Τρέχουσα προσφορά: 21.00€ από 24.00€
Έκπτωση: 13%

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ


JO NESBO

Μόνο 21.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
24.00€ 13% 3€


Η προσφορά λήγει:
13/09/2011

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

Ο Κοκκινολαίμης

Τζο Νέσμπο

μετάφραση: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος

Ορφέας, 2008
640 σελ.
ISBN 978-960-6751-09-7,

 

Ένα συναρπαστικό αστυνομικό θριλερ που κόβει την ανάσα !

 

Βραβευμένο με το Bookseller's Prize ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα όλων των εποχών στη Νορβηγία! 

 

"  Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τον ντετέκτιβ Χάρι Χολ. Μια γκάφα που κάνει εν ώρα υπηρεσίας προκαλεί δημόσιο διασυρμό και η υπηρεσία του τον μετακινεί και του αναθέτει μια ανιαρή παρακολούθηση νεοναζιστών στο Όσλο. Δεν θα περάσει πολύς καιρός και ο Χάρι θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν κόσμο παράνομου εμπορίου όπλων, απάνθρωπων κακοποιήσεων, σεξουαλικών εκβιασμών και δολοφονιών. Η έρευνά του τον οδηγεί πίσω στη ζοφερή περίοδο της νορβηγικής ιστορίας - τότε που τα μέλη της κυβέρνησης συνεργάστηκαν με τους ηγέτες της ναζιστικής Γερμανίας και τα νορβηγικά στρατεύματα πολέμησαν για τον Χίτλερ στο Ανατολικό Μέτωπο. Και καθώς η έρευνά του προχωρά και τα πτώματα πληθαίνουν, γίνεται φανερό πως ο δολοφόνος είναι αποφασισμένος να υπηρετήσει τη δική του δικαιοσύνη. Ποιος είναι όμως; Και πώς συνδέονται όλα αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από πενήντα χρόνια; Ένα πράγμα πάντως είναι σίγουρο: κάποιος πρέπει να τον σταματήσει."

 

Από 24 μόνον με 21 ευρώ !

 

Δωρεάν τα έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα , αξίας 6 ευρώ  !

 

Μήν το Χάσετε !

 


Πληροφορίες:

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 263

ΚΗΦΙΣΙΑ

 210- 8015113

 210-3815000

 

Δείτε περισσότερα


Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τον ντετέκτιβ Χάρι Χολ. Μια γκάφα που κάνει εν ώρα υπηρεσίας προκαλεί δημόσιο διασυρμό και η υπηρεσία του τον μετακινεί και του αναθέτει μια ανιαρή παρακολούθηση νεοναζιστών στο Όσλο. Δεν θα περάσει πολύς καιρός και ο Χάρι θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν κόσμο παράνομου εμπορίου όπλων, απάνθρωπων κακοποιήσεων, σεξουαλικών εκβιασμών και δολοφονιών. Η έρευνά του τον οδηγεί πίσω στη ζοφερή περίοδο της νορβηγικής ιστορίας - τότε που τα μέλη της κυβέρνησης συνεργάστηκαν με τους ηγέτες της ναζιστικής Γερμανίας και τα νορβηγικά στρατεύματα πολέμησαν για τον Χίτλερ στο Ανατολικό Μέτωπο. Και καθώς η έρευνά του προχωρά και τα πτώματα πληθαίνουν, γίνεται φανερό πως ο δολοφόνος είναι αποφασισμένος να υπηρετήσει τη δική του δικαιοσύνη. Ποιος είναι όμως; Και πώς συνδέονται όλα αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από πενήντα χρόνια; Ένα πράγμα πάντως είναι σίγουρο: κάποιος πρέπει να τον σταματήσει.

 

 

 

Κριτική :  

 

    Ο Κοκκινολαίμης: Το διττό πρόσωπο της προδοσίας


Το αστυνομικό μυθιστόρημα είναι ένα είδος πάντα πολύ δημοφιλές στο αναγνωστικό κοινό . Είναι αλήθεια δε, ότι το τελευταίο καιρό κατακλυζόμαστε από αστυνομικά μυθιστορήματα απο τις σκανδιναβικές χώρες , άλλα ενδιαφέροντα , άλλα πολύ συμβατικά .

Όμως το δεύτερο μυθιστόρημα του Τζό Νέσμπο (Νέμεσις) δεν είναι μόνον ένα συναρπαστικό έργο , με εξαιρετικό ρυθμό και αναπάντεχη πλοκή ,αλλά και ένα δοκίμιο πάνω στην έννοια της προδοσίας . Ο "κοκκινολάιμης" είναι ένας δολοφόνος ο οποίος υπήρξε στην ζωή του με την σειρά , ήρωας για την χώρα του , μετά προδότης για την χώρα του - μετά ξανά ήρωας για την χώρα του και τώρα ετοιμάζεται για την υπέρτατη προδοσία ... Όμως ο συγγραφέας αναρρωτιέται : Τι είναι η προδοσία ; Ποιά είναι τα όρια του ηρωισμού; Και πότε ο ηρωισμός μπορεί να μας οδηγήσει στην τρέλλα ; Τι νόημα έχει να είσαι ήρωας όταν η ηγεσία που υπηρετείς είναι κάλπικη ;  Αυτή η φιλοσοφική διάθεση που διαπνέει όλο το μυθιστόρημα , χωρίς καθόλου να βαραίνει την πλοκή του έργου, είναι το στοιχείο που απογειώνει το εγχείρημα . Ταυτόχρονα μαθαίνουμε ενδιαφέροντα στοιχεία για μια σκοτεινή περίοδο της ιστορία της Νορβηγίας . Τότε που οι ήρωες μετράπηκαν σε μια μέρα σε προδότες για την εκπλήρωση των πολιτικών σκοπιμοτήτων της εποχής . Προβληματισμό που είδαμε και στο "Σφραγισμένα χείλη " του Μπ. Σλίνκ .

Το μυθιστόρημα διαθέτει μια καταπληκτική πλοκή που θυμίζει έντονα τον "Άγγλο ασθενή" του Μιγκέλα με στοιχεία των έργων του Ντάν Μπράουν . Άλλωστε και ο αντι-ήρωας Χάρυ Χολ είναι τελικά ένας Μπρούς Γουίλις με στοιχεία Ρόμπερτ Λάγκτον . Έκεί όμως που κερδίζει το στοίχημα ο Νέσμπο είναι στην σκιαγράφηση του χαρακτήρα του κακού. Αστυνομικός και δολοφόνος ζούν παρόμοιες εμπειρίες , σε διαφορετικές εποχές , γιαυτό και το αιώνιο κυνήγι του καλού και του κακού παίρνει μια άλλη διάσταση. Ο ένας καταλαβαίνει τον άλλον ! Θα μπορέσει όμως ο Χόλ να σταματήσει τον κοκκινολαίμη; Συνολικά έχουμε ένα απο τα καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα των τελευταίων ετών , ανώτερο από αυτά των Λάρσον και Μάνκελ . Δικαίως σάρωσε τα βραβεία σε όλον τον κόσμο .


Λεωνίδας Γεωργιάδης

Bookoffers.gr 
Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1825: Ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος καταφθάνει εις το Ναυαρίνο και αποβιβάζει στρατό και εφόδια.
  • 1924: Ζητείται η παραπομπή εις δίκη των υπευθύνων αξιωματικών της Μικρασιατικής Καταστροφής.
  • 1979: Κηρύσσεται έκπτωτος ο μητροπολίτης Πρεβέζης για ηθικά σκάνδαλα.
Εορτολόγιο...
Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Αριστοκλέους, Δημητρίου και Αθανασίου μαρτύρων