Τρέχουσα προσφορά: 16.00€ από 19.00€
Έκπτωση: 16%

ΑΓΓΕΛΙΚΑ Η ΜΑΝΤΕΝΟΥΤΑ


ΕΛΕΝΗ ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μόνο 16.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
19.00€ 16% 3€


Η προσφορά λήγει:
17/08/2011

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΑΓΓΕΛΙΚΑ Η ΜΑΝΤΕΝΟΥΤΑ

Ελένη Κεκροπούλου
Το μυθιστόρημα για την πραγματική ζωή της μητέρας του Διονυσίου ΣολωμούΩκεανός, 2010
567 σελ.
ISBN 978-960-6769-45-0,
Τιμή € 19,18

 

Το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα του 2011 !Η αληθινή ζωή της μητέρας του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολομού !Ένα βιβλίο με εκπληκτικό ρυθμό και απίστευτη ανασύσταση της εποχής , από την συγγραφέα της μυθιστορηματικής βιογραφίας "Λασκαρίνα η Μπουμπουλίνα" , Ελένη Κεκροπούλου !Από 19,18 μόνον με 16 ευρώ ! Δωρεάν τα έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα αξίας 6 ευρώ !

 

 

 

ΕΛΕΝΗ ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ελένη Κεκροπούλου γεννήθηκε στον Ζυγό της Καβάλας, αλλά μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας που τα θεωρεί δεύτερη, αγαπημένη πατρίδα της. Σπούδασε Πολιτικές Επιστημές και Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών καθώς και ξένες γλώσσες. Επί δεκαοκτώ χρόνια υπήρξε μεταφράστρια λογοτεχνίας, έχουσα με τα φράσει από αγγλικά, γαλλλικά, ισπανικά, πορτοογαλικά και ιταλικά πάνω από διακόσια βιβλία, ενώ έχει μεταγράψει στην νεοελληνική έργα του Πλουτάρχου, του Παρμενίδη και του Πλάτωνα. Έχει βραβευθεί για την μετάφρασή της στο ποιητικό έργο του νομπελίστα Ντερεκ Γουόλκοτ "Όμηρος". Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Χαραλαμπάκο εδώ και εικοσιοκτώ (και πλέον) χρόνια και είναι μητέρα τριών παιδιών, του Παναγιώτη, της Νεφέλης και της Λήδας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το μυθιστόρημά της "Αγγέλικα η Μαντενούτα" που είναι η δραματική ζωή της Αγγέλικας Νίκλη, της μητέρας του Σολωμού. Τα τελευταία χρόνια, υπηρετεί τις Εκδόσεις Ενάλιος των οποίων είναι ιδρυτικό μέλος.
Πληροφορίες:

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 263

ΚΗΦΙΣΙΑ

 210- 8015113

 210-3815000

 

Δείτε περισσότερα


Το όνομά της Αγγέλικα Νίκλη. Όμορφη σαν την ίδια την αναδυομένη Αφροδίτη..
Ο πατέρας της, ένας κατατρεγμένος Μανιάτης, θύμα της φτώχιας και της ανάγκης, την πούλησε στον βαθύπλουτο "Ταμπακιέρη", τον Ζακυνθινό κόντε Σαλαμόν. Αυτός θα απαρνηθεί τη γυναίκα του και τα παιδιά του, και θα απειλήσει με αποκλήρωση τον νόμιμο γυιό του Ροβέρτο, επειδή συντάχθηκε με τους Δημοκρατικούς που αγωνίζονταν για την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα...

Από την ανίερη ένωση του ηλικιωμένου κόντε με την μικρή ερωμένη του, θα γεννηθούν τρεις γυιοί. Ο πρώτος θα γίνει ένας σπουδαίος ποιητής. Ο δεύτερος σημαντική πολιτική προσωπικότητα των Επτανήσων. Και ο τρίτος, γυιός μεταθανάτιος του κόντε, θα χάσει όλα του τα προνόμια... Μετά από χρόνια, θα αγωνιστεί για να κερδίσει το όνομα και την περιουσία που του στέρησαν τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια του. Θα αγωνιστεί και για την χαμένη τιμή της μάνας του, σε μια δίκη που θα αφήσει εποχή στα Επτάνησα. Την Δίκη των αδελφών Σολομών.

