Τρέχουσα προσφορά: 19.00€ από 50.00€
Έκπτωση: 62%

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ - ΕΡΓΑ


2 ΔΕΜΕΝΟΙ ΤΟΜΟΙ

Μόνο 19.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
50.00€ 62% 31€


Η προσφορά λήγει:
01/07/2016

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

 

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

2 Τόμοι , δεμένοι ,413 σελίδες , σχημα 17 Χ 24 εκ. Εκδόσεις Πελεκάνος 2014

 

Η σημαντικότερη έκδοση των αριστουργημάτων του Ίωνος Δραγούμη !

 

Ο Ελληνισμός μου και οι Έλληνες - Ελληνικός Πολιτισμός - Η Σαμοθράκη - Όσοι Ζωντανοί - Η Μεγάλη Ιδέα - Σταμάτημα - Το Μονοπάτι - Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα .

 

Σε νέα έκδοση , στην αυθεντική ορθογραφία στο πολυτονικό ! 

 

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ 19 ΕΥΡΩ ! 

 

Δωρεάν τα έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα  !

 

 

 


Πληροφορίες:

ΛΕΝΟΡΜΑΝ 114

104.44 ΑΘΗΝΑ

210 3815000

FAX 210 3828295

Δείτε περισσότερα


ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ -  ΕΡΓΑ

 

2 Τόμοι , δεμένοι , 413 σελίδες , σχήμα 17 Χ 24 εκ. Εκδόσεις Πελεκάνος 2014

 

Περιεχόμενα 

 

 

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Με τον τίτλον «Ο Ελληνισμός μου και οι Έλληνες» ο Ίων είχε, στο διάστημα έξι χρόνων, από το 1903 ίσαμε το 1909 - κατά τα οποία υπηρέτησε σε διάφορα προξενεία στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Αίγυπτο, στες πρεσβείες της Πόλης και της Ρώμης και στο υπουργείο στην Αθήνα, δηλαδή στα πιο επίμαχα σημεία του Ελληνισμού και στα σπουδαιότερα πολιτικά κέντρα της Ανατολής - γεμίσει δύο τετράδια σημειώσεις, ωσάν ημερολόγιο γι' ατομική του χρήση (...) Τες εκρατούσε για να διατηρή την ανάμνηση ορισμένων στιγμιαίων εντυπώσεων ή σκέψεων ή διαθέσεών του και για να τες χρησιμοποιήση ενδεχομένως εις την εργασία του ή για δημοσιεύματά του. Γι αυτό εδίστασα αρκετά αν έπρεπε και τώρα, μετά το θάνατό του να τες εκδώσω σαν έργο ιδιαίτερο. Αλλά έφτασα στο συμπέρασμα ότι, ακριβώς επειδή δείχνουν πιστότερα το πώς εζούσε ο ψυχικός και αισθηματικός κόσμος του, το πώς εμορφώθηκε και εδούλευε το μυαλό του, το πώς εσχηματίσθηκαν σιγά και συγκροτήθηκαν οι ιδέες του, το πόσο κατασύνεχα και βαθιά όλα τα προβλήματα της ζωής του έθνους, και μάλιστα η θέση του ελληνικού πολιτισμού μέσα στο σύνολο του ανθρωπισμού, τον απασχολούσαν, έπρεπε να δημοσιευτούν αυτοτελώς .

