Τρέχουσα προσφορά: 29.00€ από 50.00€
Έκπτωση: 42%

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1941-1974 12 ΤΟΜΟΙ


Γρηγοριάδης Σόλων

Μόνο 29.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
50.00€ 42% 21€


Η προσφορά λήγει:
30/05/2016

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

Σόλων Ν. Γρηγοριάδης – Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, 1941-1974,

Ή 12.141 ημέρες ΙστορίαςΕίδος: Ιστορία
Εταιρεία: Κ. Καπόπουλος
Συγγραφέας: Σόλωνας Νεοκ. Γρηγοριάδης

Διαστάσεις : 22×15 εκατοστά, αλλά με σκληρό εξώφυλλο, φροντισμένο lay-out, παράρτημα με φωτογραφίες, ξεκούραστα και αισθητικά όμορφα τυπογραφικά στοιχεία.Οι χρονικές ιστορικές περίοδοι και τα αντίστοιχα γεγονότα που πραγματεύεται το έργο του Σόλωνα Γρηγοριάδη, επιγραμματικά:

 

 • Κατοχή

 • Αντίσταση

 • Εμφύλιος

 • Η νέα δεξιά

 • Η δολοφονία Λαμπράκη

 • Τα Ιουλιανά

 • Η δικτατορία

 • Το Πολυτεχνείο

 • Το πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.«Τι συνδέει την 27η Απριλίου 1941, ημέρα κατάληψης της Αθήνας από τους Γερμανούς, με την 29η Μαΐου 1453, ημέρα άλωσης της Κωνσταντινούπολης, και την 6η Σεπτεμβρίου 1922, όταν το τελευταίο ελληνικό στρατιωτικό τμήμα εγκατέλειψε τη Μ. Ασία;
Με μια πρώτη «ματιά», η απάντηση είναι «μάλλον τίποτα», όμως, επειδή η Ιστορία δεν είναι στατική αλλά διαρκώς εξελίσσεται, η απάντηση θα μπορούσε να συμπυκνωθεί στη φράση «το μεγαλείο ενός λαού». Και αν τον Απρίλιο του 1941 ξεκινούσε η «μεγάλη νύχτα» στην Ελλάδα, δεν πέρασε παρά μόλις ένας μήνας όταν δύο φοιτητές, οι Μ. Γλέζος και Απ. Σάντας, κατέβασαν τη γερμανική σβάστικα από την Ακρόπολη, γράφοντας την πρώτη πανευρωπαϊκή σελίδα αντίστασης. Και στη συνέχεια η Μάχη της Κρήτης κράτησε ψηλά το γόητρο ενός λαού, ο οποίος δεν συμβιβάστηκε με τη γερμανόδουλη κυβέρνηση του Γ. Τσολάκογλου, ούτε και με τη βασιλική οικογένεια που δραπέτευσε στην Αίγυπτο.
Η πείνα και ο θάνατος, που θέρισαν την Αθήνα από τον Οκτώβριο του 1941 έως τον Μάρτιο του 1942, δεν αφάνισαν ηθικά έναν λαό, του οποίου το εθνικό επαναστατικό αίσθημα βρήκε τη σχεδόν απόλυτη έκφρασή του στην ίδρυση του ΕΑΜ και λίγο αργότερα της ΕΛΑΣ, με αποκορύφωμα την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου και το πρώτο πάνδημο πολιτικό συλλαλητήριο σε κατεχόμενη χώρα, στην κηδεία του Κ. Παλαμά.
Ο ιστορικός Σόλων Ν. Γρηγοριάδης παραθέτει με γλαφυρό τρόπο την απαρχή ενός έπους, το οποίο, όπως σημειώνει, πραγματώνεται «ερήμην των αστών της Ελλάδας», [που] ήταν βραδυπόροι, και όταν αφυπνίστηκαν, το λεωφορείο είχε φύγει…».»12 συγκλονιστικοί τόμοι που θα σας συναρπάσσουν !12 βιβλία ντοκουμέντα που δεν πρέπει να λείπουν από την βιβλιοθήκη σας !Με αποδείξεις, ντοκουμέντα, φωτογραφίες !Λόγος αντικειμενικός, βασιζόμενος σε αποδείξεις και ελάχιστα σε υποθέσεις !Κείμενο αποκαλυπτικό για μερικά από τα πιο σκοτεινά χρόνια της νεότερης Ιστορίας μας !Αποκτήστε τα μόνο με 29.00 ευρώ !Δωρεάν τα έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα αξίας 10,00 € !Μοναδική προσφορά ! Μην την χάσετε !


Πληροφορίες:

ΛΕΝΟΡΜΑΝ 114

104.44 ΑΘΗΝΑ

210 3815000

FAX 210 3828295

Δείτε περισσότερα


Σόλων Ν. Γρηγοριάδης – Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, 1941-1974,

Ή 12.141 ημέρες ΙστορίαςΕίδος: Ιστορία
Εταιρεία: Κ. Καπόπουλος
Συγγραφέας: Σόλωνας Νεοκ. Γρηγοριάδης

Διαστάσεις : 22×15 εκατοστά, αλλά με σκληρό εξώφυλλο, φροντισμένο lay-out, παράρτημα με φωτογραφίες, ξεκούραστα και αισθητικά όμορφα τυπογραφικά στοιχεία.

 

Οι χρονικές ιστορικές περίοδοι και τα αντίστοιχα γεγονότα που πραγματεύεται το έργο του Σόλωνα Γρηγοριάδη, επιγραμματικά:

 

 • Κατοχή

 • Αντίσταση

 • Εμφύλιος

 • Η νέα δεξιά

 • Η δολοφονία Λαμπράκη

 • Τα Ιουλιανά

 • Η δικτατορία

 • Το Πολυτεχνείο

 • Το πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.Ο Σόλων Γρηγοριάδης κάνει το απλούστερο: παραθέτει τα γεγονότα. Μέσω επίσημων εγγράφων, άρθρων από εφημερίδες της εποχής, καταθέσεις μαρτύρων, τη γνήσια και ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα. Καταφέρνει πολλές φορές να απέχει από συναισθηματισμούς, ακόμα κι όταν έρχεται η στιγμή να περιγράψει μεγάλες καταστροφές ή ομαδικές δολοφονίες. Όντας και αυτός και ο πατέρας του σύγχρονοι με πολλά από τα γεγονότα που αναφέρονται, έχουν καταφέρει να έχουν μαρτυρίες ακόμα και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της Ιστορίας.

Η προσωπική γνώμη έρχεται κυρίως στο τέλος κάθε βιβλίου, όταν θέλει να αντιπαραβάλει την άποψη ενός λόγιου (όπως είναι ο ίδιος) αλλά και τη γνώση που έχει αποκτήσει έχοντας απομακρυνθεί από την εποχή των συμβάντων (όπως π.χ. την κατοχή και τον εμφύλιο) με το τι πίστευαν τότε εκείνοι που διαμόρφωναν την Ιστορία με τις πράξεις τους ή την απουσία αυτών.

Το ότι το βιβλίο είχε αρχίσει να γράφεται πριν το 1973 και οι τελευταίοι τόμοι κυκλοφόρησαν το 1975, μας στερεί πολλές πληροφορίες που ήρθαν στο φως για την δικτατορία λίγα χρόνια μετά. Από την άλλη όμως έχουμε τη ζωντάνια, το πάθος και τις ερμηνείες που διαμορφώθηκαν ακριβώς τον καιρό που όλα αυτά συνέβησαν πραγματικά. Και πιστέψτε με, απέχουν παρασάγγας από αυτά που ευαγγελίζονται πολλοί σήμερα.


Γρηγοριάδης Σόλων

 

Ο Σόλων Ν. Γρηγοριάδης (1912-1994) γεννήθηκε στην Καστοριά. Αποφοίτησε από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ονομάστηκε σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού το 1932. Από το 1935 άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα στην εφημερίδα «Έθνος» ως αρθρογράφος, σε θέματα διεθνούς στρατηγικής, πολιτικής και οικονομίας. Διετέλεσε διευθυντής του «Ρίζου της Δευτέρας» (1946-47) και του «Ταχυδρόμου» (1950) και διευθυντής σύνταξης της «Ακροπόλεως » (1950-66). Στη διάρκεια της Κατοχής εργάστηκε στον αντιστασιακό Τύπο, ενώ διετέλεσε επίσης εθνοσύμβουλος στις Κορυσχάδες και διοικητής μοίρας του αντάρτικου Ναυτικού (ΕΛΑΝ). Υπήρξε ο πρώτος ‘Ελληνας δημοσιογράφος που καθιέρωσε τα ιστορικά αναγνώσματα στον ημερήσιο, εβδομαδιαίο και περιοδικό Τύπο (δημοσίευσε πάνω από 200). Πολλά άρθρα του για τη διεθνή στρατηγική και πολιτική δημοσιεύτηκαν σε ξένες μεγάλες εφημερίδες ή αναδημοσιεύτηκαν σε επίσημες στρατιωτικές επιθεωρήσεις του εξωτερικού. Ελαβε μέρος σε πολλές αποστολές, με σημαντικότερες αυτές στην Πολωνία (1939), στην Αίγυπτο (1939), σε Φινλανδία και Γαλλία (1940), στο Βερολίνο (1953), στο Βιετνάμ (1966), στην Πράγα (1968) κ.α. Στο πλούσιο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται τα εξής βιβλία: «Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας 1941-1974», «Συνοπτική Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, Δεκέμβρης – Εμφύλιος 1944-1949», «Οικονομική Ιστορία Ελλάδας», «Τα Φοβερά Ντοκουμέντα: Δεκέμβριος 1944», «Τα Φοβερά Ντοκουμέντα: Ο εμφύλιος 1946-49», «Τα Φοβερά Ντοκουμέντα: Μετά τον εμφύλιο», κ.ά. Για το δημοσιογραφικό και συγγραφικό του έργο τιμήθηκε με το βραβείο «Αθανάσιος Μπότσης». Διετέλεσε μέλος της ‘Ενωσης Συντακτών. Πέθανε στην Αθήνα, το 1994.


Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
 • 1906: Διακόπτονται οι σχέσεις Ελλάδος-Ρουμανίας, ένεκα της στάσεως της Ρουμανίας εις το ζήτημα των Κουτσόβλαχων.
 • 1908: Θεμελιώνεται ο ναός του Αγίου Ανδρέα εις την Πάτρα, όπου παρευρέθησαν ο βασιλιάς και πλήθη κόσμου.
 • 1932: Αιματηρή σύγκρουση με πολλούς τραυματίες εις την Πάτρα, μεταξύ διαδηλωτών εργατών απεργών και αστυνομίας.
Εορτολόγιο...
Σαββάτο 3 Ιουνίου 2023
Λουκιλλιανού μάρτυρος και των 4 συν αυτώ νηπίων, Παύλης μάρτυρος