Τρέχουσα προσφορά: 20.00€ από 50.00€
Έκπτωση: 60%

ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ - ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ


Συνοδινού Άννα

Μόνο 20.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
50.00€ 60% 30€


Η προσφορά λήγει:
31/03/2016

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟΣΥΝΟΔΙΝΟΥ ΑΝΝΑΛεπτομέρειες


ISBN13

9789603021551

Εκδότης

ΒΛΑΣΣΗΣ

Χρονολογία Έκδοσης

Δεκέμβριος 1998

Αριθμός σελίδων

366

Διαστάσεις

29x22

Θέμα

ΤΕΧΝΗ - ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ/ΘΕΑΤΡΟ/ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΠαρουσίασηΑπό το 1949 - έτος που με υποδέχθηκε το ελληνικό θέατρο - έως σήμερα, συμπληρώνονται πενήντα χρόνια θεατρικής δραστηριότητας. Στο βιβλίο "Πρόσωπα και Προσωπεία", η εκδοτική δυνατότητα παρουσιάζει τα συμβάντα με φειδώ συγγραφική, διότι σημαντικές ιστορίες μισού αιώνα με δράσεις, μοιραία, συνδεδεμένες με πρόσωπα και προσωπεία, δεν ήταν δυνατόν να περιγραφούν στην έκταση της πρέπουσας ιστορικής αναφοράς για να τιμήσω τα Πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκα, αγάπησα με στήριξαν και τα στήριξα.Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα αυτοβιογραφικό χρονικό, με στοιχεία από την διαδρομή στη ζωή και στο θέατρο, της Αννας Συνοδινού. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται τα συμβάντα με φειδώ συγγραφική, διότι σημαντικές ιστορίες μισού αιώνα με δράσεις, μοιραία, συνδεδεμένες με πρόσωπα και προσωπεία, δεν ήταν δυνατόν να περιγραφτούν στην έκταση της πρέπουσας ιστορικής αναφοράς για να τιμηθούν τα Πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε, αγάπησε, στήριξε και στήριξαν, αυτήν την τόσο σημαντική ελληνίδα ηθοποιό, που πρόσφερε τόσα πολλά στο χώρο της τέχνης.Ένα εξαιρετικό βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας !Αποκτήστε το μόνο με 20,00 ευρώ !Δωρεάν τα έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα αξίας 8,00 ευρώ !Μοναδική προσφορά ! Μην την χάσετε !


Πληροφορίες:

ΛΕΝΟΡΜΑΝ 114

104.44 ΑΘΗΝΑ

210 3815000

FAX 210 3828295

Δείτε περισσότερα


 

ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟΣΥΝΟΔΙΝΟΥ ΑΝΝΑΛεπτομέρειες


ISBN13

9789603021551

Εκδότης

ΒΛΑΣΣΗΣ

Χρονολογία Έκδοσης

Δεκέμβριος 1998

Αριθμός σελίδων

366

Διαστάσεις

29x22

Θέμα

ΤΕΧΝΗ - ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ/ΘΕΑΤΡΟ/ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΚΡΙΤΙΚΗ

 

«Ονομάζομαι Αννα Συνοδινού, του Ιωάννη και της Ιωάννας, είμαι σύζυγος του Γιώργου Μαρινάκη. Κατάγομαι από την Αμοργό και γεννήθηκα στο Λουτράκι Κορινθίας». Μόνο η λέξη «ηθοποιός» λείπει από αυτό το λιτό, ιδιόχειρο κείμενο των πρώτων σελίδων του χρονικού της. Ισως γιατί όλο το υπόλοιπο είναι αφιερωμένο στο θέατρο, στην υποκριτική τέχνη που, όπως αποδεικνύεται και μέσα από αυτόν τον τόμο, υπηρέτησε με πίστη και πάθος η Αννα Συνοδινού. Ίσως όμως και γιατί η οικογένεια ­μητέρα, πατέρας, αδέλφια­ και ο άνδρας της έπαιξαν τον πιο καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της καλλιτεχνικής πορείας της.

Για ένα πάντως είναι βέβαιος ο αναγνώστης καθώς φυλλομετρά το αυτοβιογραφικό χρονικό «Πρόσωπα και Προσωπεία»: η Αννα Συνοδινού κρατούσε λεπτομερείς σημειώσεις και πλήρες αρχείο των θεατρικών της πεπραγμένων. Η άμεση όμως και θετική αντίδρασή της στην εκδοτική πρόταση που της έγινε, και κυρίως η ταχύτητα με την οποία συγκεντρώθηκε το υλικό ­πλούσιο σε ντοκουμέντα, φωτογραφίες, επιστολές, μαρτυρίες, κριτικές, σχόλια­ το επιβεβαιώνουν. Ο χαρακτήρας άλλωστε της έκδοσης θυμίζει προσωπικό ημερολόγιο, έστω και αν η χρονική σειρά των γεγονότων ενίοτε διακόπτεται από μεταγενέστερες διηγήσεις της ή ακόμη και από καταθέσεις απόψεών της για συγγραφείς σε έργα των οποίων πρωταγωνίστησε καθώς και για ρόλους που ερμήνευσε, κυρίως στην τραγωδία. Πλάι σ αυτά καταθέτει και τις σκέψεις της για τους δασκάλους της, τους σκηνοθέτες και τους συναδέλφους της. Ο τόμος συμπληρώνεται και από την καταγραφή των παραστάσεων της ηθοποιού, που καλύπτει την περίοδο από το 1949 ώς το 1967.

 

Με κυρίαρχο θέμα το θέατρο και όσα συνέβαιναν επί σκηνής και στα παρασκήνια, η Αννα Συνοδινού καταγράφει παράλληλα τον ιστορικό περίγυρο και τα πολιτικά γεγονότα, στον βαθμό που επηρέαζαν την άσκηση του «λειτουργήματός» της, όπως σημειώνει η ίδια, και την τέχνη της. Είναι όμως και αποκαλυπτική για μια σειρά θεατρικά γεγονότα που απασχολούσαν ακόμη και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της εποχής, σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούσε. Ξεχωρίζουν σε όγκο αλλά και σε ενδιαφέρον από μέρους της οι σελίδες που είναι αφιερωμένες στο Εθνικό Θέατρο καθώς και στην περιπέτειά της ώσπου να ολοκληρώσει το «όνειρό» της, το κτίσιμο και τη λειτουργία του θεάτρου στον λόφο του Λυκαβηττού.


Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1906: Διακόπτονται οι σχέσεις Ελλάδος-Ρουμανίας, ένεκα της στάσεως της Ρουμανίας εις το ζήτημα των Κουτσόβλαχων.
  • 1908: Θεμελιώνεται ο ναός του Αγίου Ανδρέα εις την Πάτρα, όπου παρευρέθησαν ο βασιλιάς και πλήθη κόσμου.
  • 1932: Αιματηρή σύγκρουση με πολλούς τραυματίες εις την Πάτρα, μεταξύ διαδηλωτών εργατών απεργών και αστυνομίας.
Εορτολόγιο...
Σαββάτο 3 Ιουνίου 2023
Λουκιλλιανού μάρτυρος και των 4 συν αυτώ νηπίων, Παύλης μάρτυρος