Τρέχουσα προσφορά: 42.00€ από 67.10€
Έκπτωση: 37%

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - 3 ΤΟΜΟΙ


Καργάκος Σαράντος

Μόνο 42.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
67.10€ 37% 25,1€


Η προσφορά λήγει:
02/04/2016

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ

 

Εκδότης

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Χρονολογία Έκδοσης

Ιούλιος 2012

Αριθμός σελίδων

336

Διαστάσεις

24x17

Επιμέλεια

ΤΖΑΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Θέμα

ΙΣΤΟΡΙΑ 

 

ΠαρουσίασηΤα όσα ακολουθούν δεν είναι καρπός συγγραφής με την άνεση που προσφέρει η προσωπική μου βιβλιοθήκη, είναι καρπός των παραδόσεων, τις οποίες κατά την τελευταία δεκαετία πραγματοποίησα σε διάφορα "ανοικτά" "λαϊκά πανεπιστήμια". Τις παραδόσεις αυτές φιλόπονοι μαθητές φρόντιζαν να τις μαγνητοφωνούν κι έτσι -μετά την απομαγνητοφώνηση- σχηματίστηκε ένα ιστορικό corpus που αυτοί έκριναν πώς είχαν χρέος -λόγω των τελευταίων ατυχών επιλογών της πολιτείας- να λάβουν οι παραδόσεις αυτές μορφή βιβλίου, προσιτού στο ευρύ κοινό και μάλιστα στη μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία που ταλανίζεται άδικα με ά-σκοπους και ά-στοχους συγγραφικούς πειραματισμούς πάνω στο ιερό σώμα της ελληνικής ιστορίας. Όταν εισερχόμαστε στον ιερό ναό της ψυχής των παιδιών, πρέπει να είμαστε καθαροί στις σκέψεις και στις προθέσεις. Αλλιώς, ούτε παιδαγωγοί, ούτε συγγραφείς, ούτε επιστήμονες είμαστε. Και αυτό, αν δεν το γνωρίζουν διάφοροι "ιστοριομάστιγες" συγγραφείς, οφείλει να το γνωρίζει η πολιτεία και τα όργανά της.
Το βιβλίο αυτό, εκτός από την αναγκαία πύκνωση που απαιτείται, όταν ο προφορικός λόγος γίνεται γραπτός, και κάποιες υποσημειώσεις, για να γίνουν εύληπτα κάποια σημεία του, κυρίως όμως για να αποκτήσουν συνοχή τα επί μέρους κεφάλαια, δεν έχει επιβαρυνθεί με άλλα στοιχεία αναγκαία σε αυστηρά επιστημονικές συγγραφές.

 

 

 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ '21

ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ

 

Εκδότης

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Χρονολογία Έκδοσης

Ιούλιος 2012

Αριθμός σελίδων

240

Διαστάσεις

21x17

Θέμα

ΙΣΤΟΡΙΑ  

 

ΠαρουσίασηΚαι το βιβλίο αυτό είναι καρπός ευγνωμοσύνης προς τους πολυπληθείς ακροατές/μαθητές μου του "Λαϊκού Πανεπιστημίου", που κατακλύζουν κάθε Τρίτη την αίθουσα τελετών της γεραράς "Εταιρείας Φίλων τον Λαού", για να ακούσουν πέμπτη χρονιά φέτος τα μαθήματά μου, παρά το νυκτερινό της ώρας (7-9 μ.μ.). Στά μαθήματα αυτά προσέρχονται "παιδιά" όλων των ηλικιών, από 20 έως 85 ετών. Άλλα κρατούν σημειώσεις, άλλα κρατούν μαγνητόφωνα. Αυτά μου έδωσαν το έναυσμα, το ερέθισμα και την ώθηση να δώσω στις παραδόσεις μου μορφή βιβλίου. Την πρώτη χρονιά εδίδαξα έναν κύκλο μαθημάτων υπό τον τίτλο "Το βυζαντινό ναυτικό" που πήρε μορφή καλαίσθητου βιβλίου από τις εκδόσεις Ιω. Σιδέρη (2007), τη δεύτερη χρονιά εδίδαξα τους πολιτικούς θεσμούς και τα πολιτικά σώματα της σπαρτιατικής πολιτείας, την τρίτη την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου (που φέτος 2008/09) σε πολύ διευρυμένη μορφή και με σπάνια βιβλιογραφία εκδίδεται στην "Ιστορική Σειρά "Αρχέλαος"", την τέταρτη χρονιά παρέδωσα "Το Λυκόφως της Σπάρτης", που μαζί με τις προηγούμενες παραδόσεις μου αποτέλεσαν την πρωταρχική μαγιά για να συγγραφεί και να εκδοθεί το δίτομο έργο μου "Ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης" (Gutenberg 2006). Πέρσι είχα την ευκαιρία να διδάξω τρεις κύκλους μαθημάτων: α) Οι Τούρκοι και το Βυζάντιο, β) Το τουρκικό imperium και γ) Τουρκοκρατία, που πήραν μορφή βιβλίου και εκδόθηκαν σε καλαίσθητη μορφή από τις εκδόσεις Λεωνίδα Γεωργιάδη.
Τα φετινά μαθήματα θα είναι αφιερωμένα στην Ελληνική Επανάσταση. Αλλά το βιβλίο αυτό δεν εξετάζει καταλεπτώς το μεγάλο εκείνο γεγονός. Περιορίζεται αυστηρώς σε όσα προτίθεμαι να παραδώσω και αυτά είναι ό,τι λέγει ο τίτλος: "Μεγάλες μορφές και μεγάλες στιγμές του '21". Όχι όλος ο Αγώνας στην πολυμορφία και στην πολύπτυχη διάστασή του. Οι βασικοί λόγοι είναι δύο: εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να συμπεριληφθεί όλος ο Αγώνας σε σειρά δίωρων -ανά 15ήμερο- μαθημάτων ενός εξαμήνου και δεύτερον -το και βασικώτερον- επί μία δεκαετία μοχθώ να ολοκληρώσω -πέρα από άλλες εκδοτικές μου δραστηριότητες- μία τρίτομη ή τετράτομη "Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως", που θα εξετάζει εξονυχιστικά, με πνεύμα κριτικό και -στο μέτρο του ανθρώπινα δυνατού- αντικειμενικά κάθε γεγονός, είτε αυτό είναι στρατιωτικό είτε πολιτικό είτε διπλωματικό. Και για το λόγο αυτό υπάρχει ένας διαχωρισμός: στους δύο πρώτους τόμους εξετάζονται τα στρατιωτικά γεγονότα και στον τρίτο τα πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά γεγονότα, καθώς και ό,τι μπορεί να έχει σχέση με την οργάνωση της παιδείας στη διάρκεια της πολυχρονίου πολεμικής δοκιμασίας. Το βιβλίο αυτό, λόγω όγκου και τεραστίου κόστους, μόνον αν βρεθεί χορηγός θα καταστεί εφικτό να εκδοθεί. Ευελπιστούμε ότι κάποιος θα συνδράμει. Όχι πάντως η Ελληνική Πολιτεία. Αυτή με τίμησε και με τιμά με το υπέρτατο βραβείο: το κώνειον...!

