Τρέχουσα προσφορά: 16.00€ από 20.00€
Έκπτωση: 20%

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΣΑΡΑΝΤΟΣ Ι. ΚΑΡΓΑΚΟΣ

Μόνο 16.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
20.00€ 20% 4€


Η προσφορά λήγει:
04/09/2020

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:


ΣΑΡΑΝΤΟΥ Ι. ΚΑΡΓΑΚΟΥ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ένας τόμος , 286 σελίδες , σχήμα 14 Χ 21 εκ. Εκδόσεις Γεωργιάδη 2006Η σημαντικότερη ιστορική μελέτη - απάντηση στην παραϊστορία των Σκοπιανών και ιδιαίτερα στον Αμερικανό ιστορικό J.Bacid .Από τον μεγαλύτερο σύγχρονο Έλληνα ιστορικό ερευνητή ΣΑΡΑΝΤΟ Ι. ΚΑΡΓΑΚΟ !Το βιβλίο που περιέχει όλα τα επιχειρήματα που προασπίζουν το όνομα της Μακεδονίας , μέσα από πηγές και κείμενα , τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν !Το βιβλίο περιέχει περίληψη στην Αγγλική γλώσσα !ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ 16 ΕΥΡΩ!


Δωρεάν τα έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα !

Πληροφορίες:

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 263

ΚΗΦΙΣΙΑ

 210- 8015113

 210-3815000

 

Δείτε περισσότερα


 


ΣΑΡΑΝΤΟΥ Ι. ΚΑΡΓΑΚΟΥ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ένας τόμος , 286 σελίδες , σχήμα 14 Χ 21 εκ. Εκδόσεις Γεωργιάδη 2006


Στα χρόνια του Φιλίππου Β΄ ιδρύθηκε στην Αθήνα το σωματείο γελωτοποιών, που είχε την ονομασία "Εξήκοντα", από τον αριθμό των μελών του. Πρόκειται για το πρώτο "σωματείο ηθοποιών" της Ιστορίας. Τα μέλη του σωματείου των "Εξήκοντα" συγκεντρώνονταν στο Ιερό του Ηρακλή. Με την πάροδο του χρόνου οι αστειότητες των "Εξήκοντα" απέκτησαν πανελλήνια φήμη, ώστε ο Φίλιππος έστειλε χρήματα στην Αθήνα και παρεκάλεσε να του στείλουν ένα corpus αστείων εγγράφως. Σε ποια γλώσσα γράφτηκαν; Είναι προφανές. Ο Φίλιππος μπορούσε να γελά με τα αστεία των Αθηναίων, που απαιτούσαν υψηλή λεκτική δεξιοτεχνία, (βλ. τη φράση "Αττικόν άλας"), γιατί απλούστατα γνώριζε την ελληνική όχι σαν ξένη., αλλά ως δική του γλώσσα. Στα πρώιμα εκείνα χρόνια, μόνο οι Έλληνες είχαν αναπτύξει αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν humeur και το οποίο προέκυψε εκ του ελληνικού "χυμός", μέσω του λατινικού humor.

 

 Θα μπορούσα να υποθέσω ότι και ο κ. Jacques Bacid, μετά τήν "αμερικανοποίησή" του, θ' απέκτησε το αίσθημα του "χιούμορ", που διακρίνει τους προηγμένους διανοητικά Αγγλοσάξονες. Δυστυχώς όμως αυτά που γράφει δεν είναι αστεία. Είναι ψέματα. Και το ψέμα στην ιστορία των λαών έχει πληρωθεί πολύ συχνά με βαρύτατο τίμημα σε αίμα. Αντί λοιπόν να τον παραδώσω στον Μώμο, το θεό των σαρκασμών και της γελοιοποίησης, τον παραδίδω στο κριτήριο της Ιστορίας ως ένοχο ιστορικής απάτης και βάναυσης κακοποίησης της ιστορικής αλήθειας.

 

 

 

Ενδεικτικά τα περιεχόμενα του τόμου :Πρόλογος


Η εργασία του Jacques BacidH ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


 


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΛΛΗΝΕΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΙ
ΑΝΑΣΚΕΥΗ "ΑΛΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ"
"ΠΑΛΙΝΟΣΤΗΣΗ ΠΑΙΟΝΩΝ"
ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΕΠΙΜΕΤΡΟTHE HELLENICITY OF MACEDONIACONCLUSIONΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

 

 

 

Ο Σαράντος Ι. Καργάκος γεννήθηκε στο Γύθειο το 1937. Στη διάρκεια του Εμφυλίου εγκαθίσταται στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρωταγωνίστησε στο αμφισβητικό κίνημα των ετών 1961-1967 και υπήρξε ο εισηγητής του 15% για την παιδεία. Εργάσθηκε επί τριάντα πέντε έτη στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Αθηνών και στους μεγαλύτερους φροντιστηριακούς οργανισμούς, στους οποίους πάντα υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Συνεργάσθηκε με τα περιοδικά Οικονομικός Ταχυδρόμος, Κοινωνικές Τομές, Ιχνευτής. Ελλοπία, Άρδην, Ευθύνη και 4 Τροχοί. Επί τετραετία (1997-2001) ήταν αρθρογράφος, επιφυλλιδογράφος και κριτικός των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής. Έχει γράψει πενήντα έξι βιβλία. Από αυτά ξεχωρίζουν οι γλωσσικές μελέτες "Αλαλία" και "Αλεξία", η ιστορική μελέτη "Από το μακεδονικό ζήτημα στην εμπλοκή των Σκοπίων", οι συλλογές δοκιμίων "Προβληματισμοί: 'Ένας διάλογος με τους νέους" (6 τόμοι) και "Κινούμενη άμμος", το δίτομο ιστορικό έργο "Ιστορία του ελληνικού κόσμου και του μείζονος χώρου", η επίσης ιστορική μελέτη "Αλβανοί - Αρβανίτες - Έλληνες", η ογκώδης μονογραφία "Αλεξανδρούπολη, μια νέα πόλη με παλιά ιστορία", η πολιτική μελέτη: "Παγκοσμιοποίηση: Προς ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα εξουσίας" 

Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1828: Η ελληνική κυβέρνηση παίρνει βοήθεια από την Ρωσία, για τις ανάγκες του αγώνα, 1.500.000 ρούβλια.
  • 1919: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει την Πέργαμο.
  • 1922: Ο Κεμάλ αρχίζει την επίθεσή του εις το Εσκί-Σεχίρ της Μ. Ασίας.
Εορτολόγιο...
Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
Ισαακίου ηγουμένου μονής Δαλμάτων, Βαρλαάμ οσίου