Τρέχουσα προσφορά: 8.00€ από 12.78€
Έκπτωση: 37%

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΓΑΙΑ


Χλέτσος Βασίλειος

Μόνο 8.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
12.78€ 37% 4,78€


Η προσφορά λήγει:
30/04/2015

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΓΑΙΑ

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΧΛΕΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣΛεπτομέρειες


ISBN13

9789603163985

Εκδότης

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Χρονολογία Έκδοσης

Δεκέμβριος 2007

Αριθμός σελίδων

216

Διαστάσεις

21x14

Επιμέλεια

ΧΑΧΛΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ

Θέμα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΙΣΤΟΡΙΑΠεριγραφήΣκοπός του παρόντος πονήματος είναι η έρευνα σχέσης ανθρώπου και φύσης, σε μια χρονική στιγμή που η πλανητική ισορροπία εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Για να ανδειχθεί η σχέση ανθρώπου και φύσης, εξετάζονται ερωτήματα που απασχολούσαν τον άνθρωπο από την αρχαιότητα, όπως η κοσμογένεση και η καταγωγή του ανθρώπου, καταγράφοντας τις απόψεις που δόθηκαν, αρχίζοντας από την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία έως τις απόψεις της σύγχρονης επιστήμης, η οποία δια μέσου της "συστημικής" θεωρίας και της κβαντικής φυσικής, έρχεται να συναντήσει τις αρχαίες πεποιθήσεις, όπου ο κόσμος αποτελεί έναν αδιάσπαστο ιστό, του οποίου οι διασυνδέσεις είναι δυναμικές και μη στατικές. Σε μια τέτοια οπτική το κάθε μέρος του σύμπαντος επιβεβαιώνει την δομή και την πορεία στην εξέλιξη του "Όλου", δηλαδή το "Όλον" εμπεριέχεται στο επιμέρους, θυμίζοντας το Ερμητικό ρητό: "όπως πάνω, έτσι κάτω".

Παρατίθενται τα αποτελέσματα της οικολογικής καταστροφής του περιβάλλοντος, τα ηθικά και βιολογικά ζητήματα που προκύπτουν από την χρήση της τεχνολογίας που αντιτίθεται στις φυσικές διαδικασίες, αλλά και την σχεδίαση επίτευξης υπερανθρωπίνων όντων με την "ένωση" ανθρώπου και μηχανής, με σκοπό την δημιουργία Υβριδικών Ανθρώπων ή Cyborgs και την πνευματική και οντολογική υπόσταση των μηχανών.

Η επιστήμη μας απάλλαξε από τα σκοτάδια της αμάθειας και της δεισιδαιμονίας, η χρήση όμως της τεχνολογίας απειλεί τον ίδιο τον επινοητή της, την ανθρωπότητα. Είναι βέβαια ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε τους νόμους που διέπουν το σύμπαν, αλλά είναι σίγουρα εξίσου σημαντικό να προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε την βαθύτερη ύπαρξή μας και τους νόμους που κυβερνούν τα πάθη, τα αισθήματα, την θέληση της ανθρωπότητας.

Ακολουθώντας μια αντίθετη πρακτική, μπορεί η νέα τεχνολογία να μας οδηγεί πιο κοντά στα αστέρια, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί, μας οδηγεί ταυτόχρονα πιο μακριά από τον εαυτό μας.

Έτσι στο κατώφλι της 3ης χιλιετίας, βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας του ανθρώπου, και το ερώτημα που ευλόγως προκύπτει για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο είναι εάν έχουμε ανοίξει εκ νέου το κουτί της Πανδώρας.

Η ανάγκη των συγχρόνων κοινωνιών, όπως αναδεικνύεται στην μελέτη, ίσως θα πρέπει να είναι η αναγνώριση αξιών, που θα προϋποθέτει τον σεβασμό για όλες τις μορφές της ζωής, και το δικαίωμα για μια ζωή αξιοπρεπή, με τοποθέτηση του κοινού καλού πάνω και πέρα από το ατομικό συμφέρον.

Σε διαφορετική περίπτωση στο ερώτημα που έθεσε ο Βολταίρος: "Θα αφήσουμε αυτόν τον κόσμο ακριβώς έτσι όπως τον βρήκαμε ανόητο, άδικο και κακό;" Ίσως θα πρέπει να προσθέσουμε: "θα αφήσουμε άραγε αυτόν τον κόσμο βιώσιμο για τις επόμενες γενιές;"Την ύπαρξή σου έλαβες ως μέρος ενός συνόλου. Θα εξαφανιστείς αργότερα μέσα σε εκείνο που σε γέννησε. 'Η μάλλον θα μεταβληθείς και θα αναληφθείς στον λόγο που σε δημιούργησε !

Μάρκος ΑυρήλιοςΜην χάσετε αυτό το καταπληκτικό βιβλίο !Αποκτήστε το μόνο με 8,00 ευρώ !Δωρεάν τα έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα αξίας 8,00 ευρώ !
Πληροφορίες:

ΛΕΝΟΡΜΑΝ 114

104.44 ΑΘΗΝΑ

210 3815000

FAX 210 3828295

Δείτε περισσότερα


ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΓΑΙΑ

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΧΛΕΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣΛεπτομέρειες


ISBN13

9789603163985

Εκδότης

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Χρονολογία Έκδοσης

Δεκέμβριος 2007

Αριθμός σελίδων

216

Διαστάσεις

21x14

Επιμέλεια

ΧΑΧΛΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ

Θέμα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- ΙΣΤΟΡΙΑ

 

ΠεριεχόμεναΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ : ΚΟΣΜΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ : ΓΑΙΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ : ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ : ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ : ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ : ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗΝ ΩΣ “ΟΛΟΝ”

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ : ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ,

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ SEATTLE

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΟ Βασίλης Χλέτσος γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται, στον τομέα του τουρισμού. Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ το 1991 ειδικεύθηκε σε θέματα Ευρωπαϊκής ένωσης στην Ιταλία, κατόπιν υποτροφίας, και ομιλεί τέσσερις ξένες γλώσσες. Είναι μέλος της Greenpeace, της Unissef και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, και αχολείται με την μελέτη αρχαίων πολιτισμών, της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, και του εσωτερισμού. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον περιοδικό τύπο. Το παρόν βιβλίο είναι το τρίτο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γεωργιάδη μετά τα “ Η χαμένη κιβωτός της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας και των μυστηρίων ” και “ Μυστικισμός και θείο στην Ελλάδα και στον αρχαίο κόσμο ”.
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1828: Η ελληνική κυβέρνηση παίρνει βοήθεια από την Ρωσία, για τις ανάγκες του αγώνα, 1.500.000 ρούβλια.
  • 1919: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει την Πέργαμο.
  • 1922: Ο Κεμάλ αρχίζει την επίθεσή του εις το Εσκί-Σεχίρ της Μ. Ασίας.
Εορτολόγιο...
Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
Ισαακίου ηγουμένου μονής Δαλμάτων, Βαρλαάμ οσίου