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

«Πολιτισμός δεν είναι μόνο κοινότητα σκέψης, αίσθησης και θέλησης, παρά και βάση για να υψωθή επάνω το ανώτερο είδος των ανθρώπων, οι εξαιρετικοί ανθοί, οι μεγάλοι άντρες σε κάθε λογής ανθρώπινη ικανότητα. Έχει την αξιοσύνη ο πολιτισμός να πλάση τους εξαιρετικούς ανθρώπους, που περιέχουν και αντιπροσωπεύουν όλες τις ιδιότητες και ικανότητες του πολιτισμού και του έθνους, που τους εγέννησε» 

 

 

 

 Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Στο πανέμορφο νησί βρέθηκε ο Δραγούμης τον Ιούλιο του 1906, όταν υπηρετούσε στο Προξενείο του Δεδέαγατς (σημερινής Αλεξανδρουπόλεως, Σεπτ. 1905 - Δεκ. 1906). Στο βιβλίο αυτό περιγράφει την ωραία φύση του νησιού, αναζητά το αρχαίο και πρόσφατο παρελθόν, μελετά τη ζωή των κατοίκων και εκφράζει τις ιδέες του για το παρόν και το μέλλον των υπόδουλων Ελληνικών περιοχών. Η Σαμοθράκη ανάγεται σε σύμβολο των αρχαίων και παντοτινών πηγών του Ελληνισμού.

 

 

ΟΣΟΙ  ΖΩΝΤΑΝΟΙ 

 

Στο "Όσοι ζωντανοί" ο Ίων Δραγούμης εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας εμπνεόμενος από το ιδανικό της αναγέννησης του έθνους. 

 

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ 

 

Οι προσωπικές απόψεις του Ίωνος Δραγούμη για την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των τριών θαλασσών .

 

 

 

 ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ

 

Το "Σταμάτημα" σημειώνει σωστά το κλείσιμο της εποχής της νεότητος και την είσοδο του Ίωνος εις την εποχή της ωριμότητας. Από τότε θ' άρχιζε ν' αποδίδη τους ευχυμότερους καρπούς του. Μα τα χρόνια ήταν τέτοια, που οι καλλίτεροι, μπαίνοντας, καθώς είναι φυσικό, στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα για την ελευθερία, μοιραίως ευρίσκονταν εκτεθειμένοι περισσότερο απ' όποιον άλλο στην ορμή του θολού χειμάρρου της δουλικής ταπεινότητας και των σκοτεινών παθών, που κατά τες ταραγμένες περιόδους της ιστορίας λύνονται από κάθε ντροπή και δεσμό και πλημμυρίζουν την κοινωνίαν αποσυνθέτοντάς την. Αυτός είναι ο λόγος όπου δεν εδόθηκε στον Ίωνα καιρός κατά την τελευταία, σύντομη, πολιτική του εμφάνιση να εκφράση ολοκληρωτικά τον πλούτο της ωριμασμένης πια ψυχής του.


Το "Σταμάτημα" μόνο μας προϊδεάζει για το πνευματικό και δυναμικό συσσώρευμα, που ήτον έτοιμο να σκορπισθή γενναιόδωρα, μα απόμεινε αναπόδοτο και χάθηκε για πάντα.
Αισθάνεται κανείς βαθιά μπρος στο βιβλίο τούτο την πικρήν ειρωνία της ζωής· γιατί ο τίτλος, που του έδωκε ο συγγραφέας του για να χαρακτηρίση το προσωρινό διάλειμμα της δράσης του προς ανασκόπηση του εαυτού του και ανασυγκρότησή του, συμβολίζει πια τώρα, μετά τον πρόωρο θάνατό του, τ' απότομο κι οριστικό σταμάτημα της δημιουργίας του.

 

 

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ  

 