 

 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ)

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ '21

ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ


Εκδότης

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Χρονολογία Έκδοσης

Αύγουστος 2013

Αριθμός σελίδων

352

Διαστάσεις

24x17

Επιμέλεια

ΤΖΑΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Θέμα

ΙΣΤΟΡΙΑ

 

 

Παρουσίαση

 

Με τον τόμο αυτό που ουσιαστικά αποτελεί το δεύτερο μέρος των "Μαθημάτων Νεοελληνικής Ιστορίας", που εδώ και μία τριετία συνεχίζουμε στο "Λαϊκό Πανεπιστήμιο" της γεραράς "Εταιρείας Φίλων τον Λαού", κλείνουμε τον κύκλο τον οποίο ανοίξαμε το 2008 με θεματικό άξονα τις "Μεγάλες μορφές και μεγάλες στιγμές του '21". Θέλω να πιστεύω ότι η εργασία αυτή έρχεται στην κατάλληλη στιγμή, όπου "ανίδεοι Αντιοχείς", όπως θα έλεγε ο Καβάφης, αντιποιούμενοι την τέχνη του ιστορικού, έχουν βαλθεί να κόψουν την "Βασιλικήν δρυν" της ιστορίας μας και λησμονούν αυτά που κατέγραψε επιλογικά ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στο ομώνυμο αριστουργηματικό του διήγημα, ως λόγια "γραίας με την ρόκα":
"Ο σχωρεμένος ο Βαργένης το έκοψε (...). Σαν τόκοψε δεν είδε χαΐρι και προκοπή. Αρρώστησε, και σε λίγες μέρες πέθανε. Το Μεγάλο Δέντρο ήταν στοιχειωμένο".
Είναι πολλοί οι επίδοξοι Βαργένηδες στον τόπο μας. Κόβουν συνεχώς ρίζες και κλάδους της εθνικής μας ιστορίας, για να μείνουν οι νεώτερες γενιές χωρίς πυξίδα στον ωκεανό που είναι το μέλλον.
Με το βιβλίο αυτό, στηριγμένο αυστηρά επί μαρτυριών, προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα μάθημα ευθύνης. Να δώσουμε ένα έρμα σταθερότητας στον πελαγωμένο τωρινό Έλληνα, που τον έχουν κάνει κάποιοι επιτήδειοι ινστρούχτορες να νιώθει ενοχή επειδή είναι Έλληνας, να φοβάται να πει τη λέξη έθνος μπας και τον πουν εθνικιστή οι προσκυνήσαντες και προσκυνούντες κάθε αφέντη επί της γης, να μην τολμά να ψελλίσει ούτε το όνομα πατρίδα, ούτε τον όρο πατριωτισμός, γιατί κι αυτόν "μάγοι-παπάδες", κατά τη φράση του Μακρυγιάννη, του έχουν δώσει αρνητικό πρόσημο. Κι αυτά ποιοί; Οι κρατικοδίαιτοι και παχυλώς αμειβόμενοι από το μόχθο και το φόρο του ελληνικού λαού! Και οι οποίοι, αντί να τονώνουν το φρόνημά του, το χαμηλώνουν, για να προετοιμάσουν τον μέχρι χθες υπερήφανο αυτόν λαό για ένα νέο ραγιαδισμό. Το βιβλίο αυτό ας εκληφθεί ως μάθημα αντί-ραγιαδισμού.

 

 

Τρία μοναδικά και καταπληκτικά βιβλία για την νεώτερη Ελληνική ιστορία !Τα πάντα για την Ελληνική Επανάσταση μέσα από τις σελίδες του μεγάλου αυτού ιστορικού της εποχής μας !Αποκτήστε τα μόνο με 42,00 ευρώ !Δωρεάν τα έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα αξίας 8,00 ευρώ !Μοναδική προσφορά ! Μην την χάσετε !

 

 

 

 


Πληροφορίες:

ΛΕΝΟΡΜΑΝ 114

104.44 ΑΘΗΝΑ

210 3815000

FAX 210 3828295

Δείτε περισσότερα


ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ

 

Εκδότης

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Χρονολογία Έκδοσης

Ιούλιος 2012

Αριθμός σελίδων

336

Διαστάσεις

24x17

Επιμέλεια

ΤΖΑΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Θέμα

ΙΣΤΟΡΙΑ  

 

ΠεριεχόμεναΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
ΜΕΡΟΣ Α: ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
"Εν αρχή ην το... εμπόριον"!
Η καταγωγή των Τούρκων
Οι Σελτζούκοι Τούρκοι
Οι Σελτζούκοι του Ικονίου - Σουλτανάτο των Ρουμ
Οι Σελτζούκοι μετά το Μυριοκέφαλο
ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
Η εμφάνιση των Οθωμανών
Ο Ορχάν και οι μεταρρυθμίσεις του - Γενίτσαροι
Η ανάμειξη του Ορχάν στα εσωτερικά της Αυτοκρατορίας
Ο σουλτάνος Μουράτ Α' (1359-1389) και οι κατακτήσεις του
Η μάχη του Κοσσυφοπεδίου (1389)
Οι λόγοι των τουρκικών επιτυχιών
Βαγιαζήτ Α'( 1389-1402)
Η εμφάνιση του Ταμερλάνου - Μάχη Άγκυρας (1402)
Η επάνοδος του Μανουήλ - Μουράτ Β' (1421-1451)
Ιωάννης Η' Παλαιολόγος (1425-1448) - Νέες κατακτήσεις των Τούρκων
Ιω. Ουνυάδης και Γεώργιος Καστριώτης (Σκεντέρμπεης)
Η Σύνοδος Φερράρας-Φλωρεντίας (1438/9)
Κωνσταντίνος ΙΑ' (1449-1453) και Μεχμέτ (Μωάμεθ) Β' (1451-1481)
Λίγο πριν από την Άλωση
Πολιορκία και άλωση Κωνσταντινουπόλεως (5/6 Απριλίου-29 Μαΐου 1453)
"Η επόμενη μέρα"
Το λυκόφως του Μυστρά
Το "κύκνειο άσμα" της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντος (1461)
Τα αίτια που προκάλεσαν την κάμψη και την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως
Οι συνέπειες από την Άλωση
Η Δύση γνωρίζει τον Μεχμέτ Β' μέσω ενός Έλληνος
ΜΕΡΟΣ Β: ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ IMPERIUM
Προς νέες κατακτήσεις
ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ (1520-1566)
Ένας πλανητάρχης του καιρού του
Η πολεμική του δράση
Οι πόλεμοι, στην Ουγγαρία - Α' πολιορκία της Βιέννης (1529)
Η πολιορκία της Μάλτας (1565) - Θάνατος Σουλεϊμάν
Σελίμ Β' (1566-1574) - Κατάληψη Κύπρου (1570/1)
Η ναυμαχία της Ναυπάκτου (7 Οκτωβρίου 1571)
Η Τουρκία στα τέλη του 16ου αϊ.
Η οικογένεια των Κιοπρουλήδων
Η κατάληψη της Κρήτης (1645-1669)
Η Β' πολιορκία της Βιέννης (1683)
Η "ΙΔ' σταυροφορία" - Φραγκίσκος Μοροζίνης - Λιβέριος Γερακάρης
Η καταστροφή του Παρθενώνος
Η συνθήκη του Κάρλοβιτς (1699)
18ος αι.: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ
Ιδεολογικές ζυμώσεις μεταξύ των υποδούλων - "Αγαθάγγελος"
Νέες πολεμικές επιχειρήσεις - Συνθήκη Πασσάροβιτς (1718)
Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
Πολιτική συγκρότηση
Η γη και οι επικαρπωτές της
Αίτια της παρακμής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας
ΜΕΡΟΣ Γ: ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ
Κάποιες γενικές σκέψεις
ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
Τα προνόμια του Κλήρου
Οι λόγοι παραχωρήσεως των προνομίων
Τα προνόμια σε ευρύτερη μορφή
Η "οθωμανοποίηση" του τρόπου ζωής
Κριτική του ρόλου της εκκλησίας
Οι κοινότητες
Η εκλογή των κοινοταρχών
Κοινότητες και οικονομική ανάπτυξη
Η είσπραξη των φόρων και των πόρων
Η κοινωνική κατάσταση των υποδούλων
Φορολογικό σύστημα
Οι Φαναριώτες
Αρματολοί και Κλέφτες
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ:
Γεωγραφική μετατόπιση του πληθυσμού - Οικονομική ανάκαμψη
Οι ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού
Βιοτεχνική ανάπτυξη
Τo εμπόριο
Δυτικομακεδόνες ταξιδευτές
Η ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας
Συνέπειες από την εμποροναυτική ανάπτυξη
Η πειρατεία
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
α) Σύνδεση με την ελληνική αρχαιότητα
β) Γλώσσα και Εκκλησία
γ) Το "Κρυφό Σχολειό"
δ) Άλλοι θρησκευτικοί παράγοντες
Πνευματική ζωή - Λόγιοι
Τα σχολεία
Δάσκαλοι του Γένους
Τυπογραφία
Η "Ελληνική Νομαρχία" και ο "Ρωσαγγλογάλλος"
Το Θέατρο
Νέα πνευματικά ρεύματα
Ρήγας και Κοραής
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Το δημοτικό τραγούδι
Έντεχνος λόγος: α) Κύπρος - Ρόδος, β) Κρήτη, γ) Επτάνησα - Κυρίως Ελλάδα
Η Βενετοκρατία
Οι τέχνες επί Τουρκοκρατίας-Βενετοκρατίας
Η λαϊκή επίδραση στην τέχνη και την επιστήμη
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ
Κινήματα του 16ου και 17ου αϊ.
Στροφή προς την Ρωσία - Ορλωφικά
Ο Λάμπρος Κατσώνης και η δράση του
Το Σούλι, και ο Αλή πασάς (1744-1822)
Οι πόλεμοι του Αλή εναντίον των Σουλιωτών
Ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος (1807-1812)
Επίλογος
ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ
"ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ" ΕΠΙΜΕΤΡΟ - "Πατρική" και "Αδελφική Διδασκαλία"
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ευρετήριο

