Τρέχουσα προσφορά: 130.00€ από 312.00€
Έκπτωση: 58%

Ν. ΣΠΗΛΙΑΔΟΥ ΑΠΟΜΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ 6 ΤΟΜΟΙ : ΗΤΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Σπηλιάδης Νικόλαος

Μόνο 130.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
312.00€ 58% 182€


Η προσφορά λήγει:
31/08/2016

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΗΛΙΑΔΟΥ : ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

ΗΤΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΣΠΗΛΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΛεπτομέρειες


ISBN13

9789608992160

Εκδότης

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤ. ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ

Σειρά

ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Χρονολογία Έκδοσης

Νοέμβριος 2007

Αριθμός σελίδων

3142

Διαστάσεις

25x18

Επιμέλεια

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Φ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Θέμα

ΙΣΤΟΡΙΑ 

 

 

ΠαρουσίασηΤα εκδιδόμενα εδώ δια πρώτην φοράν κριτικώς εν τω συνόλω των Απομνημονεύματα του Νικολάου Σπηλιάδου αποτελούν βαρύνουσαν μαρτυρίαν της εποχής της Εθνικής Παλιγγενεσίας· είναι πράγματι η κορυφαία ιστορική σύνθεσις δια την Επανάστασιν, η πλέον εκτεταμένη, η άριστα τεκμηριωμένη και διατηρήσασα λίαν υψηλόν βαθμόν αμεροληψίας.

Να αποτινάξωμεν τον ζυγόν Οθωμανών και κοτζαμπάσηδων... (Ιούνιος 1821). Ο εκπρόσωπος της αρχής Δημήτρης Υψηλάντης κατεβαίνει στον Επαναστατημένο Μόριά. Ζητεί σύμφωνα με το σχέδιο της Φιλικής Εταιρείας την αρχηγία του αγώνα. Προύχοντες και ανώτερος κλήρος αρνούνται. Ο Υψηλάντης αναχωρεί από το στρατόπεδο της Τριπολιτσάς. Ο λαός εξεγείρεται για τις δολοπλοκίες των “τουρκολατρών” όπως ονομάζει τους Κοτζαμπάσηδες.
Ο Υψηλάντης μπροστά στο “μεγάλο χρέος” υποχωρεί, για να καταγγείλει λίγο αργότερα την πατριδοκτόνα τακτική του αρχοντολογίου. “Προκηρύσσομεν εκλογάς - γράφει στην προκήρυξή του για την εκλογή Παραστατών της πρώτης εθνοσυνέλευσης -δια να αποτινάξωμεν τον ζυγόν των τε Οθωμανών και κοτζαμπάσηδων”.
“Κατά δυστυχίαν εξ αυτών - των αρχόντων - πολλοί φρονούσι και ότι όχι έχουσιν αποκλειστικόν το δικαίωμα του άρχειν των Ελλήνων, και τινες είπον ήδη: όταν δεν άρχωμεν ημείς, καθώς και εκ γενετής συνειθίσαμεν να μας λέγωσιν ο λαός αυθέντας και άρχοντας, και να είμεθα άρχοντες, όταν δεν διευθύνωμεν ημείς τα τε πολιτικά και τα πολεμικά, όταν δεν διοικώμεν ημείς τα του έθνους όπως βουλώμεθα και θέλωμεν, εν ω ημείς αποτελούμεν το έθνος, τότε γαία μοιχθήτω πυρί”.Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την ελληνική επανάσταση !6 μοναδικοί τόμοι που θα κοσμήσουν την βιβλιοθήκη σας !6 εξαιρετικά συγγράμματα που δεν πρέπει να χάσετε !Μην χάσετε αυτήν την εξαιρετική προσφορά !Αποκτήστε την μόνο με 130,00 ευρώ !Δωρεάν τα έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα αξίας 10,00 ευρώ !


Πληροφορίες:

ΛΕΝΟΡΜΑΝ 114

104.44 ΑΘΗΝΑ

210 3815000

FAX 210 3828295

Δείτε περισσότερα


ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΗΛΙΑΔΟΥ : ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

ΗΤΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΣΠΗΛΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ISBN13

9789608992160

Εκδότης

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤ. ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ

Σειρά

ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Χρονολογία Έκδοσης

Νοέμβριος 2007

Αριθμός σελίδων

3142

Διαστάσεις

25x18

Επιμέλεια

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Φ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Θέμα

ΙΣΤΟΡΙΑΣπηλιάδης Νικόλαος


Ο Νικόλαος Σπηλιάδης (1785 – 1862) υπήρξε φιλικός, αγωνιστής, πολιτικός, λόγιος και "απομνημονευματογράφος" του αγώνα του 21. Γεννήθηκε στην Τρίπολη. Σπούδασε στο ’ργος και στην Κωσταντινούπολη, όπου μαζί με τον Αναγνωσταρά δούλεψε για ένα διάστημα στην επιχείρηση του φιλικού Π. Σέκερη. Στη συνέχεια εργάσθηκε υπάλληλος του μεγαλεμπόρου Αλέξαδρου Μαύρου. Το 1816 αυτός τον έστειλε στην Οδυσσό, όπου μυήθηκε στη Φιλική εταιρία από το Σκουφά. Μάλιστα αναφέρεται ότι όταν ο Σκουφάς του πρότεινε να γίνει μέλος της Φ.Ε. δέχθηκε, αλλά κατά τη διάρκεια της μύησης άρχισε να έχει δισταγμούς, απορώντας κυρίως, πώς εμπιστεύθηκαν την σημαία μιας τόσο μεγάλης ιδέας στον Σκουφά, που αντιμετώπιζε οικονομικές δυσχέρειες στην εργασία του. Ενώ είχε αρχίσει να γράφει το «Εφοδιαστικόν» (δηλαδή το έγγραφο που έπρεπε να συμπληρωθεί και να υπογραφεί από κάποιον που προσχωρούσε στην Φιλική Εταιρεία) και συγχρόνως ήταν σκεπτικός, ο Σκουφάς, βρίσκοντας κάποια πρόφαση του πήρε το έγγραφο και αποσύρθηκε για λίγο, για να εξαφανισθεί στη συνέχεια. Ο Σπηλιάδης δεν αναφέρθηκε ποτέ στο περιστατικό αυτό. Λίγο αργότερα, όταν έμαθε τις δολοφονίες των φιλικών Γαλάτη και Καμαρινού, θεώρησε ότι και αυτός καταδιώκεται, και αποφάσισε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει. Στη συνέχεια όμως συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες της Φιλικής Εταιρίας και επιδόθηκε στη μύηση Ελλήνων της Οδυσσού.

Όταν κυρήχθηκε η Επανάσταση, ήλθε στην Ελλάδα για να πολεμήσει. Αφιερώθηκε όμως κύρια στα πολιτικά πράγματα. Το 1842 διορίστηκε αρχιγραμματέας της Πελοποννησιακής Γερουσίας και από τη θέση αυτή προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες, επιδυκνείοτας πολιτική σύνεση. Μεταξύ άλλων, διατέλεσε γενικός γραμματέας του Εκτελεστικού Σώματος, αντικαθιστώντας τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο.Παράλληλα συνδέθηκε με τον Καποδίστρια του οποίου υπήρξε ένθερμος φίλος, οπαδός και συνεργάτης. Στις 5 Φεβρουαρίου 1829, μετά την αποχώρηση του Σπ. Τρικούπη, διορίσθηκε Γραμματέας Επικρατείας, θέση ανάλογη με του πρωθυπουργού. Παραμένοντας πάντοτε υποστηρικτής του Καποδίστρια, ήλθε και αυτός σε ρήξη με τους πολιτικούς του αντιπάλους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Εξαιρέσει δ' ολίγων οι διατελούντες εις την υπηρεσίαν του Καποδίστρια είναι τίμιοι άνθρωποι και, αποστρεφόμενοι το έγκλημα, δεν εκκαθάρισαν την Ελλάδα από τοιαύτα τέρατα και δια τούτον μόνον έβλαψαν την πατρίδαν». Επί Βαυαροκρατίας, συνελήφθη και φυλακίστηκε με την κατηγορία της συμμετοχής σε συνομωσία κατά του Όθωνος, αλλά αθωώθηκε.

Προς το τέλος της ζωής του ασχολήθηκε με τη συγγραφή, ενώ μετέφρασε και μερικά γαλλικά κείμενα, όπως «Τα μυστικοσυμβούλια και ο λαός του Μπινιόν», «Περιήγησις εν Ελλάδι του Σατομπριάν», κ.ά. Μεταξύ των έργων του ξεχωρίζουν «τα Απομνημονέυματα δια να χρησιμέυσωσιν εις την Νέαν Ιστορίαν των Ελλήνων» που εκδόθηκε από το Χρήστο Φιλαδελφέα το 1857. Στο έργο αυτό αφηγείται την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, περιγράφοντας πολλά περισττιικά και μάχες του απελευθερωτικού αγώνα. Τα «Τα Απομνημονεύματα» αποτελούν σημαντική ιστορική πηγή για την επαναστατική και μετεπαναστατική περίοδο. Πέθανε στο Ναύπλιο το 1862.
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1828: Η ελληνική κυβέρνηση παίρνει βοήθεια από την Ρωσία, για τις ανάγκες του αγώνα, 1.500.000 ρούβλια.
  • 1919: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει την Πέργαμο.
  • 1922: Ο Κεμάλ αρχίζει την επίθεσή του εις το Εσκί-Σεχίρ της Μ. Ασίας.
Εορτολόγιο...
Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
Ισαακίου ηγουμένου μονής Δαλμάτων, Βαρλαάμ οσίου