Τρέχουσα προσφορά: 100.00€ από 272.00€
Έκπτωση: 63%

ΔΙΟΔΩΡΟΥ ΣΙΚΕΛΙΩΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


20 Τόμοι

Μόνο 100.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
272.00€ 63% 172€


Η προσφορά λήγει:
18/08/2011

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΔΙΟΔΩΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


20 Τόμοι. Χαρτόδετοι . Σχήμα 14x21 cm. Σελίδες 4705.


Μετάφρασις : Απόστολος Παπανδρέου .


Ολόκληρη η Αρχαία Ελληνική Ιστορία σε 20 τόμους !


Από την Προϊστορία μέχρι τον Ιούλιο Καίσαρα ! .


Περιλαμβάνει όλη την ιστορία όλων των αρχαίων λαών (Αίγυπτος , Μεσσοποταμία, Περσία κλπ) .


Με αρχαίο Ελληνικό κείμενο και απόδοση στην νεοελληνική παράλληλα.


Η σημαντικότερη πηγή για την αρχαία Ιστορία !


Από 260 μόνον με 100 ευρώ !


Δωρεάν τα έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα , αξίας 12 ευρώ !


Ιδανικό για μαθητές , σπουδαστές , καθηγητές και σε όποιον θέλει να μάθει ολόκληρη την αρχαία ιστορία από πηγές !


Μην τα χάσετε!


Πληροφορίες:

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 263

ΚΗΦΙΣΙΑ

 210- 8015113

 210-3815000

 

Δείτε περισσότερα


Αναλυτικά τα περιεχόμενα του κάθε τόμου :


ΔΙΟΔΩΡΟΥ ΣΙΚΕΛΙΩΤΟΥ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΤόμος Α΄: Μύθοι , Βασιλείς και έθιμα της Αιγύπτου . 307 σελ.Τόμος Β΄: Ιστορία της Ασσυρίας , των Ινδιών , της Σκυθίας , της Αραβίας , και των νήσων του Ωκεανού . 190 σελ.Τόμος Γ΄: Για την Αιθιοπία , τις Αμαζόνες , για τους Ατλαντίους, και την καταγωγή των πρώτων θεών . 235 σελ.Τόμος Δ΄: Ήρωες και Ημίθεοι των Ελλήνων . 288 σελ.Τόμος Ε΄: Νήσοι και λαοί της Δύσεως , Ρόδος και Κρήτη. 225 σελ.Τόμος Στ΄: Από την Γένεση των Θεών έως τα Μηδικά . 206 σελ.Τόμος Ζ΄: Οι εκστρατείες του Ξέρξου κατά της Ελλάδος και των Καχηδονίων κατά της Σικελίας , 244 σελ.Τόμος Η ΄: Η εκστρατεία των Αθηναίων στην Κύπρο . Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος . 188 σελ.Τόμος Θ΄: Η εκστρατεία των Αθηναίων στην Σικελία . Η καταστροφή Σελινούντος - Ιμέρας απο τους Καρχηδονίους . 203 σελ.
Τόμος Ι ΄: Το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου . Βίος και πολιτεία του τυρράνου Διονυσίου των Συρακουσών . 223 σελ.Τόμος ΙΑ΄: Ανταλκίδειος Ειρήνη . ¨Εναρξις του Κυπριακού πολέμου . 188 σελ.Τόμος ΙΒ΄: Ο Βοιωτικός πόλεμος . Ο Θάνατος του Διονυσίου , τυρράνου των Συρακουσών . 193 σελ.Τόμος ΙΓ΄: Η μάχη της Μαντίνειας . Ο Φίλιππος βασιλεύς των Μακεδόνων .Ο συμμαχικός και ο Ιερός πόλεμος . 203 σελ.Τόμος ΙΔ΄: Θρίαμβοι και θάνατος του Φιλίππου . Καθιέρωσις του Αλεξάνδρου στον Ελλαδικό χώρο . Αρχή της εκστρατείας του . 193 σελ.Τόμος ΙΕ΄: Η βασιλεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου . 166 σελ.Τόμος ΙΣΤ΄: Οι διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου . 187 σελ.Τόμος ΙΖ΄: Οι διαμάχες των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου . Ο τύρρανος των Συρακουσών Αγαθοκλής . 335 σελ.Τόμος ΙΗ΄: Η εμφάνισις των Ρωμαίων . 285 σελ.Τόμος ΙΘ΄: Από την μάχη της Ιψού έως την μάχη της Πύδνας . 257 σελ .
Τόμος Κ ΄: Από τον Αντίοχο τον Δ΄έως τον Ιούλιο Καίσαρα . 389 σελ.Ο Διόδωρος Σικελιώτης ήταν ιστορικός και συγγραφέας. Γεννήθηκε στον Αγύριο (agira) της Σικελίας γύρω στο 80 π.Χ. και πέθανε γύρω στο 20 π.Χ. Οι περισσότερες πληροφορίες που έχουμε γι' αυτόν προέρχονται από το ίδιο το έργο του Ιστορική Βιβλιοθήκη, το οποίο έγραψε κατόπιν παραγγελίας των Ρωμαίων, όπως μας πληροφορεί στην εισαγωγή του:

Αφορμή δε προς την επιβολή ταύτην εχρησάμεθα μάλιστα μεν τη προς πραγματεία επιθυμία... έπειτα και τη εν Ρώμη χορηγία των προς την υποκείμενη υπόθεσιν ανηκόντων.

Επίσης υπάρχει μια αναφορά του Ιερωνύμου, ότι ο Διόδωρος ήταν "επιφανής συγγραφεύς της Ελληνικής Ιστορίας".

Ο Διόδωρος πρέπει να έγραψε την ιστορία του μεταξύ του 60 και 30 π.Χ., αφού η αρχική ημερομηνία των αφηγήσεών του είναι η 180η Ολυμπιάδα (59-60 π.Χ.), όταν επισκέπτεται την Αίγυπτο και γίνεται μάρτυρας ενός επεισοδίου λυντσαρίσματος ενός Ρωμαίου, επειδή εκείνος σκότωσε μια γάτα που ήταν ιερό ζώο για τους Αιγυπτίους. Το νεώτερο γεγονός που αναφέρει είναι η εκδίωξη των Ταυρομένιων από την χώρα τους και την εγκατάσταση εκεί Ρωμαίων αποίκων, από τον Καίσαρα Οκταβιανό, που χρονολογείται στο 36 π.Χ., σύμφωνα με τον Αππιανό. Ο Διόδωρος αναφέρει ότι του χρειάστηκαν 30 χρόνια για την περάτωση του έργου του και, σε συνδυασμό με την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο έργο του για την μετατροπή της Αιγύπτου σε ρωμαϊκή επαρχία (30 π.Χ.), συμπεραίνουμε ότι τελείωσε τη συγγραφή λίγο πριν από τότε. Στα 30 αυτά χρόνια έκανε μακρινά ταξίδια για να μελετήσει επί τόπου τους διάφορους λαούς και για αναζήτηση πληροφοριών.

Από την wikipaideia.
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1825: Ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος καταφθάνει εις το Ναυαρίνο και αποβιβάζει στρατό και εφόδια.
  • 1924: Ζητείται η παραπομπή εις δίκη των υπευθύνων αξιωματικών της Μικρασιατικής Καταστροφής.
  • 1979: Κηρύσσεται έκπτωτος ο μητροπολίτης Πρεβέζης για ηθικά σκάνδαλα.
Εορτολόγιο...
Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Αριστοκλέους, Δημητρίου και Αθανασίου μαρτύρων