 

 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ '21

ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ

 

Εκδότης

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Χρονολογία Έκδοσης

Ιούλιος 2012

Αριθμός σελίδων

240

Διαστάσεις

21x17

Θέμα

ΙΣΤΟΡΙΑ  

 

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ Β1 ΤΟΜΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ
Οι ιδρυτές της Εταιρείας
Η Φιλική Εταιρεία και η δράση της
Προς αναζήτηση αρχηγού της Φ.Ε.
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΓΕΜΟΝΙΕΣ
Ένας μονόχειρας πρίγκιπας
Η έναρξη της Επαναστάσεως (22 Φεβρουαρίου 1821)
Η μάχη του Δραγατσανίου (7 Ιουνίου 1821)
Μονή Σέκου-Σκουλένι
Η "κάθοδος" ενός... "Μυρίου"!
Τα αίτια της αποτυχίας και τα αποτελέσματα του κινήματος στις Ηγεμονίες
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ (1787-1825)
Από Γρηγόρης... Αρμόδιος!
Ο Παπαφλέσσας στην Πελοπόννησο
Η σύσκεψη στη Βοστίτσα
Η εξάπλωση του επαναστατικού πυρετού
Ο Παπαφλέσσας στην Αρκαδία
Ο ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Το curiculum vitae ενός γνωστού... αγνώστου
Η δράση του Γερμανού ως Φιλικού
Ο Γερμανός και η Αγία Λαύρα
Ο Γερμανός και η επανάσταση στην Πάτρα
Η περαιτέρω δράση του Γερμανού
Η πολιτική του δράση
ΠΕΤΡΟΜΠΕΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ (1765 ή 1770-1848)
"Οι Μαυρομιχάλαι"
Το curriculum vitae του Πετρόμπεη
Ο Πετρόμπεης και η Επανάσταση - Κατάληψη Καλαμάτας
Ο Πετρόμπεης και η σύσκεψη των Καλτεζών
Η πολιτική δράση του Πετρόμπεη - Συνεργασία με Κολοκοτρώνη
Μάχες Βέργας - Διρού και Πολυαράβου
Ο Πετρόμπεης και η δολοφονία του Καποδίστρια
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ (1770-1843)
Οι Κολοκοτρωναίοι
Τα πρώτα χρόνια της ζωής και της δράσης του Θεοδωράκη Κολοκοτρώνη
Ο Κολοκοτρώνης στη Ζάκυνθο
Ο Κολοκοτρώνης Φιλικός
Ο Κολοκοτρώνης στην Πελοπόννησο
Ο Κολοκοτρώνης στην Αρκαδία
Το στρατηγικό σχέδιο του Κολοκοτρώνη
Μάχη Βαλτετσίου (12-13 Μαΐου) - Βέρβενα και Δολιανά
Η μάχη της Γράνας (9-10 Αυγούστου 1821)
Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821)
Κατάληψη Ακροκορίνθου - Επιχείρηση εναντίον των Πατρών
Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ
Το τουρκικό σχέδιο - Δράμαλης
Στρατιωτικές δυνάμεις - Πορεία προς Νότο
Η ώρα του Κολοκοτρώνη
Οι μεγάλες μάχες (Δερβενάκια - Άγιος Σώστης - Αγιονόρι)
Το τέλος του Δράμαλη - Μάχη Ακράτας
O Κολοκοτρώνης και η απελευθέρωση του Ναυπλίου (30 Νοεμβρίου 1822)
Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
O Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο
H κατάσταση μετά τον Εμφύλιο και την επιδρομή του Ιμπραήμ
Η Πράξη Υποτέλειας
Ο Κολοκοτρώνης αρχιστράτηγος
α) Μάχες Τραμπάλας (6-8 Ιουνίου) και Τρικόρφων (24 Ιουνίου 1825)
β) Ο κίνδυνος του προσκυνήματος - Ο Νενέκος
γ) "Τσεκούρι και φωτιά"
Ο Κολοκοτρώνης μετά την Επανάσταση
ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ (ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο Αχιλλέας της επαναστάσεως (1781-1849)
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ (1793-1832)
Ο άνθρωπος
Ο Υψηλάντης στην Πελοπόννησο
Η εξέγερση στα Βέρβενα
Η περαιτέρω δράση του Δημ. Υψηλάντη
Ο Υψηλάντης και η μάχη των Μύλων (11/6/1825)
Ο Υψηλάντης και η "Πράξη Υποταγής"
Ο Δημήτριος Υψηλάντης και η τελευταία μάχη - Μάχη της Πέτρας (12 Σεπτεμβρίου 1829)
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Β' ΤΕΥΧΟΥΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
[Το συνολικό ευρετήριο ονομάτων και τόπων θα περιληφθεί στο Β2 τόμο]

 

 

 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ)

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ '21

ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ


Εκδότης

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Χρονολογία Έκδοσης

Αύγουστος 2013

Αριθμός σελίδων

352

Διαστάσεις

24x17

Επιμέλεια

ΤΖΑΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Θέμα

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ - ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ/ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

ΠεριεχόμεναΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ (1788-1821)
Η Επανάσταση στη Στερεά
Ο Διάκος και η καταγωγή του
Η κλέφτικη δράση του
Η αρματολική και προεπαναστατική δράση
Αλαμάνα: οι νέες Θερμοπύλες
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ (1790-1825)
Καταγωγή - Τα πρώτα χρόνια του
Η επαναστατική δράση του
Η μάχη της Γραβιάς (8 Μαΐου 1821)
Ανδρούτσος και Άρειος Πάγος
Ο Ανδρούτσος στην Πελοπόννησο
Η σύλληψη και η θανάτωση του Ανδρούτσου
ΜΕΛΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (;-1826)
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ (1790-1823)
Καταγωγή και προσωπικότητα
Μονή Σέλτσου - Το νέο Ζάλογγο
Ο Μάρκος Μπότσαρης... λεξικογράφος!
Η επάνοδος στο Σούλι
Ο Μάρκος Μπότσαρης και οι νέες εξελίξεις
Ο Μάρκος και η σχέση του με το Μαυροκορδάτο
Η μάχη στο Πέτα (20 Ιουλίου 1822)
Α' πολιορκία Μεσολογγίου
Μάχη στο Κεφαλόβρυσο (8/9 Αυγούστου 1823) - Θάνατος του Μάρκου
ΚΙΤΣΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ (1801-1855)
Τα πρώτα του χρόνια
Η μάχη της Καλιακούδας
Τζαβέλας και Καραϊσκάκης
Η μάχη της Άμπλιανης (14 Ιουλίου 1824)
Ο Κίτσος Τζαβέλας στην Πελοπόννησο
Ο Κίτσος στο Μεσολόγγι - Μάχη της Κλείσοβας (25/3/1826)
Η Έξοδος και η μετέπειτα δράση του Κίτσου
Η δράση του Κίτσου μετά την Επανάσταση
Τα στερνά του Κίτσου
Ένας συγκινητικός επίλογος
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ (1771-1825)
Τα πρώτα χρόνια της ζωής της
Η Μπουμπουλίνα κατά την Επανάσταση
Το θλιβερό τέλος της Μπουμπουλίνας
ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ (1796/7-1848;)
Από την Τεργέστη στη Μύκονο
Η Μαντώ στον Αγώνα
Η εκστρατεία στο Πήλιο
Η Μαντώ επιστρέφει στη Μύκονο
Έκκληση προς τις Κυρίες της Ευρώπης
Η Μαντώ στο Ναύπλιο
Τα τελευταία χρόνια της ηρωίδας της Μυκόνου
ΔΟΜΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΣΒΙΖΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ (1772-1822)
Ο ΓΕΡΟ-ΚΑΡΑΤΑΣΟΣ (1770-1830)
Η επαναστατική προεργασία
Ο Καρατάσος και η Νάουσα
Η δράση του Καρατάσου στην Ν. Ελλάδα
Ο ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ (1787-1843)
Τα πρώτα χρόνια
Η πολιτική δράση του Θεοδώρητου - Σύσκεψη στη Μονή Καλτεζών
Ο Θεοδώρητος όμηρος στο Ναύπλιο
Ο Θεοδώρητος ουσιαστικά πρωθυπουργός
Ο Θεοδώρητος στη διάρκεια των εμφυλίων
ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ (1758-1828)
Η προεπαναστατική του δράση
Η ώρα του "Ερμή του Λογίου"
Ο Άνθιμος Γαζής και ο Καποδίστριας
Ο Άνθιμος Γαζής Φιλικός
Ο Άνθιμος Γαζής και η Επανάσταση στη Θεσσαλία
Ο πολιτικός ρόλος του Γαζή
Η περαιτέρω επαναστατική δράση του Γαζή
Τα τελευταία χρόνια
ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ (1784-1860)
Καταγωγή - αγωγή - εκκλησιαστική και πνευματική δράση
Η κάθοδος του Φαρμακίδη στην Ελλάδα
Ο Φαρμακίδης και η έκδοση της πρώτης εφημερίδας στην Ελλάδα
Η δράση του Φαρμακίδη στη διάρκεια του Αγώνα
Φαρμακίδης και Καποδίστριας
"Σημείον αντιλεγόμενον"
ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (τέλη 18ου αι.-1822)
Τα πριν από την Επανάσταση
Ο Οικονόμου βάζει την Ύδρα στον Αγώνα
Ο θάνατος του ήρωα
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ (1772-1850)
Τα προ της Επαναστάσεως
Τα κατά την Επανάσταση
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ (1797-1864)
Εισαγωγή
Η ζωή και η δράση του πριν και κατά τα πρώτα έτη της Επαναστάσεως
Το Requiem του Γκούρα
Ο Μακρυγιάννης, το τέλος της Επαναστάσεως και η μετέπειτα δράση του
ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΑΖΗΚΟΤΣΙΚΑΣ (1798-1826)
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ - ΜΙΑΟΥΛΗΣ - ΚΑΝΑΡΗΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (1780-1827)
Ο άνθρωπος
Το πορτραίτο του Καραϊσκάκη από τον Περραιβό
Ο Καραϊσκάκης μέχρι την Επανάσταση
Ο Καραϊσκάκης κατά την Επανάσταση
Η δίκη του Καραϊσκάκη
Ο Καραϊσκάκης στον Εμφύλιο
Από διάβολος άγγελος
Το στρατιωτικό σχέδιο του Καραϊσκάκη
Η μάχη της Αράχοβας (19-24 Νοεμβρίου 1826)
Θάνατος Καραϊσκάκη - Καταστροφή Φαλήρου (24 Απριλίου 1827)
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ (1769-1835)
"Βοηθειά και σκέπη μας, Άη Μιαούλη"
Τα πρώτα του χρόνια
Ο Μιαούλης κατά την Επανάσταση
Ο Μιαούλης σε νέες περιπέτειες
1824: Η μεγάλη χρονιά του Ανδρέα Μιαούλη
Η δράση του Μιαούλη κατά τα έτη 1825 και 1826
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ (1793-1877)
"Το σόι μου αρχίζει από μένα..."!
Η πρώτη ναυτική δράση
Η μεγάλη ώρα του Κωνσταντίνου Κανάρη
Η καταστροφή των Ψαρών (20 Ιουνίου 1824)
Ο Κανάρης μετά την καταστροφή
Η επιχείρηση κατά της Αλεξανδρείας
Η μετέπειτα δράση του Κανάρη
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ Β1 ΚΑΙ Β2 ΤΟΜΩΝ

 

 

Βιογραφικό Σαράντου Ι. ΚαργάκουὉ ἱστορικός, φιλόλογος καί δοκιμιογράφος κ. Σαράντος Ἰ. Καργάκος, γεννήθηκε τό 1937 στό Γύθειο Λακωνίας. Στή διάρκεια τοῦ Ἐμφυλίου ἐγκαταστάθηκε στήν Ἀθήνα. Σπούδασε, ἐργαζόμενος ἀπό μαθητής, Κλασσική Φιλολογία στό Πανεπιστήμιο Ἀθηνῶν, ὅπου εἶχε τρίτος εἰσαχθεῖ χωρίς νά τοῦ δοθεῖ ὑποτροφία. Πρωταγωνίστησε στό φοιτητικό κίνημα τῶν ἐτῶν 1961-1963 καί ὑπῆρξε εἰσηγητής τοῦ 15% γιά τήν παιδεία. Ἐργάστηκε ἐπί 35 ἔτη στά μεγαλύτερα ἰδιωτικά ἐκπαιδευτήρια τῶν Ἀθηνῶν καί στούς μεγαλύτερους φροντιστηριακούς ὀργανισμούς, στούς ὁποίους πάντα ἦταν ἱδρυτικό μέλος («Ἡράκλειτος», «Ἀριστοτέλης»).

Στίς 19 Μαρτίου 1969 παραιτήθηκε ἀπό τήν ἰδιωτική ἐκπαίδευση (Λύκειο Μπαρμπίκα), ἀρνούμενος νά εκφωνήσει τόν «προκατασκευασμένο» λόγο γιά τήν Ἐθνική Ἐπέτειο. Δύο φορές τό στρατιωτικό καθεστώς ἔβαλε λουκέτο στόν φροντιστηριακό ὀργανισμό στόν ὁποῖο ἦταν ἱδρυτικό μέλος («Ἡράκλειτος»). Ἐπανῆλθε γιά μερικά χρόνια στήν ἰδιωτική ἐκπαίδευση (Σχολή «Ζηρίδη»), χωρίς νά ζητήσει «ἀναγνώριση» γιά τά ἔτη τῆς ἀναγκαστικῆς ἀπουσίας του, ἀλλά καί πάλι παραιτήθηκε λόγῳ τῆς κατιούσας πορείας πού ἔλαβε ἡ ἑλληνική παιδεία μετά τή μεταπολίτευση. Πρόλο πού τό στρατιωτικό καθεστώς τοῦ εἶχε ἀρνηθεῖ ἔκδοση διαβατηρίου, ὁ κ. Σ. Ἰ. Καργάκος δέν ἐδίστασε μετά τό 1991 νά διδάξει στή Σχολή Πολέμου τοῦ Ἑλληνικοῦ Ναυτικοῦ, στή Σχολή Ἐθνικής Ἀμύνης (ΣΕΘΑ) καί στή Διακλαδική Σχολή τῆς Θεσσαλονίκης. Δέν βαρύνεται μέ καμμιά ἐπίσημη (κρατική) τιμητική διάκριση.