 

 

 

 

Κριτική :

 

  Αγγέλικα η Μαντενούτα : Η Μάνα και οι Λύκοι

 

 

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το ιστορικό μυθιστόρημα είναι το δυσκολότερο λογοτεχνικό είδος ! Εκτός από έμφυτο ταλέντο στην συγγραφή , χρειάζεται χρόνια μελέτης πηγών και στοιχείων , έτσι ώστε το μυθιστόρημα να είναι όσο γίνεται πιό κοντα στην ιστορική πραγματικότητα. Δεν είναι λίγοι οι συγγραφείς που πίσω τους έχουν ένα ολόκληρο επιτελείο καθηγητών , επιστημόνων και ειδικών , προκειμένου να συγγράψουν ένα έργο που ναι μεν είναι φανταστικό , πλησιάζει , ταιριάζει θα λέγαμε , στα γεγονότα όπως έγιναν πράγματι . Ταυτόχρονα χρειάζεται κάποιος να έχει γνώσεις λαογραφικές , γλωσσολογικές , επιστημονικές , νομικές , ενδυματολογικές , να γνωρίζει την νοοτροπία της εποχής αλλά και τα ήθη και έθιμά της . Και όλα αυτά πρέπει να απορροφηθούν απο την πλοκή του έργου χωρίς να κουράζουν τον αναγνώστη. Όλα τούτα σημαίνουν απίστευτες ώρες μελέτης και κόπων .

Έτσι είμαστε πάντα  επιφυλακτικοί όταν πέφτει στα χέρια μας ένα βιβλίο που ανήκει σε αυτό το είδος . Γιαυτό τον λόγο και ενθουσιαστήκαμε διαβάζοντας το καινούργιο μυθιστόρημα της Ελένης Κεκροπούλου "Αγγέλικα η Μαντενούτα" . Με πιάνει ίλιγγος όταν σκέπτομαι πόση μελέτη έχει προηγηθεί για να πραγματοποιηθεί το εν λόγω έργο! Η ανασύσταση της εποχής είναι εκπληκτική , τόσο ζωντανή που αισθάνεσαι ότι παρακολουθείς κινηματογραφική υπερπαραγωγή ! Οι χαρακτήρες είναι τόσο πραγματικοί που νομίζεις ότι βρίσκονται μπροστά σου ! Όλα αυτά δίνουν έναν καταπληκτικό ρυθμό στο διάβασμα και απαγορεύουν στον αναγνώστη να αφήσουν το βιβλιο από τα χέρια του ! Ένας ρυθμός που ελικρινά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα μυθιστορήματα των Μάνκελ και Λάρσον που αυτήν την στιγμή κυριαρχούν στις λίστες των best sellels στην Ευρώπη .Η ζωή της Αγγελικής Νίκλη , γίνεται το εφαλτήριο για να μπούμε σε μια μηχανή του χρόνου και να προσγειωθούμε στην προεπαναστατική Ζάκυνθο. Εκεί θα δούμε την ζωή των Ελλήνων , την μοίρα των γυναικών , τον αδιάκοπο αγώνα για επιβίωση , την διαστρέβλωση που προκαλεί στον χαρακτήρα του ανθρώπου το κυνήγι του προσωπικού συμφέροντος και τον μετατρέπει σε λύκο απέναντι στον διπλανό του . Συναντούμε την αγάπη , την μετάνοια ,τα ελλατώματα αλλά και τα προτερήματα της φυλής μας . Με μία πένα που δεν χαρίζεται σε κανέναν , η Ελένη Κεκροπούλου δημιούργησε το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα της χρονιάς , εφάμιλο των έργων των Steven Pressfield, Wallace Breem , Cath.Graff αλλά και των δικών μας Παναγιώτη Μπαλτάκου και Γιώργου Λεονάρδου οι οποίοι μας είχαν χαρίσει μεγάλες στιγμές τα προηγούμενα χρόνια στο είδος αυτό !

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο ιδιαίτερο μίγμα της γλώσσας που χρησιμοποιείται στο έργο , το οποίο χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη , περιλαμβάνει την επτανησιακή διάλεκτο , τα ιταλικά αλλά και τα αγγλικά σε ορισμένα σημεία . Νομίζω πως σε αυτό το πετυχημένο πάντρεμα της γλώσσας θα πρέπει να αναζητηθεί τελικά η επιτυχία στον ρυθμό του έργου , που αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα του μυθιστορήματος αλλά και η αχίλλειος πτέρνα των Ελληνικών ιστορικών μυθιστορημάτων τα τελευταία χρονια .

 

Λεωνίδας Γεωργιάδης 

Bookoffers.gr
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1821: Το κάστρο της Μπουδουνίτσας εις την Λοκρίδα παραδίνεται εις τον Δυοβουνιώτη.
  • 1923: Η Ιερά Σύνοδος αποδέχεται και εις την εκκλησία την χρησιμοποίηση του Γρηγοριανού ημερολογίου.
Εορτολόγιο...
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Κυρίλλου πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως