Τρέχουσα προσφορά: 32.00€ από 45.00€
Έκπτωση: 29%

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Μόνο 32.00€
Campaign Ended
Αξία Έκπτωση Κέρδος
45.00€ 29% 13€


Η προσφορά λήγει:
31/10/2015

Τοποθεσία:

Δες μεγαλύτερο χάρτη

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς:

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος 1940 -1941 .


Θεόδωρος ΔημόπουλοςΈνας Τόμος . Δεμένος , 270 έγχρωμες σελίδες τυπωμένες σε βαρύ ιλουστρασιόν χαρτί . Σχήμα 24 x 32 cm .Το πιο ολοκληρωμένο βιβλίο- λεύκωμα για το έπος του 40 !Με όλα τα γεγονότα λεπτό προς λεπτό !Με απίστευτο αυθεντικό φωτογραφικό υλικό το οποίο δημοσιεύεται για πρώτη φορά !!Όλες οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα ! Πώς έγινε το θαύμα !¨Όλες οι μάχες αναλυτικά ! Από αυθεντικές περιγραφές !

 

Περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίσθηκε η εθνεγερσία του 1821, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έλεγε: «δεν εσυλλογισθήκαμε, ουτε πόσοι ήμεθα, ούτε πώς δέν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις...». Και οι Έλληνες μένοντας πιστοί στην παρακαταθήκη του,με τον ίδιο τρόπο αποφάσισαν την στάση τους τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Δεν αναλογίστηκαν το πλήθος των εχθρικών λογχών, τα  άρματα μάχης, τα πυροβόλα, τά πλοία,τα υποβρύχια
και τα αναρίθμητα λοιπά πολεμικά μέσα που διέθεταν οι Ιταλοί. Βροντοφώναξαν μόνο ένα  περήφανο «ΟΧΙ».

 

 

Εμπρός στο ιταμό Ιταλικό τελεσίγραφο δέν είχαν άλλη επιλογή παρά να μείνουν, για μία ακόμη φορά στην ιστορία τους, πιστοί σε εκείνα τα ιδανικά που έναν περίπου αιώνα νωρίτερα τους είχαν αξιώσει να πετύχουν την απελευθέρωση της υπόδουλης  Ελλάδας. Μέ εκείνο,τό ίδιο «κρασί του '21» μέθυσαν οι ημίθεοι Έλληνες Στρατιώτες, πού αγωνιζόμενοι στα βορειοηπειρωτικά βουνά έπεισαν ολόκληρο τον Κόσμο ότι δεν πολεμουν οι Έλληνες σαν ήρωες, αλλά «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

 

 

Εκτός από το αναλυτικό κείμενο, στο πολυτελές αυτό φωτογραφικό λεύκωμα ο αναγνώστης θά βρει πάνω από 400 φωτογραφίες εποχής οι περισσότερες από αυτές αδημοσίευτες, 24 σημερινές φωτογραφίες από τα διάφορα πεδία των μαχών σέ  Ελλάδα καί Β. Ήπειρο, δεκάδες έγχρωμες φωτογραφίες με συλλεκτικά αντικείμενα, στολές και οπλισμό καθώς και πολλούς στρατιωτικούς χάρτες, αφίσες και γελοιογραφίες εποχής.

 

 

Σελ.240 Όλες έγχρωμες,μεγάλο σχήμα,πολυτελής έκδοση.

 

 

 5 Μόνον αντίτυπα σε μια απίστευτη τιμή !!


Από 50  μόνον ΜΕ 32 ευρώ για 10 μόνον αντίτυπα ! Δωρεάν τα έξοδα αποστολης σε όλη την Ελλάδα, αξίας 8 ευρώ  !!Πληροφορίες:

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 263

ΚΗΦΙΣΙΑ

 210- 8015113

 210-3815000

 

Δείτε περισσότερα


Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες
Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος (1940-1941)

Θεόδωρος Δημόπουλος

επιμέλεια: Βίων Ψιάκης

Eurobooks, 2010
240 σελ.
ISBN 978-960-9431-08-8

 

Περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίσθηκε η εθνεγερσία του 1821, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έλεγε: "δεν εσυλλογισθήκαμε, ουτε πόσοι ήμεθα, ούτε πώς δέν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις...". Και οι Έλληνες μένοντας πιστοί στην παρακαταθήκη του, με τον ίδιο τρόπο αποφάσισαν την στάση τους τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Δεν αναλογίστηκαν το πλήθος των εχθρικών λογχών, τα άρματα μάχης, τα πυροβόλα, τά πλοία,τα υποβρύχια και τα αναρίθμητα λοιπά πολεμικά μέσα που διέθεταν οι Ιταλοί. Βροντοφώναξαν μόνο ένα περήφανο "ΟΧΙ".