Ἀπό τά φοιτητικά χρόνια του ἄρχισε νά ἀρθρογραφεῖ σέ ἐφημερίδες καί περιοδικά. Ὑπήρξε συνεργάτης τῶν περιοδικῶν «Πανσπουδαστική», «Πολιτικά Θέματα», «Οἰκονομικός Ταχυδρόμος», «Πειραϊκή Ἐκκλησία», «Ἐρυθρός Σταυρός», «Κοινωνικές Τομές», «Ἰχνευτής», «Ἑλλοπία», «Ἀρδην», «Ἐθνικές Ἐπάλξεις» καί «4 Τροχοί». Ἐξακολουθεῖ νά συνεργάζεται μέ τά περιοδικά «Εὐθύνη» καί «Νέμεσις» καί τίς ἐφημερίδες «Ἑστία» καί ἡ «Σφήνα». Ἐπί τετραετία ὑπῆρξε ἀρθρογράφος καί λογοτεχνικός κριτικός τῆς ἐφημερίδας «Ἐλεύθερος Τύπος» καί «Τύπος τῆς Κυριακῆς». Ὑπῆρξε ἐπίσης ἀρθρογράφος καί κριτικός τῆς ἐφημερίδας «Ἡ Ἀπόφαση» καί παλαιότερα συνεργάτης τῆς «Καθημερινῆς» καί τῆς «Ἀπογευματινῆς».

Ἔχει δημοσιεύσει 75 βιβλία. Ἀπό αὐτά ξεχωρίζουν οἱ γλωσσικές μελέτες «Ἀλαλία, ἤτοι τό σύγχρονο γλωσσικό μας πανόραμα» (Gutenberg1986) και «Ἀλεξία, γλωσσικό δρᾶμα μέ πολλές πράξεις» (Gutenberg1993) καί οί συλλογές δοκιμίων «Προβληματισμοί, ἕνας διάλογος μέ τούς νέους» (6 τόμοι, ἐκδ. Gutenberg). Μεταξύ τῶν ἐτῶν 1977-2000 κυκλφορήθηκαν τά βιβλία του: «Ἡ πολιτιστική συνεισφορά τοῦ ἀρχαίου καί μεσαιωνικοῦ κόσμου» (2 τόμοι, ἐκδ. Gutenberg), «Ζαχαρίας Μπαρμπιτσιώτης, ὁ δάσκαλος τῆς κλεφτουριᾶς» (ἐκδ. Σιδέρη), «Συντακτικό τῆς Ἀρχαίας Ἑλληνικῆς» (συνεργασία Χρήστου Λεμπέση, ἐκδόσεις Πατάκη), «Λυκούργου, κατά Λεωκράτους Λόγος» (ἐκδ. Κάκτος), «Κινούμενη Ἄμμος» (κείμενα πολιτικά και κοινωνικά, ἐκδόσεις Ἁρμός), «Ἡ Στρατηγική τοῦ Λόγου» (ἐκδ. Gutenberg), ἡ ἱστορική μελέτη «Ἀλβανοί-‘Αρβανίτες-Ἕλληνες» (ἐκδ. Σιδέρη) καί ἡ ὀγκώδης μονογραφία «Ἀλεξανδρούπολη: μιά νέα πόλη μέ παλιά ἱστορία» (αὐτοέκδοση).

Μεταξύ τῶν ἐτῶν 2000-2002 κυκλοφορήθηκαν: «Ἡ Ἱστορία τοῦ Ἑλληνικοῦ Κόσμου καί τοῦ Μείζονος χώρου» (Ἑλληνική καί Παγκόσμια Ἱστορία σέ δύο τόμους ἀπό τίς ἐκδόσεις Gutenberg), ἡ πολιτική μελέτη «Γιά μιά δημοκρατία ευθύνης» (ἐκδόσεις Καστανιώτη), «Παγκοσμιοποίηση: γιά ἕνα παγκόσμιο σύστημα ἀπολυταρχικῆς ἐξουσίας» (ἐκδόσεις Κάκτος), «Ὀλυμπία καί Ὀλυμπιακοί Ἀγώνες» (ἐκδ. Σιδέρη).

Τό 2003 κυκλοφορήθηκαν δύο ἀκόμη ἔργα του: τά «Μικρά Γλωσσικά» (Ἀστρολάβος/Εὐθύνη) καί «Ἡ πολιτική σκέψη τοῦ Παπαδιαμάντη» (Ἁρμός). Στίς 2 Δεκεμβρίου 2004 κυκλοφορήθηκε ἡ τρίτομη «Ἱστορία τῶν Ἀρχαίων Ἀθηνῶν, ἕνα ὀγκώδες ἔργο 2.000 σελίδων (ἐκδόσεις Gutenberg). Ἕνα ἔργο μοναδικό στήν ἑλληνική καί διεθνῆ βιβλιογραφία, πού ἐντός δεκαμήνου ἔκανε τρεῖς ἐπανεκδόσεις.