"... Δεν ξέρω αν είμαστε καθαροί απόγονοι των αρχαίων. Είτε καθαροί είτε κι ανακατωμένοι, μιλούμε όμως γλώσσα ελληνική. Αν ήλθαν ξένοι και ανακατώθηκαν με τους Έλληνες δεν κατώρθωσαν όμως να τους δώσουν τον πολιτισμό και τη γλώσσα τους. Οι Έλληνες ξεχείλισαν και κατάπιαν και χώνεψαν τους ξένους, κρατώντας σφιχτά στα δόντια τους δεμένη τη γλώσσα.Οι γλώσσες δε χάνονται έτσι εύκολα.
Αλλάζουν όμως κάθε μέρα, πότε αργά και κανονικά, πότε σαν ορμητικό αυλάκι τρέχοντας εμπρός, επειδή είναι λόγοι περισσότεροι εξωτερικοί που τις βιάζουν· δουλεία, επιδρομές ξένων, εμπόριο με ξένους.
Είναι κλωστή μακρειά η γλώσσα, κλωστή που δε χάνεται και ποτέ δεν τελειώνει. Η ομηρική, η αττική, η δωρική, η αλεξαντρινή, η βυζαντινή, η σημερινή είναι σημάδια της κλωστής εκείνης, που λέγεται γλώσσα ελληνική, που κρύβεται στο σκοτάδι στην αρχή και δεν ξεχωρίζεται από τις άλλες κλωστές και μόνο αργότερα σιγά, σιγά ξεμπερδεύεται και προοδεύει. Είναι κλωστή που δεν έχει τέλος, αν δεν την κόψης με το μαχαίρι.
Όπως όλα στον κόσμο αλλάζουν, ο τρόπος της ζωής, το ντύσιμο, το μαγείρευμα της τροφής, έτσι κ' η γλώσσα πρέπει ν' ακολουθή κανονικά την εξωτερική κ' εσωτερική ζωή του ανθρώπου, που προβαίνει και διαπερνά τους αιώνες αλλάζοντας πάντα, πάντα..."

 

 

 

 

ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΑΙΜΑ 

 

Το "Ηρώων και Μαρτύρων Αίμα" είναι αυτοβιογραφικό του κείμενο από την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα. Όπως σε όλα του τα κείμενα, ο συγγραφέας υιοθετεί το όνομα - persona Αλέξης. 

 

 

 

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

 

 

Δραγούμης, Ίων (Ιωάννης) (1878 - 1920).
Διπλωμάτης, μακεδονομάχος, ψυχή μυστικής οργανώσεως, πολιτικός, συγγραφέας. Γόνος επιφανούς αθηναϊκής οικογενείας με απώτερη καταγωγή το Βογατσικό Μακεδονίας. Είχε προγόνους πολιτικούς, λογίους, αγωνιστές.
Μαζί με τους πρωτεργάτες του Μακεδονικού Αγώνα και τον γαμπρό του Παύλο Μελά, πρωτοστατεί στον Αγώνα. Πρόξενος σε Μακεδονία, Θράκη, Αίγυπτο, και πρέσβης σε Πόλη, Ρώμη, Πετρούπολη (1899 - 1915). Στην Πόλη πρωτοστάτησε στη συνομωτική Οργάνωση Κωνσταντινουπόλεως, η οποία είχε στόχο την προάσπιση του Ελληνισμού και την ένωση Ελλήνων και Τούρκων. Όργανο της κίνησης, η Πολιτική Επιθεώρησις. Υπηρέτησε εθελοντής με το βαθμό του δεκανέα στους Βαλκανικούς Πολέμους. Θυελλώδης υπήρξε η σχέση του με τη Μ. Κοτοπούλη, ενώ γνωστό είναι το -πλατωνικό- ειδύλλιό του με την Π. Δέλτα. Δολοφονήθηκε από τη σωματοφυλακή του Ελ. Βενιζέλου με επικεφαλής τον Π. Γύπαρη. Στερήθηκε έτσι ο Ελληνισμός έναν άνθρωπο που συνδύαζε ομορφιά, μόρφωση, ανιδιοτέλεια, συγγραφικό τάλαντο, διπλωματική ευφυΐα, ευγενική καταγωγή, όραμα.
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1821: Το κάστρο της Μπουδουνίτσας εις την Λοκρίδα παραδίνεται εις τον Δυοβουνιώτη.
  • 1923: Η Ιερά Σύνοδος αποδέχεται και εις την εκκλησία την χρησιμοποίηση του Γρηγοριανού ημερολογίου.
Εορτολόγιο...
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Κυρίλλου πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως