Τρέχουσα προσφορά: 19.00€ από 52.00€
Έκπτωση: 63%

ΑΡΡΙΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ


4 Τόμοι

Μόνο 19.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
52.00€ 63% 33€


Η προσφορά λήγει:
15/01/2016

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΑΡΡΙΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ


4 Τόμοι - Χαρτόδετοι . 730 σελίδες . Σχήμα 14x21 cm.


Η σημαντικότερη ιστορική πηγή για την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου !


Με αρχαίο κείμενο και απόδοση στην νεοελληνική (μετάφραση) και σχόλια από τον Ν.Δ. Γκριτζάλη !


Με αναλυτική εισαγωγή για το έργο του Αρριανού !


Με την βιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αναλυτική σκιαγράφηση της προσωπικότητάς του !


ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ! Από 52 ευρώ , μόνον με 19 ευρώ όλα μαζί !!!Δωρεάν τα έξοδα αποστολής σε όλη την ελλάδα , αξίας 8 ευρώ !


Πληροφορίες:

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 263

ΚΗΦΙΣΙΑ

 210- 8015113

 210-3815000

 

Δείτε περισσότερα


ΚριτικήΗ " Αλεξάνδρου Ανάβασις" είναι σπουδαιότερο από τα συγγράμματα του Αρριανού και αυτό όμως δεν έδειξε αγνωμοσύνη απέναντί του , τον έκαμε διάσημο και πασίγνωστο .

Στο έργο αυτό που διασώζεται ολόκληρο , πλήν ολίγων σελίδων του τελευταίου βιβλίου , ο Αρριανός δε περιορίζεται μόνον στην νικηφόρο εκστρατεία του Μακεδόνος στρατηλάτου κατά των Περσών , αλλά περιλαμβάνει ολόκληρη την ιστορία αυτού : την άνοδό του στον βασιλικό θρόνο της Μακεδονίας , τις επιχειρήσεις τους στα Βαλκάνια και την κυρίως Ελλάδα , καθώς και την κάθοδό του στην Αίγυπτο , προτού αρχίσει η "Ανάβασις" μέχρι την Ινδική Ασία . Και το έργο τελειώνει με τον ξαφνικό θάνατο του Αλεξάνδρου στην Βαβυλώνα.

Ο Αρριανός επίστευε ότι κανένας θνητός δεν θα μπορέσει να εκτελέσει πράξεις επιφανέστερες του Αλεξάνδρου ούτε υήρξε κανείς που να μπορεί να παραβληθεί πρός αυτόν .

Τα μεγαλουργήματα λοιπόν μιας τέτοιας προσωπικότητας δεν έπρεπε να μείνουν στην αφάνεια ούτε να συσκοτισθούν από τις μυθώδεις διηγήσεις , που επακολούθησαν του θανάτου του .

΄Παρά τον απέραντο θαυμασμό του όμως πρός τον Αλέξανδρο ο συγγραφεύς δεν διστάζει να τον επικρίνει και για κάποιες απο τις πράξεις του . Ο ίδιος ομολογεί και γιατί το έκαμε: "Κατέκρινα όμως τις πράξεις του εκέινες , λόγω της ειλικρίνείας μου και λόγω της ωφελείας , συγχρόνως , των ανθρώπων . Γιαυτό τον σκοπό παρωρμήθηκα προς την συγγραφή του βιβλίου αυτού" .


Απόστολος Τζαφερόπουλος

 

 

 

 

Αναλυτικά τα περιεχόμενα των βιβλίων :Τόμος Α΄ : Εισαγωγή α) Αρριανός Φλάβιος . Καταγωγή και μόρφωσις . Οι αυτοκρατορικές σχέσεις και τα αξιώματα του . Η συγγραφική αξία του έργου του . Ο Αρριανός και η "Αλεξάνδρου Ανάβασις" .


β) Αλέξανδρος ο Μέγας . Γέννηση και καταγωγή . Η προσωπικότης του Μ.Αλεξάνδρου . Περιστατικά από την ζωή του . Οι κατ Ηακτήσεις του Αλεξάνδρου . Το πολιτικόν πρόγραμμα του Μ.Αλεξάνδρου . Ο Αλέξανδρος ήταν ιμπεριαλιστής ή εκπολιτιστής ; Τα σκοτεινά σημεία της προσωπικότητας του Αλεξάνδρου . Ο Αλέξανδρος μεγαλοφυής στρατηγός . Ο θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου και τα απραγματοποίητα σχέδιά του . Η σημασία του έργου του Μ.Αλεξάνδρου .


Βιβλίον Α : Κεφάλαια Ι - ΧΧΙΧ , ΣΕΛ. 150Τόμος Β : Βιβλίον Β΄. Κεφάλαια Ι- ΧΧVII , Βιβλίον Γ΄: Κεφάλαια Ι - ΧΧΧ , σελ. 216 .Τόμος Γ ΄: Βιβλιον Δ΄. Κεφάλαια ΧΧΧ , Βιβίον Ε΄: Κεφάλαια Ι - ΧΧΙΧ , σελ. 184 .Τόμος Δ΄: Βιβλίο Στ΄: Κεφάλαια Ι - ΧΧΧ . Βιβλίο Ζ ΄: Κεφάλαια Ι -ΧΧΧ. Σελ 180
 

Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1825: Ο Μιαούλης κατορθώνει να σπάσει τον κλοιό του Χοσρέφ εις το πολιορκημένο Μεσολόγγι και τροφοδοτεί τους πολιορκημένους.
  • 1921: Ο Κεμάλ συγκεντρώνει εις τον Σαγγάριο 40 με 50 χιλιάδες στρατό.
  • 1943: Οι Γερμανοί καίνε ζωντανούς μέσα εις φούρνους δύο πατριώτες ιερείς, τον Γ. Σούλη από το χωριό Μπαούσια και τον Δ. Τομαρά από τον Χορτιάτη.
Εορτολόγιο...
Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
Ιεζεκιήλ προφήτου, Φωκά και Απολλωνίου ιερομάρτυρος, Πελαγίας οσίας της εν Τήνω