Τό 2006 κυκλοφορήθηκαν «Ἡ Ἱστορία τῆς Ἀρχαίας Σπάρτης» (ἐκδ. Gutenberg) καί «Ἡ Ἑλληνικότητα τῆς Μακεδονίας» (ἐκδόσεις Γεωργιάδη). Τό 2007 ἀπό τίς ἐκδόσεις Ἰ. Σιδέρη ἐκδόθηκαν τἀ ἀκόλουθα ἔργα τοῦ κ. Σ. Ἰ. Καργάκου: «Τό Βυζαντινό Ναυτικό» , «Ἡ ἱστορία ἀπό τἠ σκοπιά τῶν Τούρκων» καί «Μεσόγειος: ἡ ὑγρή μοῖρα τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Εὐρώπης», καί ἀπό τίς ἐκδόσεις Γεωργιάδη τα «Μαθήματα Νεώτερης Ἱστορίας (Τοῦρκοι καί Βυζάντιο – Τό Ὀθωμανικό imperium–Τουρκοκρατία» (τ. Α’). Τά «Μαθήματα» συνεχίσθηκαν μέ τήν ἔκδοση ἄλλων δύο τόμων (Β1 καί Β2) κατά τά ἔτη 2008-2010 ὑπό τόν τίτλο «Μεγάλες μορφές καί μεγάλες στιγμές τοῦ ‘21». Ἐπίσης σέ μικρό σχῆμα ἡ μελέτη «Ἡ παιδεία σήμερα, ἡ παιδεία αὕριο» (ἐκδόσεις Ἀστρολάβος/Εὐθύνη).

Τό 2008 κυκλοφορήθηκαν τά ἀκόλουθα ἔργα του: «Τά Σατιρικά τοῦ Κώστα Καρυωτάκη» (ἐκδ. Ἁρμός), τό ἱστορικό καί ταξιδιωτικό ὁδοιπορικό «Οἱ Πέρσες κι ἐμεῖς» (ἐκδ. Σιδέρη), ἡ συλλογή δοκιμίων «Ἑλληνική Παιδεία. ἕνας νεκρός μέ… μέλλον!» (Ἁρμός). Τό 2009 κυκλοφορήθηκαν δύο ἀκόμη ἔργα του: «Λιβύη: ἀναζητώντας τό χαμένο «σίλφιο» στήν ἑλληνική Κυρήνη» (Ἰ. Σιδέρης) καί «Κ.Π. Καβάφης: ἡ νεώτερη αἰγυπτιακή Σφίγγα» (Ἁρμός). Μεταξύ τῶν ἐτῶν 2009-2010 ὁλοκληρώθηκε ἡ ἐκτύπωση τοῦ δίτομου ἔργου «Ἡ Μικρασιατική Ἐκστρατεία - Ἀπό τό ἔπος στήν τραγωδία» (αὐτοέκδοση) καί παράλληλα ἑτοιμάζεται γιά ἐκτύπωση μιά ὀγκώδης μονογραφία περί Ἀλεξάνδρου μέ τίτλο: «Μέγας Ἀλέξανδρος: ὁ ἀνθρωπος φαινόμενο».  Ἔχει ἐπίσης ὁλοκληρώσει καί μιά τρίτομη ἱστορία τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821.

Παρά τίς δελεαστικές προτάσεις πού τοῦ ἔγιναν ἀπό πολιτικούς ἀρχηγούς νά πολιτευθεῖ, ἀρνήθηκε τήν "ἀρένα" τῆς πολιτικῆς καί ἀκολούθησε τήν ὁδό τῆς Μεγάλης Πολιτικῆς, πού γι' αὐτόν εἶναι ἡ Διδασκαλία. Τήν ὁποία προσφέρει ἀκόμη, τώρα ἀμισθί.

Ἀποσύρθηκε ἀπό τή φροντιστηριακή δραστηριότητα τό 1983 καί ἔκτοτε ἀφοσιώθηκε στήν ἄσκηση τοῦ συγγραφικοῦ καί δημοσιογραφικοῦ ἔργου, χωρίς νά ζητήσει ποτέ νά γίνει μέλος τῆς ΕΣΗΕΑ. Οὐδεμία σχέση ἔχει μέ φροντιστηριακούς ἤ σχολικούς ὀργανισμούς. Τό λεγόμενο ὅτι εἶναι ἰδιοκτήτης γνωστοῦ ἰδιωτικοῦ σχολείου δέν εὐσταθεῖ.

Ὁ κ. Σαράντος Ἰ. Καργάκος ἔχει νυμφευθεῖ τήν Ἰωάννα Δ. Κώττα, δικηγόρο καί ἐκπαιδευτικό, μέ τήν ὁποία ἀπέκτησαν δύο τέκνα: τόν Γιάννη, ἱστορικό καί φιλόλογο, μέ σπουδές στρατιωτικῆς κοινωνιολογίας στό «Κίνγκς Κόλλετζ» τοῦ Λονδίνου,  καί τήν Ρωξάνη, καθηγήτρια γερμανικῆς φιλολογίας, μέ σπουδές βιβλιολογίας στο «London University».

  

  

 

 

 
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1906: Διακόπτονται οι σχέσεις Ελλάδος-Ρουμανίας, ένεκα της στάσεως της Ρουμανίας εις το ζήτημα των Κουτσόβλαχων.
  • 1908: Θεμελιώνεται ο ναός του Αγίου Ανδρέα εις την Πάτρα, όπου παρευρέθησαν ο βασιλιάς και πλήθη κόσμου.
  • 1932: Αιματηρή σύγκρουση με πολλούς τραυματίες εις την Πάτρα, μεταξύ διαδηλωτών εργατών απεργών και αστυνομίας.
Εορτολόγιο...
Σαββάτο 3 Ιουνίου 2023
Λουκιλλιανού μάρτυρος και των 4 συν αυτώ νηπίων, Παύλης μάρτυρος