Εμπρός στο ιταμό Ιταλικό τελεσίγραφο δέν είχαν άλλη επιλογή παρά να μείνουν, για μία ακόμη φορά στην ιστορία τους, πιστοί σε εκείνα τα ιδανικά που έναν περίπου αιώνα νωρίτερα τους είχαν αξιώσει να πετύχουν την απελευθέρωση της υπόδουλης Ελλάδας. Με εκείνο,τό ίδιο "κρασί του '21" μέθυσαν οι ημίθεοι Έλληνες Στρατιώτες, που αγωνιζόμενοι στα βορειοηπειρωτικά βουνά έπεισαν ολόκληρο τον Κόσμο ότι δεν πολεμουν οι Έλληνες σαν ήρωες, αλλά "οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες".

Εκτός από το αναλυτικό κείμενο, στο πολυτελές αυτό φωτογραφικό λεύκωμα ο αναγνώστης θά βρει πάνω από 400 φωτογραφίες εποχής οι περισσότερες από αυτές αδημοσίευτες, 24 σημερινές φωτογραφίες από τα διάφορα πεδία των μαχών σε Ελλάδα και Β. Ήπειρο, δεκάδες έγχρωμες φωτογραφίες με συλλεκτικά αντικείμενα, στολές και οπλισμό καθώς και πολλούς στρατιωτικούς χάρτες, αφίσες και γελοιογραφίες εποχής.

 Αναλυτικά τα περιεχόμενα του τόμου :


Πρόλογος .


ΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ , ΠΟΛΕΜΟΣ . Το Ιταλικό τελεσίγραφο . Κινητοποίηση της πολεμικής μηχανής . Η αντίδραση του λαού .ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ . Οι Ελληνοϊταλικές σχέσεις . Η κατάληψη της Αλβανίας . Οι Ιταλικές προκλήσεις . Το Ιταλικό πολεμικό συμβούλιο .ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΟΣ . Ο Ελληνικός Στρατός μετά την Μικρασιαστική Εκστρατεία . Η πολεμική προπαρασκευή μετά το 1936 . Προμήθειες οπλισμού και πυρομαχικών . Προμήθειες οχημάτων . Έργα ανάπτυξης συγκοινωνιακών υποδομών . Οχυρωματικά έργα . Σχέδια Εκστρατείας και Επιστρατεύσεως .ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ . Οι Ιταλικές Δυνάμεις . Το Ιταλικό σχέδιο . Οι Ελληνικές δυνάμεις . Το Ελληνικό σχέδιο . Κατάσταση αντιπάλων στρατών και σύγκριση δυνάμεων . Οχύρωση και μορφολογία του εδάφους .Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ . Μέτωπο Ηπείρου . Η Μάχη Ελαίας - Καλαμά . Η επίθεση στην Πίνδο . Οι επιχειρήσεις στην Βορειοδυτική Μακεδονία .


 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ . Εξέλιξη των επιχειρήσεων έως τις 23 Νοεμβρίου 1940 . Επιχειρήσεις Α΄και Β΄Σωμάτων Στρατού . Το Γ΄Σώμα Στρατού απελευθερώνει την Κορυτσά . Εξέλιξη των επιχειρήσεων έως τις 6 Ιανουαρίου 1941 . Η προέλαση του Α΄Σ.Σ. Εντός της Βορείου Ηπέιρου . Η προέλαση του Β΄Σ.Σ. Εξασφάλιση του Υψιπέδου Κορυτσάς . Οι Ελληνικές επιτυχίες προκαλούν κρίση στην Ιταλική ηγεσία . Εξέλιξη των επιχειρήσεων έως τις 8 Μαρτίου 1941 . Ο θάνατος του Ι. Μεταξά .Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΑΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ . Ο σχεδιασμός του Ελληνικού Γενικού Στρατηγείου και τα προμηνύματα της Γερμανικής εισβολής . Επιχειρήσεις πρός Σέντελι και Τεπελένι . Η Εαρινή Επίθεση . Η πρώτη φάση της επίθεσης (9-15 Μαρτίου 1941) . Η δεύτερη φάση της επίθεσης (16-26 Μαρτίου 1941) .


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ . Οι τελευταίες επιθετικές επιχειρήσεις στο Βορειοηπειρωτικό Μέτωπο . Η σύμπτυξη του ΤΣΔΜ . Η σύμπτυξη του ΤΣΗ . Πολιτικές εξελίξεις και συνθηκολόγηση .


ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ .


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


Φτιάξτε μόνος σας την προσφορά που σας ενδιαφέρει!!!
Εσείς γράψτε μας ποιό βιβλίο θέλετε και εμείς θα σας δώσουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς!!! Ζητήστε το!
Σαν Σήμερα...
  • 1828: Η ελληνική κυβέρνηση παίρνει βοήθεια από την Ρωσία, για τις ανάγκες του αγώνα, 1.500.000 ρούβλια.
  • 1919: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει την Πέργαμο.
  • 1922: Ο Κεμάλ αρχίζει την επίθεσή του εις το Εσκί-Σεχίρ της Μ. Ασίας.
Εορτολόγιο...
Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
Ισαακίου ηγουμένου μονής Δαλμάτων, Βαρλαάμ οσίου