Τρέχουσα προσφορά: 19.00€ από 52.00€
Έκπτωση: 63%

ΑΡΡΙΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ


4 Τόμοι

Μόνο 19.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
52.00€ 63% 33€


Η προσφορά λήγει:
15/01/2016

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΑΡΡΙΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ


4 Τόμοι - Χαρτόδετοι . 730 σελίδες . Σχήμα 14x21 cm.


Η σημαντικότερη ιστορική πηγή για την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου !


Με αρχαίο κείμενο και απόδοση στην νεοελληνική (μετάφραση) και σχόλια από τον Ν.Δ. Γκριτζάλη !


Με αναλυτική εισαγωγή για το έργο του Αρριανού !


Με την βιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αναλυτική σκιαγράφηση της προσωπικότητάς του !


ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ! Από 52 ευρώ , μόνον με 19 ευρώ όλα μαζί !!!Δωρεάν τα έξοδα αποστολής σε όλη την ελλάδα , αξίας 8 ευρώ !


Πληροφορίες:

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 263

ΚΗΦΙΣΙΑ

 210- 8015113

 210-3815000

 

Δείτε περισσότερα


ΚριτικήΗ " Αλεξάνδρου Ανάβασις" είναι σπουδαιότερο από τα συγγράμματα του Αρριανού και αυτό όμως δεν έδειξε αγνωμοσύνη απέναντί του , τον έκαμε διάσημο και πασίγνωστο .

Στο έργο αυτό που διασώζεται ολόκληρο , πλήν ολίγων σελίδων του τελευταίου βιβλίου , ο Αρριανός δε περιορίζεται μόνον στην νικηφόρο εκστρατεία του Μακεδόνος στρατηλάτου κατά των Περσών , αλλά περιλαμβάνει ολόκληρη την ιστορία αυτού : την άνοδό του στον βασιλικό θρόνο της Μακεδονίας , τις επιχειρήσεις τους στα Βαλκάνια και την κυρίως Ελλάδα , καθώς και την κάθοδό του στην Αίγυπτο , προτού αρχίσει η "Ανάβασις" μέχρι την Ινδική Ασία . Και το έργο τελειώνει με τον ξαφνικό θάνατο του Αλεξάνδρου στην Βαβυλώνα.

Ο Αρριανός επίστευε ότι κανένας θνητός δεν θα μπορέσει να εκτελέσει πράξεις επιφανέστερες του Αλεξάνδρου ούτε υήρξε κανείς που να μπορεί να παραβληθεί πρός αυτόν .

Τα μεγαλουργήματα λοιπόν μιας τέτοιας προσωπικότητας δεν έπρεπε να μείνουν στην αφάνεια ούτε να συσκοτισθούν από τις μυθώδεις διηγήσεις , που επακολούθησαν του θανάτου του .

΄Παρά τον απέραντο θαυμασμό του όμως πρός τον Αλέξανδρο ο συγγραφεύς δεν διστάζει να τον επικρίνει και για κάποιες απο τις πράξεις του . Ο ίδιος ομολογεί και γιατί το έκαμε: "Κατέκρινα όμως τις πράξεις του εκέινες , λόγω της ειλικρίνείας μου και λόγω της ωφελείας , συγχρόνως , των ανθρώπων . Γιαυτό τον σκοπό παρωρμήθηκα προς την συγγραφή του βιβλίου αυτού" .


Απόστολος Τζαφερόπουλος

 

 

 

 

Αναλυτικά τα περιεχόμενα των βιβλίων :Τόμος Α΄ : Εισαγωγή α) Αρριανός Φλάβιος . Καταγωγή και μόρφωσις . Οι αυτοκρατορικές σχέσεις και τα αξιώματα του . Η συγγραφική αξία του έργου του . Ο Αρριανός και η "Αλεξάνδρου Ανάβασις" .


β) Αλέξανδρος ο Μέγας . Γέννηση και καταγωγή . Η προσωπικότης του Μ.Αλεξάνδρου . Περιστατικά από την ζωή του . Οι κατ Ηακτήσεις του Αλεξάνδρου . Το πολιτικόν πρόγραμμα του Μ.Αλεξάνδρου . Ο Αλέξανδρος ήταν ιμπεριαλιστής ή εκπολιτιστής ; Τα σκοτεινά σημεία της προσωπικότητας του Αλεξάνδρου . Ο Αλέξανδρος μεγαλοφυής στρατηγός . Ο θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου και τα απραγματοποίητα σχέδιά του . Η σημασία του έργου του Μ.Αλεξάνδρου .


Βιβλίον Α : Κεφάλαια Ι - ΧΧΙΧ , ΣΕΛ. 150Τόμος Β : Βιβλίον Β΄. Κεφάλαια Ι- ΧΧVII , Βιβλίον Γ΄: Κεφάλαια Ι - ΧΧΧ , σελ. 216 .Τόμος Γ ΄: Βιβλιον Δ΄. Κεφάλαια ΧΧΧ , Βιβίον Ε΄: Κεφάλαια Ι - ΧΧΙΧ , σελ. 184 .Τόμος Δ΄: Βιβλίο Στ΄: Κεφάλαια Ι - ΧΧΧ . Βιβλίο Ζ ΄: Κεφάλαια Ι -ΧΧΧ. Σελ 180
 

Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1821: Πραγματοποιείται αγιασμός της επαναστατικής σημαίας εις το ναό των Τριών Ιεραρχών εις το Ιάσιο.
  • 1905: Ο Ελ. Βενιζέλος με 16 συντρόφους του υπογράφουν εις τα Χανιά το πρακτικό για την ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα.
  • 1935: Καταστρεπτικοί σεισμοί εις την Κρήτη με πέντε νεκρούς, πολλούς τραυματίες και 2000 άστεγους.
Εορτολόγιο...
Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, Πορφυρίου επισκόπου Γάζης