; Σήμερα θα μάθουμε την πρακτική του Ελληνικού Δια-λογισμού και θα την κατευθύνουμε προς στο "σποπείν" του ιδανικού μέλλοντός μας  .      
Γύρω στις 13.00 θα μεταβούμε στην διάσημη παραλία του Μυλοποτάμου για το μπάνιο μας και το φαγητό μας.
Πίσω στο κτήμα δύο ώρες αργότερα , ξεκούραση και στις 17.30 θα είμαστε έτοιμοι για το απογευματινό μας μάθημα με θέμα : «Η ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ» Στο προηγούμενο μάθημα μάθαμε πώς είμαστε ψυχή που έχει υλική υπόσταση . Ο Επίκουρος υποστήριξε ότι η Ψυχή και η υλική μας υπόσταση επικοινωνούν κυρίως με δύο "οδικά" σήματα , την Ηδονή καί τον Πόνο . Συνήθως οι άνθρωποι ζούν , προσπαθώντας να αποφύγουν τον πόνο . Ο Επίκουρος διδάσκει πως να χρησιμοποιούμε τον πόνο (ο ίδιος υπέφερε από τρομερούς ρευματισμούς) για να επαναφέρουμε την ζωή μας στην φυσιολογική κατάσταση της Χαράς . Θα κάνουμε πρακτικές που θα μας βοηθήσουν να ζούμε κάθε στιγμή της ζωής μας σε κατάσταση πληρότητας , θεραπεύοντας την κυτταρική μνήμη του πόνου που έχουμε συσσωρεύσει με τα χρόνια .
Θα δειπνήσουμε όλοι μαζί (ακολουθώντας τις οδηγίες του Επικούρου) και θα κοιμηθούμε νωρίς γιατί μας περιμένει μία ακόμη υπέροχη ημέρα . Ημέρα 3η (Σάββατο 18 και 25  Αυγούστου) .       Όσοι το επιθυμούμε  ,θα ξυπνήσουμε στις 6.00 π.μ., για να απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου  ,απαγγέλνοντας Ορφικούς Ύμνους και διαλογιζόμενοι στον φωτεινό δίσκο της αυγής. Στις 9.30 θα πάρουμε το πρωινό μας και θα απολαύσουμε το πρώτο μάθημα της ημέρας με τίτλο :

 

 Η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΤο μέλλον μας σίγουρα διαμορφώνεται από τα πράγματα που κάνουμε με ιδιάιτερη επιτυχία . Πως όμως μπορούμε να βρούμε γιατί είμαστε αληθινά  φτιαγμένοι; Πως θα βρούμε τον σκοπό της ζωής μας ; Ο Αριστοτέλης μας δίδαξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο συνειδητός Νούς , ο οποίος είναι ένα υπερεργαλείο για να κατανοήσουμε ό,τι συμβαίνει στην ζωή μας. Οι ικανότητές μας εμφανίζονται καθώς προσπαθούμε να αναπτύξουμε τις 12 ηθικές αρετές . Η κάθε αρετή μας οδηγεί και σε μία ικανότητα . Καθώς αφυπνίζουμε τις ικανότητες αυτές , αισθανόμαστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ,  "πατάμε πιο γερά" στην ζωή μας . Τότε η επίτευξη όλων των επιθυμιών μας είναι θέμα χρόνου .Στις 12.30 θα φύγουμε για μπάνιο στην μεγάλη παραλία του Παπά νερό και θα ακολουθήσει γεύμα με όλη την ομάδα . Ξεκούραση μέχρι τις 17.30 και μετά το απογευματινό μας μάθημα με  τίτλο

 

«ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ ΚΑΙ Η ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ »Στα "Χρυσά Έπη" που αποδίδονται στον Πυθαγόρα είναι συγκεντρωμένη ολόκληρη η φιλοσοφία της επιτυχίας . Βασίζεται στο τετράπτυχο ΣΕΒΑΣΜΟΣ - ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ - ΑΡΕΤΗ - ΕΥΤΥΧΙΑ . Ο Πυθαγόρας ισχυριζόταν ότι "άκουγε" την μουσική των πλανητών , έτσι στο μάθημα αυτό θα μάθουμε πώς να συντονιζόμαστε με την πηγή του Σύμπαντος .Θά μάθουμε ότι η Ψυχή είναι δόνηση συγκεκριμένης συχνότητας , της συχνότητας που δίνει ο Νούς μας . Μόλις συντονιστούμε με την Πηγή , τον Κόσμο των Ιδεών , η Ψυχή μας , αποκαλύπτεται .

 

. Το βράδυ θα ακολουθήσει επικούρειο δείπνο με όλη την ομάδα . Hμέρα 4η (Κυριακή 19 και 26  Αυγούστου). Το τελευταίο μας πρωινό θα το περάσουμε πιό χαλαρά , με ελεύθερο ξύπνημα και πρωινό όποτε θέλει ο καθένας ,  και όταν μαζευτούμε με το καλό, θα κάνουμε το τελευταίο μάθημά μας με τίτλο

 

«Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ : Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΣΤΩΙΚΩΝ»

 

Τα αρνητικά συναισθήματα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που "φρενάρει" την πορεία μας προς την επιτυχία : Φόβος , Ανησυχίες , Αναβλητικότητα , Ανασφάλεια , Ελλειψη αυτοπεποίθησης και πολλά άλλα , καταδυναστεύουν την ζωή μας καθημερινά . Πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ; Τι είναι τα συναισθήματα και πώς μπορούμε να τα αλλάξουμε ; Οι Στωικοί Φιλόσοφοι ήταν οι πρώτοι μελέτησαν τόσο διεξοδικά αυτό το θέμα και πρότειναν χρήσιμους τρόπους για να μην μας επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον . Θα μάθουμε την πρακτική του Δωματίου και θα εξηγήσουμε γιατί η εργασία στον καθρέφτη έχει διαδοθεί τόσο πολύ στον κόσμο.


Κατόπιν θα αποχαιρετιστούμε και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο , όπου θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος μαθημάτων ! Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι 150 ευρώ το άτομο για όλες τις ημέρες ! Συμπεριλαμβάνει πρωινό και δίδακτρα . Δεν υπάρχει μονόκλινο δωμάτιο , οπότε όποιος θέλει να μείνει μόνος του θα πρέπει να βρεί συγκάτοικο (το μονόκλινο κοστίζει 300 ευρώ για όλες τις ημέρες είτε φιλοξενεί ένα είτε δύο άτομα) . Τα παιδιά μπορούν να μείνουν δωρεάν στο δωμάτιο των γονέων . Η μεταφορά θα γίνει με δικά μας Ι.Χ. , αλλά θα υπάρξουν αρκετές κενές θέσεις οπότε όλοι θα χωρέσουν κάπου . Για το φαγητό ,υπάρχουν πάρα πολλές ταβέρνες κοντά στο κτήμα , αλλά ενίοτε , μπορούμε να ψωνίζουμε και να τρώμε όλοι μαζί , όπως και στην σχολή του Πυθαγόρα στον Κρότωνα!

Υπάρχει δυνατότητα παραμονής στο κτήμα από την Τετάρτη (15 είτε 22 Αυγούστου) με επιπλέον χρέωση 50 ευρώ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση .


 

 

Κλείστε θέση τώρα στο 210 3815000 και στο 6946555992 ή στο

leopapaki@yahoo.gr  . ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ! 
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1825: Ο Μιαούλης κατορθώνει να σπάσει τον κλοιό του Χοσρέφ εις το πολιορκημένο Μεσολόγγι και τροφοδοτεί τους πολιορκημένους.
  • 1921: Ο Κεμάλ συγκεντρώνει εις τον Σαγγάριο 40 με 50 χιλιάδες στρατό.
  • 1943: Οι Γερμανοί καίνε ζωντανούς μέσα εις φούρνους δύο πατριώτες ιερείς, τον Γ. Σούλη από το χωριό Μπαούσια και τον Δ. Τομαρά από τον Χορτιάτη.
Εορτολόγιο...
Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
Ιεζεκιήλ προφήτου, Φωκά και Απολλωνίου ιερομάρτυρος, Πελαγίας οσίας της εν Τήνω